Tusgen

Eksem

Eksem fakta

Eksem, også kaldet atopisk dermatitis, er en arvelig og kronisk hudsygdom, der får huden til at klø, bliver rød, og flage. Lær mere ›

Eksem i børn: irriterende, men kan behandles

En skællet, rød, kløende, kan tør udslæt dukke op i de første uger af livet. Det signalerer en irriterende, men kan behandles hud problem kaldet atopisk dermatitis (AD), ofte kendt som eksem. Det vigtigste symptom på AD er kløe. Når barnet kronisk ridser eller gnider området, kan dette føre til betændt, ru, fortykket hud. Hud områder, der berøres af AD kan blive rød og siver. I yngre børn, udslæt opstår som regel på ansigt, hovedbund og på de ydre områder af arme og ben. Hos ældre børn, vises udslæt i folder i albuer, knæ og håndled.

Lær mere om behandling af eksem i børn ›

Eksem: En ung kvindes fortælling

Indtil for nylig havde jeg aldrig hørt ordet "hudløshed", men nu ved jeg, det var min primære symptom: "skrabe så alvorlige, at rive kødet." Det er, hvad jeg gjorde hver nat, gravede indtil blodet flød. Jeg var chokeret over at læse, at neurotiske ekskoriation er forårsaget af følelsesmæssige vanskeligheder 98 procent af tiden. Jeg blev taget til læge efter læge 1957-1971, men dette blev aldrig nævnt, ingen erkendt, at jeg havde følelsesmæssige problemer. Måske mine forældre troede, at problemerne ville gå væk, hvis de foregav de ikke var der. Måske var de flove over at indrømme deres datter kan have sådanne problemer.

Læs hele historien ›

Tør hud

Tør hud er en meget almindelig hudsygdom, sædvanligvis karakteriseret ved irriteret hud og kløe. Tør hud ofte forværres om vinteren, når luften er kold og tør. Desuden kan hyppig badning forværre tør hud. Tør hud kan blive skællet eller skællet. Dog kan tør hud symptomer ligne andre hudsygdomme eller skyldes andre lidelser, såsom en underaktiv skjoldbruskkirtlen eller erhvervet immundefekt syndrom (AIDS). Altid konsultere din læge for en diagnose.

Lær mere om tør hud ›