Tusgen

Epilepsi

Epilepsi fakta

Epilepsi er en nerve lidelse, der forårsager hyppige anfald. Anfald er pludselige, ukontrollable begivenheder, der opstår, når hjernen sender unormale elektriske signaler til kroppen. Læs mere ›

Symptomer: evaluering af første gang beslaglæggelse

Anfald kan være et tegn på epilepsi, men de kan ske af andre grunde så godt. Selv om den nøjagtige årsag til en beslaglæggelse ikke altid kan udpeges, bør du altid vurderes af en læge første gang du har et anfald. Det er vigtigt at vide, hvis du har en sundheds-sygdom, såsom epilepsi, der skal behandles for at forebygge fremtidige anfald.

Når din hjerne elektriske system ikke fungerer korrekt, opstår et anfald. Normalt, dine hjerneceller skyde elektriske impulser på en bestemt måde. Men nogle faktorer kan gøre disse elektriske impulser brand ujævnt og uden grund, hovedsagelig resulterer i en "kort" i din hjerne, der forårsager et anfald.

Lær mere om første gang anfald ›

Behandling: medicinsk behandling af epilepsi

Epilepsi er en sygdom, der forårsager anfald, midlertidige reaktioner, som ofte omfatter trækninger og kramper. Disse anfald ske, når hjernens elektriske impulser handle unormalt og sende uregelmæssige signaler. Tænk på det som din hjerne blive forvirret af disse Haywire budskaber, og resultatet er et anfald.

Epilepsi kan gøre kørslen, gå på tværs af gaden, eller madlavning middag en farlig aktivitet, fordi du aldrig vide, hvornår en beslaglæggelse kan strejke. Men epilepsi kan normalt forvaltes godt ved hjælp af medicin og andre behandlinger. At lære at reducere din risiko for en beslaglæggelse gennem livsstilsændringer og lære din udløser kan også hjælpe dig til bedre at styre din epilepsi.

Lær mere ›

Lever med: leve godt med epilepsi

Livet med epilepsi kan være svært. Men der er ting, du kan gøre for at gøre det lettere. Vær opmærksom på dine følelser. Hvis du føler dig nede, ked af det eller bange, så tal med din læge. Og være åben med de mennesker i dit liv. Taler om epilepsi kan hjælpe dem til at forstå. Det kan også hjælpe dig med at føle sig bedre.

Du kan blive bange for at gå ud i offentligheden af ​​frygt for at have et anfald. Eller du kan bare blive frustreret med at have epilepsi. Sådanne følelser er normale. Men de kan føre til angst og depression. Behandlingen er til rådighed for disse sygdomme, så tal med din læge. Diskuter hvad der kan hjælpe dig, såsom følgende:

Lær mere om at leve med epilepsi ›