Tusgen

Ingen kirurgi i nye endometriose test

En test, der ikke kræver kirurgi kan anvendes til at diagnosticere endometriose, en undersøgelse finder. Denne sygdom kan være smertefuldt og forårsage infertilitet. Det sker, når celler fra livmoderen foring (endometrium) vokse uden for livmoderen. Den nye test ser for nervefibre i endometriet gennem en biopsi. Forskerne indsat en enhed gennem skeden og tog vævsprøver fra 99 kvinder. Kvinderne havde også kirurgi gennem et lille snit ( laparoskopi ). Dette er den almindelige måde at diagnosticere endometriose nu. Operationen fandt sygdom i 64 kvinder. Den biopsi fundet nervefibre i alle undtagen én prøve fra denne gruppe. Operationen fandt ingen sygdom i de øvrige 35 kvinder. Biopsiprøver viste ingen nervefibre for 29 af disse kvinder. En anden undersøgelse viste, at nervefibre er 14 gange mere almindelig i livmoderen foring blandt kvinder med endometriose. Begge undersøgelser blev offentliggjort den 19. august tidsskriftet Human Reproduction.

Hvad er lægens reaktion?

Endometriose påvirker millioner af kvinder. Det sker, når celler fra livmoderslimhinden eller anden måde tage rod uden for livmoderen. Normalt de vokser i nærheden, i en kvindes bækken området.

Kvinder med endometriose har ofte smertefulde perioder, bækkensmerter og smerter under samleje. Det er også en væsentlig årsag til infertilitet.

Lægerne kan ikke se problemet på en computertomografi (CT)-scanning eller ultralyd. Derfor er den eneste måde at vide med sikkerhed, om en kvinde har endometriose er at gøre kirurgi. For de fleste kvinder, betyder det en kort hospital besøg og anæstesi. Der kan være en betydelig mængde tid og omkostninger involveret.

De fleste patienter er ikke vild med tanken om kirurgi. De fleste læger også foretrækker ikke at sætte deres patienter i risikogruppen. Så de kan udskyde operationen. Det betyder, at det kan tage lang tid at finde ud af, at en kvinde har endometriose.

Undersøgelsen blev offentliggjort i dag viste, at denne sygdom kunne findes præcist ved hjælp af en endometriebiopsi. Dette er et kontor procedure. Det er gjort hurtigt, med minimal risiko for kvinden. Det forårsager kramper, men de fleste kvinder finder det acceptabelt.

Den nye test undersøger prøven taget fra slimhinden i livmoderen for at se om den indeholder nervefibre. Patologer - læger, der studerer celler - fandt, at kvinder, der havde endometriose og smertefulde symptomer havde flere nervefibre i deres prøver, end kvinder uden sygdommen. Testen var meget nøjagtig for kvinder med endometriose. En anden undersøgelse viste, at kvinder med endometriose havde 14 gange antallet af nerveceller i deres prøver, som kvinder uden sygdommen.

Disse to studier var begge små. Forskningen er stadig tidligt. Men undersøgelser tyder på et stort spring fremad for hurtigere, mindre invasiv diagnose af endometriose. Denne teknik har potentiale til at hjælpe mange, mange kvinder finder ud af, hvorfor de har smertefulde perioder og infertilitet. I sidste ende kan det føre til en bedre behandling samt.

Hvilke ændringer kan jeg gøre nu?

I Europa, omkring 1 eller 2 ud af hver 10 kvinder har endometriose. Mange har symptomer i årevis, før diagnosen stilles.

Faktorer, der øger risikoen for endometriose omfatter:

 • Heavy menstruation

 • Korte menstruationscyklus

 • Nære kvindelige slægtninge med endometriose

Nogle kvinder har en lidt lavere risiko for denne sygdom. De omfatter kvinder, som:

 • Du må ikke tage p- piller

 • Er ikke overvægtig

 • Dyrker regelmæssigt

Hvis du har visse symptomer, overveje at bede din læge om endometriose. Symptomerne er bl.a.:

 • Alvorligt smertefulde perioder med kraftig strøm

 • Smerter i underlivet eller bækken området

 • Smertefulde samleje

 • Sjældent, blod i afføring eller urin

 • Infertilitet

Behandlingen afhænger af dine behov og hvor alvorlige dine symptomer er. Det kan variere fra smerte kontrol til hormonbehandling til fertilitetsbehandling. I sjældne tilfælde, er kirurgi anvendes til at kontrollere eller fjerne symptomerne. Symptomer på endometriose gå væk efter overgangsalderen.

Hvad kan jeg forvente at se på fremtiden?

Jeg tror, ​​at disse undersøgelser er virkelig lovende. Jeg forventer, at vi vil se mindre invasive og billigere måder at diagnosticere denne almindelig sygdom. Jeg forventer, at vi vil se flere undersøgelser, der tester disse resultater. Jeg håber, at vi snart vil bruge endometriebiopsi at hjælpe kvinder, hvis de har endometriose.