Tusgen

Fertilitetsproblemer stige for mænd over 35

Mænd kan være mindre i stand til at få børn, når de bliver ældre, en undersøgelse antyder. Forskerne kiggede på data om mere end 12.000 par på en fertilitetsklinik. Mest blev behandlet, fordi manden var ufrugtbar. Hvis mændene var over 35 år, at graviditeten var lavere. Den abort sats var også højere. Healthday nyheder skrev om undersøgelsen Jul 7, 2008. Resultaterne blev præsenteret på en konference om reproduktiv sundhed i Spanien.

Hvad er lægens reaktion?

I mit intern medicin praksis, kvinder ofte spørger mig, om jeg tror, ​​de er for gamle til at have en sund baby. Kvinder ved, at det er sværere at blive gravid som de bliver ældre. De ved, at risikoen for Downs syndrom, især stiger efter 35 år.

Jeg tror ikke, at en mandlig patient har nogensinde spurgt mig, om han var for gammel til at blive far til et sundt barn. Vores samfund tager for givet, at mænd kan få børn på avancerede aldre. Vi forherlige de mænd, der gør. Hvem ved ikke, at Tony Randall havde en baby på 78 med sin kone, som var 26?

Denne undersøgelse fremmer vores viden om den rolle faderens alder og frugtbarhed. Det viser, at abortraterne steget betydeligt, da faderen var over 35.

Undersøgelsen ser på 12.000 par, der blev behandlet for mandlige årsager til barnløshed. Når graviditeter opstod, var abortraterne højere, hvis far var ældre.

Forskerne var ikke overrasket over at finde denne effekt. De blev dog overrasket over størrelsen af ​​effekten. Hvis manden var over 40, abort sats var 35%. Dette sammenlignet med 10% til 15%, hvis mændene var yngre end 30..

Studiet var ikke designet til at fortælle os, hvorfor dette sker. Imidlertid vil et bedste gæt være, at DNA kan være mere fragmenteret i ældre mænd. Denne genetiske materiale sker i sperm. De unormale sædceller kan forårsage en graviditet, men det foster kan være mere tilbøjelige til at mislykkes.

Dette er endnu ikke en offentliggjort undersøgelse. Men undersøgelsen anvendes et stort antal af par, og de data, synes temmelig klart om netop dette emne.

Hvilke ændringer kan jeg gøre nu?

At blive en forælder er et stort skridt for enhver mand eller kvinde. Alle mennesker bør være følelsesmæssigt og fysisk klar, før de starter en familie. Men hvis du er klar og sikker på, at du vil have børn, er det bedst ikke at forsinke for mænd eller kvinder.

For par under en alder af 35, er det rimeligt at have ubeskyttet sex i et år, før du søge råd hos en frugtbarhed specialist. Hvis du er en mand eller en kvinde mellem 35 og 40, kan tidsrammen være anderledes. Hvis graviditet ikke har fundet sted efter 6 måneder med at forsøge, så er det rimeligt at tale med en fertilitet læge. Endelig, hvis den ene partner er over 40, så prøv ubeskyttet sex ikke længere end 3 måneder før vi beder om en læges hjælp.

Der er mange årsager til mandlig infertilitet. Disse kan omfatte:

  • Hormon problemer

  • Skader på testiklerne fra infektion eller traume

  • Unormal sperm funktion eller udvikling

  • Nogle medicinske sygdomme eller genetiske sygdomme

  • Medicin

Infertilitet og abort hærge par. Kendskab til de faktiske forhold og søge medicinsk hjælp på det rigtige tidspunkt kan hjælpe mange mennesker føler glæden ved at skabe en biologisk familie.

Hvad kan jeg forvente at se på fremtiden?

Jeg tror, ​​vi kan forvente mere detaljeret evaluering af aldrende sperm. Dette kan hjælpe os med at forstå videnskaben bag disse interessante resultater. For specifikke årsager, kan vi finde specifikke behandlinger. Forskning kan også være i stand til at forhindre komplikationer af barnløshed behandling, såsom flere fødsler.

Men der er noget andet, der ville hjælpe. Mange mennesker forsinke fødedygtige fordi de mangler de sociale og økonomiske støtte til at få børn i en yngre alder. Andre føler, at deres karriere vil lide sammenlignet med deres jævnaldrende, hvis de tager tid ud til at være en forælder.

En social infrastruktur kan være bygget til at støtte forældre i slutningen af ​​20'erne og begyndelsen af ​​30'erne. Dette ville gå en lang vej til at lette og endda slette meget infertilitet. Understøtter kan omfatte udvidet forældreorlov, høj kvalitet, let tilgængelig børnepasning og universel heldags førskole og børnehave.

Disse sociale forandringer kan ændre fremtiden så meget eller mere end de medicinske mirakler, vi håber på og forventer.