Tusgen

Insulinsubstitutionsterapi

Insulinsubstitutionsterapi og type 1 og 2 diabetes

Type 1-diabetes (også kaldet insulinkrævende diabetes) er en autoimmun sygdom, hvor kroppens immunforsvar angriber de celler, der producerer insulin, hvilket resulterer i ingen eller en lav mængde insulin. Type 1 diabetes forekommer normalt i en yngre alder, med debut ofte før de fylder 30 år. Behandling for type 1 diabetes omfatter daglige injektioner af insulin.

Type 2 diabetes er ofte et resultat af kroppens manglende evne til at gøre nok, eller at kunne bruge den insulin, der produceres. Behandlingen begynder ofte med en øvelse program og en sund kost hjælp til at sænke blodsukkeret. Men hvis denne behandlingsplan er ineffektiv, kan medicin være nødvendig. Medicin til diabetes kan gives i pille eller injicerbare former.

Hvad er insulin?

Insulin er et hormon, der produceres af bugspytkirtlen, der hjælper med at sænke blodsukker ved at flytte sukker fra blodbanen ind i cellerne i kroppen. Når du er inde i cellerne, bliver blodsukkeret den væsentligste kilde til energi til kroppen.

Hvad er de forskellige typer af insulin?

Der er fire typer af insulin, der er klassificeret i henhold til følgende:

Onset

Hvor hurtigt insulin begynder at arbejde efter det injiceres

Peak tid

Den tid, hvor insulin er mest effektiv til at sænke blodsukkeret

Varighed

Hvor længe insulin forbliver arbejder i kroppen

Insulin kan handle anderledes, når det gives til forskellige personer, så de tider af debut, peak tid, og varighed kan variere. De fire typer af insulin omfatter:

Insulintype

Onset
(Tilnærmelse)

Peak tid
(Tilnærmelse)

Varighed
(Tilnærmelse)

Hurtigtvirkende, lispro, aspart, glulisin insulin

15 minutter

30 til 90 minutter

3 til 5 timer

Korttidsvirkende, regelmæssige (R) insulin

30 til 60 minutter

2 til 4 timer

5 til 8 timer

Intermediate skuespil, NPH (N) eller lente (L) insulin

1 til 3 timer

8 timer

12 til 16 timer

Langtidsvirkende, glargin detemir insulin

1 time

none

20 til 26 timer

Nogle mennesker med diabetes kan have til at tage en kombination af to forskellige typer af insulin til at kontrollere deres blodsukkerniveau. Nogle insulin kan købes allerede blandet sammen, såsom regelmæssig og NPH-insulin, så injektion af begge typer insulin på samme tid. Andre typer af insulin ikke kan blandes sammen og kan kræve to separate injektioner.

Insulin fremstilles på forskellige styrker, U-100 insulin (100 enheder insulin pr milliliter væske) er den mest almindelige styrke. De sprøjter til dosering af insulin er specielt designet til hver forskellig styrke. Derfor kan en U-100 sprøjten kun bruges med U-100 insulin.

Den type insulin valgt kan afspejle personens præferencer og evne til at holde sig til en given behandlingsregime. Andre faktorer omfatter en persons:

  • Villighed regelmæssigt at overvåge blodsukkeret

  • Daglige aktivitetsniveau (type og mængde af motion)

  • Forståelse af diabetes

  • Stabilitet af blodsukkeret

  • Kost

Hvordan insulin indgivet?

Insulin har ind i kroppen blodbanen at være effektiv. Dette opnås ved injektioner i fedtlaget - normalt i armen, lår eller maven. Forskellige steder på kroppen, at insulinen at gå ind på forskellige satser. Insulin injiceres i maveregionen fungerer den hurtigste, mens injektion i låret fungerer den langsomste. Insulin skal administreres til kroppen via en indsprøjtning og kan ikke tages gennem munden, fordi det er ødelagt i maven under fordøjelsen.

Timingen af ​​insulininjektioner er meget vigtigt. Insulin skal normalt indgives før måltiderne - før sukker fra et måltid begynder at komme ind i blodbanen. Altid konsultere din læge om din individuelle insulinbehandling, herunder injektionssteder, dosering, frekvens og bestemte tidspunkter af administration.

Hvad er de forskellige typer af insulin injektion udstyr?

Der er mange typer af insulin injektionsindretninger til rådighed. Nogle eksempler på enheder omfatter:

Sprøjte

Sprøjten er den mest almindelige enhed, der bruges til at administrere insulin. Nålen på sprøjten er placeret under huden, og insulin er injiceret.

Insulinpen

Ofte brugt til flere daglige doser af insulin, insulinpennen besidder en patron med insulin. Den pen, der ligner en fyldepen, har en lille nål på spidsen. En skive på pennen giver brugeren mulighed for at indstille den passende dosis. Et stempel på den anden ende af pennen anvendes til rent faktisk at levere eller injicere insulin.

Insulin jetinjektor

En insulin jetinjektor ligner en stor kuglepen. Injektoren anvender en mekanisme til at fremstille højtryks-luft "spray" insulin gennem huden. Insulin stråleinjektorer kan være en mulighed for folk, der ikke kan tåle nåle.

Ekstern insulinpumpe

En insulinpumpe er en enhed, der pumper insulin kontinuerligt gennem plastslanger fastgjort til en nål under huden i nærheden af ​​maven. Pumpen er lille nok til at blive båret på et bælte eller i en lomme.

Oral insulin

Fordi insulin hurtigt nedbrydes i fordøjelsesprocessen, har det historisk været gives ved injektion, som regel lige under huden. Imidlertid har nye farmaceutiske materialer og teknikker blevet udviklet, som kan beskytte insulin fra at blive nedbrudt i fordøjelseskanalen.

De første menneskelige forsøg med oral insulin blev rapporteret i 2006. Fase I kliniske forsøg har vist insulin givet i en gel kapsel for at være sikker og effektiv. Kliniske forsøg vil fortsætte over de næste mange år som medicin bevæger sig gennem den føderale godkendelsesprocessen.

Pancreastransplantation

Ved type 1 diabetes, bugspytkirtlen producerer for lidt insulin eller slet ingen. Således ville erstatte en ikke-fungerende bugspytkirtel med en sund transplanterede bugspytkirtlen synes at være en kur mod type 1-diabetes.

I 1960'erne blev bugspytkirtel transplantation først forsøgt. Men det var ikke før en forbedring af kirurgiske teknikker og indførelsen af nye anti-afvisning medicin år senere, at bugspytkirtel transplantation blev en realistisk potentiel behandling af type 1 diabetes. Pancreastransplantation fortsætter med at blive undersøgt på mange centre i USA og rundt omkring i verden.

Når det lykkes, en bugspytkirtel transplantation helbreder diabetes - blodsukkeret bliver normalt, fordi den nye bugspytkirtlen producerer insulin. Men som med de fleste typer af organtransplantation, kan der opstå komplikationer. De mest almindelige komplikationer er afstødning af det nye organ, infektion og bivirkninger fra antirejection medicin, der skal tages på ubestemt tid efter transplantationen.

Der er tre typer af bugspytkirtel transplantationer:

  • Simultan pancreas og nyretransplantation (SPK). Fordi de fleste mennesker med type 1-diabetes, som opfylder kriterierne for bugspytkirtlen transplantation har også en vis grad af nyresygdom, er samtidig transplantation af både en bugspytkirtel og en nyre ofte udføres. De bedste succesrate er blevet opnået med denne type procedure.

  • Pancreas efter nyretransplantation (PAK). I denne procedure, er en bugspytkirtel transplanteret ind i en person, der allerede har fået en nyretransplantation. Denne fremgangsmåde generelt har en succesrate på nær, at SPK procedurer.

  • Pancreas transplantation alene (PTA). I denne procedure er det kun bugspytkirtlen transplanteret. Denne type procedure er gjort mindre ofte, og generelt har en lavere succesrate end de andre procedure-typer.

Pancreas islet cell transplantation

Holmen celler i bugspytkirtlen til at producere insulin. Kun omkring 1 til 2 procent af cellerne i bugspytkirtlen er øceller.

I 1970'erne forskning i ø-celle transplantationer i mus var meget vellykket. Men at omsætte denne succes i human øcelle transplantation var oprindeligt svært. Forskere ved University of Alberta i Edmonton, Alberta, Canada, udviklet en specialiseret protokol for islet cell transplantation, der viser meget lovende. Forskningen fortsætter på Edmonton-protokollen, i et multicenter forsøg, som blev udført af immuntolerance Network. Sponsorer for immuntolerance Network er National Institute of Allergy og smitsomme sygdomme, den NIDDK og Juvenile Diabetes Foundation.

Øcelle transplantation er en invasiv procedure (ingen kirurgisk snit er påkrævet). Øceller er taget fra en donor bugspytkirtel og derefter sprøjtet ind i modtagerens leveren gennem et kateter (lange, tynde rør). Når ø-cellerne er blevet implanteret i donor, begynder de at producere og frigive insulin.

Personer, som modtager en holm celle transplantation skal tage antirejection medicin resten af ​​deres liv.

Forsikring og insulinpumper

Medicare har dækket udgifterne til insulinpumper siden 1999. De seneste ændringer af Medicare politik slappe af berettigelse til dækning baseret på fastende serum-C-peptid-niveauer (en blodprøve, der måler mængden af ​​C-peptid i blodet, C-peptid er en underenhed af insulin). I den reviderede politik, flere mennesker er berettiget til at modtage Medicare dækning for insulinpumper. Altid tjekke med dit forsikringsselskab for at afgøre, om insulin injektion udstyr og forsyninger er omfattet af din plan.