Tusgen

De mange tests medvirken en erektil dysfunktion diagnose

Nu, hvor medicin kan med held behandle de fleste mænd med erektil dysfunktion, er mange gang rutinemæssige diagnostiske test, der anvendes, når lægen har mistanke om patienten har en underliggende problem, der kræver yderligere behandling.

Hormon tests. Kontrol af testosteron niveauer bruges til at være en af ​​de første tests bestilt til mænd med erektil besvær, men det var før lægerne indså, at testosteron mangel var sjældent kilden til problemet. Nu er hormon test udført for mænd, hvis medicinsk eksamener foreslå en endokrin problem, og for dem, der har oplevet et tab af seksuel lyst.

Din læge kan også ønsker at kontrollere dit blod niveauer af prolaktin (et hypofyse hormon, der kan blokere virkningen af ​​testosteron) eller thyreoidea-stimulerende hormon (en god indikator for en under-eller overaktiv skjoldbruskkirtel). Disse tests også bruges til at være hverdagskost, men er nu kun ske, hvis din læge mener, du måske har en hormonal mangel eller ubalance.

Blood flow test. En farve duplex Doppler ultralyd, en imaging teknik kan afsløre problemer med blodgennemstrømningen gennem arterierne eller vener af penis, såsom venøs lækage. En nyere version, kaldet penis Doppler, kan udføres i en læges kontor. Hvis du har prøvet piller for erektil dysfunktion, men har ikke fundet dem nyttige, kan din læge injicere prostaglandin, en fedtsyre, der udvider blodkarrene, ind i din penis til at se, hvis dette medfører en erektion. Hvis ja, er der en god chance for, at du vil reagere på en eller flere af de injicerbare lægemidler, der anvendes til behandling af erektil dysfunktion (se "Injektioner").

Natlige tumescens tests. Hvis det er uklart, om dine erektionsproblemer har en psykisk eller en fysisk årsag, kan lægen foreslå en natlig penis tumescens test. Psykologiske faktorer spiller ind, når du forsøger at opnå eller opretholde en erektion. Men psyken påvirker ikke natlige erektioner, der opstår ufrivilligt under søvn. Fysiske årsager påvirker begge slags erektion.

Der er flere måder at teste for natlige erektioner. Medicinsk udstyr kan være knyttet til penis for at overvåge dens omkreds eller dens stivhed i hele natten. En lavteknologisk alternativ er frimærke test. Du skal blot indsætte en stribe af frimærker omkring din penis, før de går i seng. Hvis striben pauser fra om morgenen, har du haft mindst én natlig erektion. Dette bekræfter, at erektion er fysisk muligt og indikerer, at det besvær, du har haft, er sandsynligvis på grund af psykiske problemer.