Tusgen

Ofte stillede spørgsmål om livmoderkræft

Her er nogle svar på ofte stillede spørgsmål om livmoderkræft.

Illustration af anatomien af ​​det kvindelige bækken området

Q: Hvad er livmoderen?

A: Livmoderen er et hult, pæreformet organ. Det er placeret i en kvindes bækken mellem blæren og endetarmen. Æggeledere på begge sider af livmoderen tilslutte den til hver æggestok. Den nederste del af livmoderen kaldes livmoderhalsen. Livmoderhalsen forbinder uterus med skeden. Den midterste runde del af livmoderen kaldes corpus. Den runde del på toppen af livmoderen kaldes fundus. Livmoderen besidder en udviklende foster under graviditeten.

Væggene i livmoderen består af tre lag.

 • Det inderste lag kaldes endometriet.

 • Det midterste lag kaldes myometrium.

 • Det yderste lag kaldes serosa. Serosa kun dækker den øverste del af livmoderen.

Q: hvad der forårsager livmoderkræft?

A: Alle årsager til livmoderkræft er ikke kendt. Læger mener, at hormoner, der er ude af balance oftest forårsager livmoderkræft. Æggestokkene gør de fleste af de kvindelige hormoner østrogen og progesteron. Hvis uterus er udsat for for meget østrogen over en lang periode, kan der udvikles kræftceller.

Q: Hvad er de typer af livmoderkræft?

A: Der er to hovedgrupper af livmoderkræft. De er navngivet baseret på, hvor de forekommer i livmoderen.

Endometriekarcinom. Dette er den mest almindelige form for livmoderkræft. Cancer, der vokser i væv, der danner foringer hele kroppen kaldes carcinom. Endometriekarcinom er kræft, der former i foring af livmoderen, kaldet endometrium. Endometriet er vævet i livmoderen, fortykkes hver måned, så det vil være klar til at modtage et befrugtet æg. Hvis ægget ikke er befrugtet, det passerer gennem livmoderen og endometriet skure gennem skeden. Dette er menstruation.

Uterin sarkom. Cancer kan også forekomme i andre væv i livmoderen udover endometrium, såsom i musklen eller myometrium. Myometrium arbejder hovedsageligt i løbet af arbejdskraft at hjælpe med at skubbe barnet gennem livmoderhalsen og vagina. Andre områder, hvor kræft kan danne er i bindevævet eller i det ydre lag. Kræft i nogen af ​​disse væv af livmoderen kaldes sarkom. Dette er en meget mindre almindelig form for livmoderkræft.

Q: Hvad er symptomerne på livmoderkræft?

A: Det er de mest almindelige symptomer på livmoderkræft:

 • Usædvanlig blødning eller udflåd fra skeden

 • Enhver blødning fra skeden efter overgangsalderen

 • Smerter ved vandladning, eller når at have afføring

 • Smerter under samleje

 • Smerter i bækken området eller underlivet

Disse symptomer kan være forårsaget af livmoderkræft eller flere andre mindre alvorlige sundhedsproblemer. Så hvis du bemærker nogen af ​​dem, tale med din læge.

Q: Hvad er de risikofaktorer for livmoderkræft?

A: Visse faktorer kan gøre dig mere tilbøjelige til at få livmoderkræft. Disse kaldes risikofaktorer. Men bare fordi du har en eller flere risikofaktorer betyder ikke, du vil helt sikkert få livmoderkræft. Faktisk kan du få alle de risikofaktorer, og stadig ikke udvikler sygdommen. Eller du kan have nogen risikofaktorer og stadig få livmoderkræft. Her er de vigtigste risikofaktorer for livmoderkræft. Mange af disse risikofaktorer for endometrisk carcinom. Disse risici indebære at have for megen eksponering for hormonet østrogen.

 • Tamoxifen. Tamoxifen er et lægemiddel til behandling af kvinder, der har brystkræft. Kvinder, der tager tamoxifen har en højere risiko for at få livmoderkræft.

 • Estrogenerstatningsterapi. Kvinder der bruger estrogenerstatningsterapi uden også at bruge progesteron udskiftning har en højere chance for at få livmoderkræft.

 • Endometriehyperplasi. Kvinder, der har endometriehyperplasi har en højere risiko for at få livmoderkræft. Endometriehyperplasi betyder, at der er flere celler end der burde være i slimhinden i livmoderen. Dette kaldes en præcancerøse sygdom, fordi det kan blive til kræft. Kvinder med endometrisk hyperplasi kan have usædvanlig blødning.

 • Fedme. Kvinder, der er overvægtige (50 eller flere pounds overvægt) få livmoderkræft oftere end kvinder, der ikke fede. Sundhed sygdomme forbundet med fedme, såsom diabetes, også øge din risiko.

 • Tidlig menstruation. Kvinder, der havde deres første periode, inden de var 12 har en højere risiko for livmoderkræft.

 • Sent overgangsalderen. Kvinder der når overgangsalderen efter 50 år har en højere risiko for livmoderkræft.

 • Ældre aldersgrupper. De fleste kvinder, der får livmoderhalskræft er ældre end 50 år.

 • Slægtshistorie for livmoderkræft. Kvinder med familiemedlemmer, der har haft livmoderkræft er mere tilbøjelige til at få det.

 • Race. Afrikansk-europæiske kvinder har højere chance for at livmoderkræft end hvide eller asiatiske kvinder.

 • Ingen graviditeter. Kvinder, der aldrig har været gravid har en højere chance for livmoderkræft.

 • Forrige strålebehandling til bækkenet. Hvis du har haft bækken stråling i fortiden, er din risiko for at udvikle livmoderkræft steget. Disse kræftformer normalt er diagnosticeret fem til 25 år efter strålebehandling.

 • Andre kræftformer. Kvinder, der har haft ovarie, kolon, rektal eller brystkræft har en højere chance for at få livmoderkræft.

Q: hvorfor fedme øger risikoen for livmoderkræft?

A: Når du er overvægtig, har du mere fedtvæv i kroppen. Fedtvæv butikker mere østrogen end magert væv. Og jo mere østrogen din livmoder er udsat for, jo større er din risiko for at udvikle endometriecancer.

Q: Hvordan kan jeg reducere min risiko for livmoderkræft?

A: Du kan reducere din risiko for livmoderkræft ved at undgå så mange risikofaktorer som muligt. For eksempel kan spise godt og motionere regelmæssigt hjælpe dig med at holde din vægt på et sundt niveau. Mange andre skridt sænke din risiko for endometriecancer. Hvis du ikke planlægger at nogensinde har børn, overveje at bruge prævention medicin for at begrænse din krops skabelse af østrogen. Tal med dit diabetesteam om andre ting, du kan tage for at sænke din risiko.

Q: Hvad screening tests er tilgængelige for livmoderkræft?

A: Der er ingen standard screening test for at finde livmoderkræft. En celleprøve, en test, som rutinemæssigt anvendes til at finde livmoderhalskræft, er ikke meget nyttige i at finde livmoderkræft. Hvis du er i høj risiko for endometriecancer, tale med din læge om screening.

Q: Hvordan er en diagnose af livmoderkræft lavet?

A: symptomer i forbindelse med livmoderkræft kan også være forårsaget af mindre alvorlige problemer. For at finde ud af årsagen til nogen af ​​disse symptomer, lægen beder dig om din sygehistorie og din familie sygehistorie. Han eller hun gør en omhyggelig fysisk eksamen. Dette inkluderer et bækken eksamen og Pap-test. Denne test viser ikke hvis en kvinde har livmoderkræft, fordi den kontrollerer celler i cervix, ikke livmoderen. Men det kan hjælpe med at sikre, at du ikke har et andet problem med lignende symptomer.

Lægen kan bestille en biopsi for at hjælpe med at stille en diagnose. Under en biopsi, lægen fjerner noget væv fra den indvendige livmoderslimhinden, kaldet endometrium. Dette kan normalt gøres på lægens kontor med ingen eller lille bedøvelsesmiddel. En anden type af biopsi er dilatation og curettage (D & C). Dette indebærer skrabe væv fra forskellige dele af livmoderslimhinden. En D & C er normalt gøres i en operation center eller hospital.

Q: Hvis jeg har livmoderkræft, vil jeg have en hysterektomi?

A: Kirurgi for at tage ud i livmoderen, kaldet en hysterektomi, er den vigtigste måde at behandle de fleste typer af livmoderkræft. Nogle gange kan en hysterektomi slippe af med alle de kræft i kroppen, hvilket giver en kur. Dette gælder især for tidlige stadier af endometrisk carcinoma. Når du fjerner din livmoder, kan din kirurg også tage ud af dine æggeledere og æggestokke til at stoppe produktionen af ​​østrogen. Dette hjælper langsom eller stoppe spredningen af ​​livmoderkræft. Du har måske andre behandlinger før eller efter operationen. Heriblandt stråling hormonbehandling eller kemoterapi.

Q: Hvad er iscenesættelse af livmoderkræft?

A: Iscenesættelse er en måde at beskrive hvor stor kræften er, og hvor langt kræft har spredt sig. Finde den fase af livmoderkræft hjælper Deres læge bestemme den bedste behandling for dig. For livmoderkræft, disse er de fire faser.

 • Stage I. fase I livmoderkræft er kun i livmoderen. Det er ikke i livmoderhalsen.

 • Etape II. Fase II kræft betyder, at der også er kræftceller i livmoderhalsen, men kræften har ikke spredt sig til lymfeknuder eller andre organer.

 • Fase III. Fase III kræften har spredt sig uden for livmoderen på områder såsom æggestokkene og skeden, men det er stadig i bækken området.

 • Stage IV. Dette betyder, at kræften har spredt sig ud over bækken til andre dele af kroppen, såsom lunger, lever, knogler eller hjerne.

Q: Hvad er de behandlinger af livmoderkræft?

A: Behandlinger for livmoderkræft omfatter kirurgi, strålebehandling, hormonbehandling og kemoterapi.

 • Kirurgi er den mest almindelige behandling for kvinder med livmoderkræft. Din læge vil sandsynligvis tage din livmoder og vil normalt tage ud æggeledere, æggestokke, og nærliggende lymfeknuder. Hvor meget fjernes, afhænger af størrelsen af ​​tumoren, hvilket kræftcellerne ser ud, og hvordan kræften har spredt sig.

 • Stråling er en anden måde at behandle livmoderkræft. Til denne behandling røntgenstråler dræbe kræftceller. Hvis kvinden har tidlige fase livmoderkræft, kan stråling anvendes i stedet for kirurgi. Det er oftere brugt efter operation for at dræbe eventuelle kræftceller, der kan have været efterladt.

 • Hormonbehandling er, når lægemidler bruges til at holde celler fra at få de hormoner, de behøver for at vokse. De lægemidler gives gennem munden eller ved injektion. De rejser gennem kroppen i blodet. De lægemidler kontrollerer kræftcellerne, der både i og uden for livmoderen. Hormonbehandling kan bruges til at være sikker på, at kræftceller ikke spredes. Det kan også bidrage til at lette symptomer, når kræft er avanceret.

 • Kemoterapi er brugen af anticancer medicin til at dræbe kræftceller. Kemoterapi kan bruges til at være sikker på, at alle kræftceller er blevet dræbt. Eller når kræften er fremskreden, kan kemoterapi hjælpe med at lette symptomerne. Lægemidlerne kan indgives gennem munden eller ved injektion. Enten måde, narkotika rejse i hele kroppen i blodbanen.

Q: Skal alle få en anden mening for en diagnose for livmoderkræft?

A: Mange mennesker med kræft får en second opinion fra en anden læge. Der er mange grunde til at få en second opinion. Her er nogle af disse grunde:

 • Du føler ikke komfortable med beslutningen om behandling.

 • Den form for kræft er sjældne, såsom med livmoder sarkom.

 • Der er forskellige måder at behandle kræft.

 • Du er ikke i stand til at se en kræft ekspert.

Q: Hvordan kan nogen få en anden mening?

A: Der er mange måder at få en second opinion.

 • Spørg din primære læge. Din læge kan være i stand til at anbefale en specialist. Dette kan være en gynækologisk onkolog, kirurg, medicinsk onkolog, eller stråling onkolog. Sommetider disse læger arbejder sammen på kræft centre eller hospitaler. Må ikke være bange for at spørge din læge om en anden mening.

 • Ring til National Cancer Institute kræft informationstjeneste. Tallet 800-4-KRÆFT (800-422-6237). De har oplysninger om behandlingsanlæg. Disse omfatter cancer-centre og andre programmer, der støttes af National Cancer Institute.

 • Konsultere officielle ABMS biblioteket af bestyrelsesmedlemmer certificerede speciallæger. Denne opslagsbog fra Det Europæiske Udvalg af Speciallæger lister læger fra staten. Det giver deres speciale, baggrund og uddannelse. Den findes på de fleste offentlige biblioteker. Du kan også se det online på www.abms.org.

 • Søge andre muligheder. Check med en lokal medicinsk samfund, et nærliggende hospital eller medicinsk skole, eller en lokal kræft advocacy gruppe for at få navne på læger, der kan give dig en second opinion. Eller spørge andre mennesker, der har haft kræft til at henvise dig til nogen.

Q: Hvad er de bivirkninger af behandlingen?

Kirurgi forårsager midlertidig smerter i området af operationen, men det kan generelt styres med medicin. Vil du sandsynligvis være ubehageligt i løbet af de første par dage efter operationen. Vær sikker på at drøfte smertelindring med lægen eller sygeplejersken. Du kan også føle dig træt eller svag i et stykke tid efter operationen. Du har måske blødning, kramper eller våde udflåd i op til seks uger efter operationen. Du kan have smerter i hendes underliv og besvær med at tømme blæren. Du kan også have problemer med afføring. Alle disse problemer er normalt midlertidig. Din seksualitet er også påvirket af operationen, især en hysterektomi. Hvis du er i den fødedygtige alder, kan du sørge, fordi du ikke længere kan få børn. Du kan også få symptomer, der ligner gå gennem overgangsalderen. Det hjælper ofte at drøfte disse spørgsmål før operation med din partner og dine læger.

Stråling påvirker både cancerceller og normale celler. Bivirkninger af stråling afhænger af, hvilken del af kroppen behandles. Almindelige bivirkninger af strålebehandling er træthed, hudforandringer, tab af appetit, og kvalme. Nogle gange kan du opleve, at din skede bliver tørrere og mindre fleksible. Samleje kan være vanskeligt, fordi huden i det behandlede område kan være følsomt under behandlingen. Du kan også opleve diarré og hyppig vandladning. Nogle af disse virkninger vil synke ned efter behandlingen, mens andre kan være permanent.

Hormonbehandling kan give bivirkninger som godt. Du kan føle dig træt. Du kan også være mere eller mindre sulten end normalt. Drøfte eventuelle bivirkninger med din læge eller sygeplejerske.

Kemoterapi påvirker både cancerceller og normale celler. De bivirkninger, du kan opleve afhænge af, hvad slags og mængden af ​​medicin, du tager. Almindelige bivirkninger af kemoterapi er kvalme og opkastning, hårtab, sår i munden, diarré og træthed. Andre alvorlige bivirkninger, der kan opstå, er infektion eller blødning. Rapporter alle feber eller blødning under behandling med det samme til din læge eller sygeplejerske.

Q: hvilken slags eftersyn skal jeg efter at være blevet behandlet for livmoderkræft?

A: Efter behandling for livmoderkræft, vil du højst sandsynligt besøge lægen hver tredje måned for det første år efter behandlingen. Så har du måske brug for eftersyn hvert halve år for de næste fem år. Efter dette, kan du brug årlige eftersyn. Checkups kan omfatte bækken eksamener, Pap-tests og andre tests, såsom blod-og urinprøver. Du kan få brug billeddiagnostiske undersøgelser såsom CT-scanninger, ultralyd og røntgenbilleder. Fortæl din læge, hvis du har nogen smerter, hævede ben, og vaginal blødning. Vær sikker på at nævne nogen andre ændringer, du meddelelse i dit helbred.

Q: Er der støttegrupper for kvinder med livmoderkræft?

A: Ja. Støttegrupper for kvinder, der beskæftiger sig med livmoderkræft afholdes over hele Europa. At have nogen at tale med, der går gennem lignende oplevelser er ofte nyttigt. Støttegrupper også tilbyde dig information om behandlingsmuligheder, prognose og opfølgende behandling. Din læge kan anbefale en i dit område.

Q. Hvad er kliniske forsøg?

A: Kliniske forsøg er undersøgelser af nye former for kræftbehandling. Læger bruger kliniske forsøg for at lære, hvordan godt nye behandlinger virker, og hvad deres bivirkninger er. Lovende behandlinger er dem, der fungerer bedre eller har færre bivirkninger end de nuværende behandlinger. Folk, der deltager i disse undersøgelser komme til at bruge behandlinger, før FDA godkender dem. Folk, der slutte forsøg også hjælpe forskerne lære mere om kræft og hjælpe folk, der kan udvikle kræft i fremtiden.