Tusgen

At leve med endometriecancer

At leve med endometriecancer

Der er virkelig ingen måde at vide med sikkerhed, hvis du kommer til at få endometriecancer. Visse faktorer kan gøre dig mere tilbøjelige til at få denne kræft end en anden kvinde. Lær mere ›

Kan jeg få tjekket for endometriecancer, før jeg har symptomer?

Der er ingen screeningstest for endometriecancer, der anbefales til kvinder, der er på gennemsnitlig risiko for kræft. At have en årlig bækken eksamen og eventuelle andre prøver og tests foreslået af din læge er gode måder at kontrollere din generelle reproduktive sundhed. Men de er ikke meget nyttigt at finde endometriecancer tidligt.

Din læge kan foreslå screening for endometriecancer i disse tilfælde.

  • Din risiko for endometriecancer er høj, fordi du sandsynligvis til at bære en genmutation (mutationen er kendt for at være til stede i din familie), eller din familie har en tendens til at få tyktarmskræft, men gentest er ikke blevet gjort.

Lær mere om at få tjekket for endometriecancer ›

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg er i risiko for endometriecancer?

Hvis du har nogen af ​​de faktorer, der sætter dig i risiko for endometriecancer, hvad kan du gøre? Det bedste du kan gøre er at sænke din risiko på områder, du kan kontrollere. Du kan også foretage en række generelle ændringer i livsstil for at reducere din risiko:

  • Spis en afbalanceret kost og opretholde en sund vægt. Begrænse fedt i din kost. Spis en moderat mængde af en række fødevarer. Få regelmæssig fysisk aktivitet. Hvis du har sukkersyge eller forhøjet blodtryk, arbejde med din sundhedspleje team til at styre din sygdom. Din plan kan omfatte kost, motion og endda medicin. Disse skridt vil alle hjælpe med at holde din vægt inden for en sund rækkevidde. Endometriecancer er dobbelt så almindelig hos overvægtige kvinder og mere end tre gange så almindelig hos overvægtige kvinder.

Lær mere om at leve med endometriecancer ›