Tusgen

At leve med erektil dysfunktion

At leve med erektil dysfunktion

For mange, erektil dysfunktion kan spores til kost og livsstil. Hvis du spiser godt, motion regelmæssigt, og styre din vægt og stressniveau, kan du forvente nogenlunde normal seksuel funktion i din 60'erne og muligvis længere. Lær mere ›

Erektil dysfunktion: genopbygge intimitet

At være intime betyder at være tæt som et par, med sex som blot en del af intimitet. Et knus, en slags bemærkning, eller en gave kan være meget romantisk, selvom sex ikke følger. Så forny din intimitet sammen med dit sexliv. Lær at tale med og lytte til din partner. Og husk, at din værdi som en mand går ud over, hvad du gør i sengen.

Som du og din partner bliver tættere på hinanden, vil du måske opdage, at du kan nyde sex mere.

  • Vis og fortælle din partner, hvad du kan lide. Hvis du ikke gør det, kan din partner ikke ved, hvad du ønsker.

  • Spørg din partner om at vise dig, hvordan han eller hun ønsker at blive rørt.

  • Vær tålmodig. Tag din tid. Tag det roligt. Giv jer en chance for at blive vækket.

  • Prøv at være intime uden samleje. Stedet bytte tilbage rubs. Eller prøv at kysse, eller bare en soft touch.

  • Fokus på hvad du og din partner kan lide ved hinanden. Dette kunne være en vis grine eller smile eller andre glæder du deler sammen.

Lær mere om at genopbygge intimitet ›

2-for-1 fordele: behandling af depression, slå erektil dysfunktion

Erektil dysfunktion (ED) og depression er ofte uheldige sengekammerater. Seksuelle problemer er et almindeligt symptom på depression. De er også en hyppig bivirkning ved behandling med antidepressiv medicin. Alle fortalte, at omkring 30 procent af deprimerede mænd siger, at de har problemer med at opnå eller vedligeholde en erektion.

Men hvis du er en mand med depression, behøver du ikke at acceptere at leve med erektil dysfunktion. Der er trin, du kan tage for at løse problemet og genvinde en tilfredsstillende sexliv.

Depression er mere end en forbigående blå stemning. Det er en langvarig sygdom, der påvirker følelser, tanker og adfærd. Det er også en almindelig lidelse, slående mere end 6 millioner europæiske mænd hvert år.

Lær mere om behandling af depression og slå ed ›

Personlig historie: at tale om erektil dysfunktion

Jeg husker første gang, min far talte til mig om erektil dysfunktion. Han sagde... øh, ja, han... selvfølgelig, jeg kidding! Min far blev født i 1930'erne. Mænd i sin generation måske har gået 16 miles gennem en is storm til at se deres sønner spille fodbold, men de var ikke penis-sundhed-talk slags fyre.

Men penis sundheden og mere specifikt, seksuel sundheden er vigtige. Og mens jeg ikke kan finde en stat, hvor meget tid mænd bruger tænke over deres seksuelle sundhed og ydeevne, vil jeg vædde svaret er "en masse".

Læs mere ›