Tusgen

Diabetisk neuropati

Diabetisk neuropati fakta

Personer med diabetes kan udvikle nerve problemer på noget tidspunkt, men signifikant klinisk neuropati kan udvikle sig inden for de første 10 år efter at have modtaget en diabetes diagnose. Lær mere om diabetisk neuropati ›

Lad ikke nervesmerter holde dig på sidelinjen

Regelmæssig motion er vigtig for at kontrollere din diabetes. Det ændrer ikke bare fordi du har neuropati eller nerveskader forårsaget af højt blodsukker. Men du kan blive nødt til at tage særlige forholdsregler for at blive i spillet.

Fysisk aktivitet holder din vægt og kolesterol ned. Det hjælper også dit blodsukker ophold i skak. Din nerveskader er mindre tilbøjelige til at komme videre, når disse faktorer er i kontrol.

Når du har diabetes og neuropati, er dine chancer for at falde er højere end normalt. Men øvelser, der forbedrer din styrke og balance kan imødegå denne risiko. Hvad mere er, regelmæssig fysisk aktivitet:

 • Reducerer din risiko for hjertesygdom

 • Hjælper dig med at vedligeholde din evne til at gøre de daglige opgaver

 • Forhindrer og hjælper med at styre andre diabetes komplikationer, herunder nyre-og øjenproblemer

Lær mere om nervesmerter ›

Forkæl dine fødder til højre, når du har diabetes

Du har netop modtaget en diagnose af type 2-diabetes. Der er mange ting, der kommer til at tænke: Hvad kan jeg gøre for at holde mig sund? Hvilken kost skal jeg følge? Hvordan kontrollerer jeg mit blodsukker? Men der er et andet spørgsmål, du bør tale med din læge om - hvordan du beskytter dine fødder.

Hvis du har diabetes, du har blodsukker, som er for høje. Over tid, kan det skade dine nerver og blodkar i kroppen. Beskadigede blodkar betyder dine fødder ikke får nok ilt eller blod. Med nerveskader, kan du opleve brændende smerte eller et tab af følelse i dine fødder. Det er derfor en lille blister kan blive til et stort problem i form af et sår.

Arbejde med din diabetes sundhedspleje team

Hvis du har diabetes, har du masser af selskab. Antallet af voksne med diagnosen diabetes er stigende dagligt. Du bør også være at holde selskab med en række sundhedsydelser, fra din praktiserende læge til din tandlæge, øjenlæge, og mund læge.

Diabetes påvirker kroppen på mange komplekse måder, og have et team til at hjælpe dig med at holde så sund og vital som muligt, så længe som muligt, er nøglen.

Men uanset hvor meget du er afhængige af sundhedsydelser, har du også en vigtig rolle som teamleder.

"Man er nødt til at være ansvarlig for din egen sundhed," siger Karmeen Kulkarni, MS, RD, CVU, fra den europæiske Diabetes Association (ADA). "Hvis du investeret i din pleje-overvåge det, at holde styr på aftaler og opfølgningsbesøg og engagere sig i en sund livsstil-du føler dig bedre. Det vil gøre en stor forskel i dit liv."

Lær mere om diabetisk neuropati ›

Kliniske komplikationer af diabetes

Kliniske komplikationer forbundet med diabetes kan omfatte følgende:

 • Hjerte-kar-sygdom. Kar-sygdom, i mange tilfælde er forårsaget af aterosklerose-en overskydende opbygning af plak på den indvendige væg af et stort blodkar, hvilket begrænser strømmen af blod. Hjertesygdom er den hyppigste årsag til diabetes-relaterede dødsfald. Hjertesygdomme og slagtilfælde er to til fire gange hyppigere hos personer med diabetes.

 • Hypertension. Højt blodtryk påvirker så mange som to ud af tre mennesker, der har diabetes.

 • Tandsygdomme. Parodontale (gummi) sygdom opstår med større hyppighed hos personer med diabetes.

 • Retinopati eller grøn stær (øjensygdom eller blindhed). Blindhed på grund af diabetisk retinopati er en vigtig årsag til synshandicap hos yngre debuterende mennesker end hos ældre debut mennesker. Mænd med yngre debuterende diabetes generelt udvikler retinopati hurtigere end hunner med yngre-diabetes. Diabetes er den hyppigste årsag til nye tilfælde af blindhed blandt voksne i alderen 20 og 74.

 • Nyresygdom (nyre / urinveje sygdom). Diabetes er den hyppigste årsag til end-stage renal sygdom (ESRD), en sygdom, hvor patienten kræver dialyse eller en nyretransplantation for at leve.

 • Neuropati (nervesygdom). Ca. 60 til 70 procent af mennesker med diabetes har milde til alvorlige former for diabetisk nerveskader. Alvorlige former for diabetisk nervesygdom er væsentlig medvirkende årsag til lavere ekstremiteter amputationer.

 • Amputation. Mere end 60 procent af ikke-traumatiske lavere lemmer amputationer i USA forekommer blandt mennesker med diabetes.

 • Diabetisk ketoacidose (DKA). DKA er en af de mest alvorlige resultater af dårligt kontrolleret diabetes, og primært opstår hos personer med type 1-diabetes. DKA er præget af høje blodsukkerniveauer sammen med ketonstoffer i urinen.

Lær mere om de komplikationer af diabetes ›

Diabetisk neuropati

Diabetisk neuropati, nervelidelser, er en komplikation af diabetes, der kan føre til problemer i hele kroppen.

Personer med diabetes kan udvikle nerve problemer på noget tidspunkt, men signifikant klinisk neuropati kan udvikle sig inden for de første 10 år efter at have modtaget en diabetes diagnose. Risikoen for at udvikle neuropati stiger jo længere en person har diabetes. Omkring halvdelen af ​​mennesker med diabetes har en vis form for neuropati.

Selv om de nøjagtige årsager til diabetisk neuropati er ukendt, kan en række faktorer bidrager til uorden, herunder følgende:

 • højt blodsukker
  Højt blodsukker forårsager kemiske forandringer i nerver og svækker nerverne evne til at transmittere signaler. Det har også potentiale til at skade blodkar, der transporterer ilt og næringsstoffer til nerverne.

 • arvelige faktorer
  Der er nogle genetiske egenskaber, der kan gøre nogle mennesker mere modtagelige for nervesygdom end andre.

Lær mere om diabetisk neuropati ›