Tusgen

Typer af behandling for livmoderkræft

Behandling for livmoderkræft enten lokal eller systemisk. Lokale behandlinger fjerne, ødelægge eller kontrollere kræftceller i et bestemt område. Kirurgi og stråling er lokale behandlinger.

Systemiske behandlinger ødelægge eller kontrollere kræftceller i hele kroppen. Kemoterapi og hormonbehandling er systemiske behandlinger.

Du har måske kun én behandling. Eller du kan have en kombination af behandlinger. De almindelige typer af behandling for endometriecancer og livmoderkræft er de samme. Deres mål, orden og intensitet kan ændre baseret på den specifikke type og stadium af kræft, du har.

Lokale behandlinger for livmoderkræft

Kirurgi og strålebehandling er to lokale behandlinger for livmoderkræft. De arbejder til enten at fjerne eller udrydde tumoren fra livmoderen:

  • Kirurgi. Målet med operationen er helt at fjerne svulsten fra kroppen. Med livmoderkræft, dette betyder normalt, at hele din livmoder skal fjernes gennem en abdominal incision (et cut i din nedre mave). Normalt er de æggeledere og æggestokke fjernes også. Operationen kan udføres ved hjælp af en af ​​flere forskellige teknikker: et snit i maven, gennem et laparoskop, ved hjælp af et kamera og værktøj indsat i maven gennem flere meget små snit, med en robot driver en laparoscope eller gennem skeden. Nogle af de lymfeknuder omkring din livmoder kan fjernes for at kontrollere, om kræftceller. Hvis tumor opdages uden for livmoderen, og det kan fjernes, vil det sandsynligvis blive resektion (fjernet) under operationen.

  • Strålebehandling. Stråling kaldes også strålebehandling. Målet er at dræbe kræftceller ved hjælp af stråling, såsom den, der findes i røntgenstråler. Strålebehandling kan anvendes alene til at dræbe alle celler i en tumor. Det kan også bruges før operationen til at skrumpe en tumor eller efter operation for at slippe af med eventuelle resterende kræftceller. Du kan få stråling til dit bækken område eller implantat stråling, der er sat i gennem din vagina.

Systemiske behandlinger for livmoderkræft

Hormonbehandling og kemoterapi er systemiske behandlinger for livmoderkræft. De har begge arbejdet med at dræbe kræftceller eller forhindre nye i at vokse overalt i din krop:

  • Hormonbehandling. Målet med hormonbehandling er at stoppe kræftceller i at vokse. Kræftceller har brug for visse hormoner til at vokse. Narkotika kan reducere produktionen af ​​disse hormoner. Lægemidler kan også anvendes til at blokere disse hormoner fra at arbejde i kræftceller.

  • Kemoterapi. Målet med kemoterapi er at dræbe kræftceller i hele kroppen. Hidtil er det ikke blevet bevist, at kemoterapi kan reducere chancen for, at livmoderkræft vil sprede sig til andre dele af kroppen, eller at det kan helbrede livmoderkræft. Men det kan dræbe celler og skrumpe tumorer der er blevet fundet uden for din livmoder.

Mål af behandling

Behandlinger for livmoderkræft kan opdeles i to grupper:

  • . Helbredende behandlinger Disse behandlinger dræbe eller fjerne kræftceller - selv celler, der har spredt dræbes eller fjernes. Disse behandlinger kan kurere kræft. For små cancere, kirurgi alene ofte helbredende. Til mere avancerede cancertyper, en kombination af behandlinger, der omfatter kirurgi, stråling og / eller kemoterapi kan anvendes i et forsøg på at kurere kræft.

  • Palliative behandlinger. Disse behandlinger bremse væksten af kræft og behandling af symptomer. De behøver ikke helbrede kræft, men de kan hjælpe dig leve længere og med en bedre livskvalitet.

Før du har en behandling, så spørg din læge, hvad dens mål er.