Tusgen

Alkoholafhængighed (alkoholisme)

Hvad er det?

Alkoholisme (alkoholafhængighed) er den mest alvorlige form for alkoholproblem. Der er ingen absolutte antal drinks om dagen eller mængde alkohol, der definerer alkoholisme, men eksperter har defineret en grænse, over hvilken risikoen for at drikke stige betydeligt.

Her er nogle kendetegn af alkoholafhængighed:

 • Tolerance - Behovet for at drikke mere og mere alkohol for at føle de samme virkninger, eller evnen til at drikke mere end andre mennesker uden at blive beruset.

 • Abstinenssymptomer - Efter standsning eller skære ned på at drikke, symptomer er angst, svedtendens, rysten, søvnbesvær, kvalme eller opkastninger, og i alvorlige tilfælde, fysiske anfald og hallucinationer.

 • Ønske om at stoppe med at drikke, men manglende evne til at gøre det.

 • Tab af kontrol over mængden af ​​alkohol indtages.

 • Optagethed med at drikke.

 • Mindre opmærksomme på andre liv aktiviteter.

 • Ignorerer problemer, nogle gange meget indlysende dem.

En person med afhængighed af alkohol er kommet til at stole på alkohol fysisk, psykisk og følelsesmæssigt. Hjernen tilpasser sig tilstedeværelsen af ​​alkohol og undergår vedvarende ændringer. Når brug af alkohol pludselig stopper, kroppens vant indre miljø ændrer sig drastisk, forårsager symptomer på tilbagetrækning.

Alkoholisme kan være knyttet til en lang liste af psykologiske, interpersonelle, sociale, økonomiske og medicinske problemer. Alkoholisme kan øge risikoen for depression og selvmord og spille en rolle i voldelige forbrydelser, herunder drab og vold i hjemmet (misbrug af en ægtefælle eller et barn). Det kan føre til trafikulykker og endda ulykker med spirituspåvirkede fodgængere, der beslutter at gå hjem efter at have drukket. Alkoholisme kan også føre til usikker seksuel adfærd, hvilket resulterer i utilsigtet graviditet eller seksuelt overførte sygdomme.

Alkoholafhængighed øger risikoen for leversygdom ( hepatitis og skrumpelever ), hjertesygdomme, mavesår, hjerneskade, slagtilfælde og andre helbredsproblemer. Hos gravide kvinder, der drikker alkohol, er der også fare for, at barnet vil udvikle føtalt alkoholsyndrom, en klynge af sundhedsmæssige problemer, herunder usædvanlig lav fødselsvægt, facial abnormiteter, hjertefejl og indlæringsvanskeligheder.

Levetid chance for at udvikle alkoholisme er meget vanskeligt at bestemme, men det er meget almindeligt. I Europa, omkring 1 i 16 voksne har alvorlige problemer med at drikke og flere millioner er engageret i, hvad eksperter mener risikabel drikke. Faktisk en nylig analyse afslørede, at 30% af en repræsentativ stikprøve af amerikanske indbyggere rapporteret en alkohol uorden på et tidspunkt i deres liv.

Alkoholproblemer kommer om fra en kombination af biologiske tendenser og miljømæssige påvirkninger.

 • Biology. Mennesker med en familie historie af alkoholafhængighed er i større risiko for at udvikle sygdommen selv. For eksempel, hvis en forælder har alkoholafhængighed, et barn har en fire gange større risiko for at blive afhængige af alkohol. Dette skyldes til dels nedarve gener, der øger sårbarheden, måske ved at regulerer en persons fysiske reaktioner på alkohol eller oplevelsen af ​​forgiftning. Undertiden alkohol anvendes til udslette følelser skyldes en underliggende depression eller angst lidelse.

 • Miljø. Alkohol kan være en stor del af en persons social gruppe eller kan have været en del af familielivet (til tider temmelig destruktivt). En person kan henvende sig til alkohol for at få nødhjælp fra stress (som ofte bagslag, fordi de drikker forårsager problemer af sine egne). Støtte fra familien og sunde venskaber kan reducere risikoen.

Symptomer

Alkoholafhængighed kan involvere nogen af ​​følgende symptomer eller adfærd:

 • Have lange episoder af forgiftning

 • Drinking alene

 • Har du problemer arbejds eller finansielle problemer forårsaget af at drikke

 • At miste interesse i fødevarer

 • At være skødesløs om personligt fremmøde

 • At have blackouts

 • Kørsel beruset

 • Såre sig selv eller en anden, mens beruset

 • Skjule spiritusflasker og glas for at skjule beviserne for drikkevand

 • Oplever humørsvingninger eller personlighedsændringer

Fordi store mængder alkohol kan være giftige for kroppen (for eksempel de kardiovaskulære, gastrointestinale eller nervesystem), alkoholisme kan også forårsage fysiske symptomer:

 • Morgen kvalme eller rysten

 • Tegn på underernæring på grund af en dårlig kost

 • Mavesmerter eller diarré

 • Skyllet rød farve til ansigt og palmer

 • Følelsesløshed, svaghed eller snurren i arme eller ben

 • Usædvanligt hyppige utilsigtede skader, især falder

Diagnose

Selvom alkoholrelaterede lidelser er meget almindelige, kun et lille mindretal af enkeltpersoner erkende problemet og få hjælp. Derfor screening er meget vigtigt, uanset om det sker ved praktiserende læger eller venner og familie.

National Institute on alkoholmisbrug og alkoholisme (NIAAA) anbefaler nu, at læger i primærsektoren stille et meget simpelt, men specifikt spørgsmål - Hvor mange gange i det forløbne år har du haft:

 • (mænd) 5 eller flere genstande på en dag?

 • (Kvinder) 4 eller flere drikkevarer på en dag?

Målet med dette spørgsmål er at få en hurtig idé om, hvorvidt personen er i øget risiko for at udvikle alkoholrelaterede problemer. Grænserne er forskellige for mænd og kvinder på grund af kendte forskelle i, hvordan alkohol absorberes, distribuerede og elimineres fra kroppen. Således stiger risikoen for mænd, der drikker mere end 4 standard drikkevarer i en dag (eller mere end 14 i en uge), mens den for kvinder er grænsen lavere - 3 drinks på en dag (og 7 drikkevarer i en uge).

Næsten altid, folk føler sig nervøse eller defensiv om deres drikkeri, hvilket er en af ​​grundene til dette meget almindeligt problem, så ofte går uopdaget eller adresseløse. NIAAA anbefaler derfor, at læger gør et punkt for at bruge deres tid med patienterne at uddanne dem om at drikke og dens farer.

Det eneste spørgsmål om drikkevaner er så god en screeningstest som lidt mere detaljeret dem, såsom CAGE test, som kan være en lettere sæt af spørgsmål at stille med de berørte familiemedlemmer og venner, som måske tøve med at spørge direkte spørgsmål om kvantitet.

Ordet "BUR" er en anordning til at huske de spørgsmål (se de fremhævede ord):

 • Har du bekymre dig, at du måske nødt til at skære ned på at drikke?

 • Føler du dig irriteret, fordi andre mennesker har kritiseret dit drikkeri?

 • Føler du dig skyldig over at drikke?

 • Har du brug for en morgen øjenåbner drink til steady dine nerver eller at kæmpe en tømmermænd?

En anden screening spørgeskema anvendes af læger, er den 10-spørgsmål AUDIT (Alcohol Brug Disorders Identification Test) er udviklet af World Health Organization.

Læger ofte også spørge, om en person har alkoholproblemer på arbejdspladsen, i hjemmet eller med loven, såsom at komme ind i slagsmål eller kørsel i påvirket tilstand. Lægen kan bede om fysiske symptomer på alkoholisme. Så pinligt, som svarene kan være, skal lægen se alkoholproblemer som en forståelig menneskelig knibe og ikke en grund til deres patienter til at føle sig skamfuld.

En fysisk undersøgelse kan afsløre tegn på dårlig ernæring og alkoholrelaterede lever-eller nerveskader. Blodprøver kan tjekke for anæmi, vitaminmangel og unormale niveauer af leverenzymer kemikalier.

NIAAA har et meget nyttigt sæt af ressourcer til den brede offentlighed og for klinikere. De er alle let tilgængelige online på www.niaaa.nih.gov.

Forventet varighed

For de fleste mennesker, der har alkoholafhængighed, den første alkohol-relaterede problemer i livet normalt vises i midten af ​​20'erne til begyndelsen af ​​40'erne. Venstre ubehandlet, alkoholisme ofte fortsætter og bliver værre med tiden. Op til 30% af mennesker med alkoholafhængighed formår at afholde sig fra alkohol eller styre deres drikkeri uden formel behandling. På den anden side, kan sygdommen være dødelig - der er omkring 100.000 alkoholrelaterede dødsfald om året i Europa.

Forebyggelse

Der er ikke nogen absolut måde at forhindre alkoholisme. Screening er vigtig, fordi tidlig påvisning og behandling kan forhindre farlige komplikationer.

Behandling

Kun et mindretal af mennesker med alkoholproblemer er i stand til at vende tilbage til moderat indtag af alkohol. Oftere, når en person har mistet kontrollen over hans eller hendes drikkeri, den sikreste metode er normalt at stoppe med at drikke alkohol helt.

Det første skridt i denne proces er at anerkende problemet. Den velkendte fænomen af ​​benægtelse, som er en almindelig del af sygdommen, ofte bliver sygdommen til en kronisk én. Desværre, jo længere sygdommen fortsætter, jo sværere er det at behandle.

En læge eller stofmisbrug ekspert kan være i stand til at hjælpe en person ser på konsekvenserne af at drikke. En nonjudgmental tilgang til diskussionen er afgørende. Hvis en person er begyndt at tænke på alkohol som et problem værd at forsøge at løse, kan uddannelsesgrupper yde støtte til afvejning af fordele og ulemper ved at drikke.

Det er aldrig let for familiemedlemmer og venner til at identificere problemet. En professionel kan have til at hjælpe deres kære - venligt, men bestemt - at tale med den, der drikker over den smertefulde konsekvenser drikker har på dem.

Når en person forpligter sig til at stoppe drikke, vil lægen kigge efter og behandle abstinenssymptomer. Afhængig af størrelsen og varigheden af ​​drikkevand og eventuelle symptomer, kan afgiftning (ofte blot kaldet "detox") fra alkohol ske som en ambulant, eller som en indlæggelse på et hospital eller medicinsk behandling facilitet. Under nedtrapningen, kan lægen ordinere en klasse af angstdæmpende lægemidler kaldet benzodiazepiner i en kort periode for at reducere abstinenssymptomer.

Efter fravænning fra alkohol, kan medicin i nogle tilfælde hjælpe med at reducere cravings. To medikamenter, der passer i denne kategori er naltrexon (Revia) og acamprosate (Campral). Som et alternativ, til tider stoffet disulfiram (antabus), kan blive ordineret. Disulfiram ikke reducerer trang, men det skaber et incitament til ikke at drikke, fordi at drikke alkohol, mens du tager det forårsager kvalme og opkastning. Et stof kaldet topiramat (Topamax), som anvendes til behandling af anfald og migræne hovedpine, kan formindske de forstærkende virkninger af alkohol, men det er endnu ikke godkendt til dette brug af Food and Drug Administration.

Efter afgiftning, mange mennesker med alkohol lidelser har brug for en form for langsigtet støtte eller rådgivning til at forblive ædru. Recovery programmer fokusere på at undervise en person med alkoholisme om sygdommen, dens risici og måder at håndtere livets sædvanlige belastninger uden at dreje til alkohol. Psykoterapi kan hjælpe en person at forstå de påvirkninger, der udløser drikke. Mange patienter gavn af selvhjælpsgrupper som Anonyme Alkoholikere (AA), Rational Recovery eller SMART (Self Management and Recovery Training).

Det er meget vigtigt at behandle andre problemer, såsom depression eller angst, som kan bidrage til risikoen for at drikke.

Hvis lægen har mistanke om, at alkoholrelaterede skader på leveren, maven eller andre organer, kan yderligere test være nødvendig. En sund kost med vitamintilskud, især B-vitaminer, er nyttigt.

Hvornår skal kalde en professionel

Ring til din læge, når du eller nogen du elsker har en alkohol-relateret problem. Husk, at alkoholisme er ikke et tegn på svaghed eller dårlig karakter. Det er en sygdom, der kan behandles. Jo før behandlingen begynder, jo lettere alkoholisme er at behandle.

Prognose

Omkring 30% af alkoholikere er i stand til at afholde sig fra alkohol permanent uden hjælp fra en formel behandling eller en selvhjælps-program. For resten, forløbet af sygdommen er meget varieret. Nogle mennesker vil gå igennem perioder, hvor de forbliver ædru, men så tilbagefald. Andre har svært ved at opretholde en periode på ædruelighed.

Det er imidlertid klart, at de mere sobre dage, du har, jo større er chancen for, at du vil forblive ædru. En anden motiverende kendsgerning - resterende ædru kan øge levetiden med 15 år eller mere.

Yderligere info

Statens Institut for alkoholmisbrug og alkoholisme (NIAAA)
5635 Fishers Lane
MSC 9304
Bethesda, MD 20892-9304
Telefon: 301-443-3860
http://www.niaaa.nih.gov/ (Især "Nytænkning Drinking" og "Hjælp Patienter, der drikker for meget." )

National clearinghouse for alkohol og narkotika information (NCADI)
PO Box 2345
Rockville, MD 20847-2345
Toll-Free: 1-800-729-6686
Fax: 240-221-4292
TTY: 1-800-487-4889
http://www.health.org/

Anonyme Alkoholikere verdens tjenester, inc.
PO Box 459
New York, NY 10163
Telefon: 212-870-3400
http://www.alcoholicsanonymous.net/

Al-anon/alateen
Al-Anon Family Group Headquarters, Inc.
1600 Corporate Landing Parkway
Virginia Beach, VA 23454-5617
Telefon: 757-563-1600
Fax: 757) -563-1655
http://www.al-anon.alateen.org/