Tusgen

Erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion (ED) er den manglende evne til at få eller opretholde en erektion, eller for at opnå en tilfredsstillende erektion. Lær mere ›

Symptomer på erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion (ED) bruges typisk til at beskrive den gentagne manglende evne til at opnå og vedligeholde en erektion til samleje.

Denne sygdom er også almindeligt kendt som impotens. Impotens kan imidlertid henvise til andre problemer, der interfererer med samleje. Disse omfatter en mangel på seksuel lyst og problemer med ejakulation eller orgasme. Brug af udtrykket erektil dysfunktion gør det klart, at disse andre problemer er ikke involveret.

Det er normalt for mænd at opleve ændringer i erektil funktion, såsom at tage længere tid at opnå en erektion. Når problemet bliver vedvarende, kan det være et tegn på en fysisk eller følelsesmæssig problem. erektil dysfunktion kan være en total manglende evne til at opnå erektion, en inkonsekvent evne til at gøre det, eller en tendens til at fastholde kun kortvarig erektion.

Lær mere om symptomer på erektil dysfunktion ›

Behandling af erektil dysfunktion

Mens næsten alle europæiske mænd oplever lejlighedsvis impotens, millioner lider af kronisk impotens. Men på trods af dens udbredelse, sygdommen, også kaldet erektil dysfunktion, kan behandles i de fleste tilfælde.

Mange tilfælde af impotens er resultatet af fysiske årsager, såsom problemer med omsætning eller nerver. Fysiske årsager skal udelukkes, før impotens er skylden på psykologiske årsager. Det kan også være et resultat af en mere alvorlig medicinsk problem, såsom arteriosklerose, hjerte-kar-sygdom eller diabetes.

Disse er nogle andre årsager til impotens:

  • Prostatacancer kirurgi, som kan påvirke nerver, der styrer erektion

  • Hormonelle dysfunktion eller lavt testosteron

  • Receptpligtig medicin for højt blodtryk, højt kolesteroltal, depression og andre sygdomme

  • Heavy rygning, alkohol eller stofmisbrug

  • En ulykke eller skade på penis

  • Ikke-indregnede psykiske problemer, såsom depression, stress eller vrede

  • Seglcelleanæmi

Lær mere om behandling af erektil dysfunktion ›

At leve med erektil dysfunktion

Af John Briley, Washington, DC

Jeg husker første gang, min far talte til mig om erektil dysfunktion. Han sagde... øh, ja, han... selvfølgelig, jeg kidding! Min far blev født i 1930'erne. Mænd i sin generation måske har gået 16 miles gennem en is storm til at se deres sønner spille fodbold, men de var ikke penis-sundhed-talk slags fyre.

Men penis sundheden og mere specifikt, seksuel sundheden er vigtige. Og mens jeg ikke kan finde en stat, hvor meget tid mænd bruger tænke over deres seksuelle sundhed og ydeevne, vil jeg vædde svaret er "en masse".

Lær mere om at leve med erektil dysfunktion ›