Tusgen

Hvordan en sund livsstil kan udrydde erektil dysfunktion

Vægtkontrol og motion

I betragtning af at overvægt er en stor risikofaktor for vaskulær sygdom, er det måske ikke overraskende, at tæt på 80% af mænd med erektil dysfunktion er overvægtige eller fede. Nu er der tegn på, at livsstilsændringer - nemlig at tabe sig og udøver - kan forbedre erektil dysfunktion, ligesom de sænke risikoen for karsygdom. En rapport i Journal of European Medical Association 2004 beskrev en undersøgelse af 110 overvægtige mænd med erektil dysfunktion. Halvdelen af ​​mændene har modtaget detaljeret vejledning om vægttab og motion, de andre fik kun generel rådgivning om sund mad valg og motion. Efter to år, næsten en tredjedel af dem, der har modtaget detaljeret vejledning rapporteret forbedring i seksuelle funktion, sammenlignet med kun et par stykker i den anden gruppe.
En undersøgelse i 2006 af samme forskerteam foreslog, at valg af fødevarer også kan påvirke risikoen for erektil dysfunktion. Mænd uden erektil dysfunktion er mere tilbøjelige til at følge en kost rig på frugt, grøntsager, fuldkorn og fisk, mens lav i rødt og forarbejdet kød og raffinerede korn (den såkaldte middelhavskost). Desuden to resultater fra Harvard Health Professionals Follow-up Study, et langtidsstudie med næsten 32.000 mænd, udlåne yderligere støtte for at holde trim og fit. Forskerne fandt, at mænd, der udøves 30 minutter om dagen var 41% mindre tilbøjelige til at have erektil dysfunktion sammenlignet med stillesiddende mænd. Og en mand med en 42-tommer taljen er 50% mere tilbøjelige til at have erektil dysfunktion end en mand med en 32-tommer taljen.

Rygning

Jo flere cigaretter du ryger om dagen, jo højere er din risiko for erektil dysfunktion, ifølge flere undersøgelser. Én, der er involveret mere end 4.700 kinesiske mænd, fandt, at ryge en pakke om dagen (20 cigaretter) øgede risikoen for erektil dysfunktion med 60%. Effekten af ​​rygning var betydelig, selv efter forskere overvejet andre risikofaktorer som alder, blodtryk, og body mass index (et mål for kropsfedt baseret på højde og vægt).

Alkohol-og stofmisbrug

Nogle mænd med erektil dysfunktion oplever, at have en drink hjælper dem slappe af. I virkeligheden, let til moderat drikkende (mænd, der i gennemsnit ligger 1-2 genstande om dagen) er 33% mindre tilbøjelige til at have erektil dysfunktion end nondrinkers ifølge Health Professionals Follow-up Study. Men tunge drikke kan gøre tingene værre. For én ting, kan det hæmme seksuelle reflekser ved dulling det centrale nervesystem. Drikke store mængder alkohol over en lang periode kan også skade leveren, hvilket fører til en hormonel ubalance (i dette tilfælde, hæve niveauet af østrogen, et kvindeligt kønshormon normalt er til stede i små mængder hos mænd). For et godt helbred generelt begrænse dig selv til to drinks eller færre om dagen. Ulovlige stoffer såsom marihuana, kokain, heroin, barbiturater, og amfetamin kan udløse problemer ved at indvirke på det centrale nervesystem på samme måde som alkohol gør.