Tusgen

Hvordan dit sind kan forårsage erektil dysfunktion

Psykologiske faktorer

Psykologiske faktorer er den egentlige årsag til erektil dysfunktion i omkring 10% til 20% af tilfældene. Under sådanne omstændigheder er en patient siges at have psykogen erektil dysfunktion. Stress, problemer i parforholdet, eller psykiske sygdomme kan forringe signalerne fra hjernen, der indleder den kæde af biologiske begivenheder, der er nødvendige for en erektion. Ofte er det grundlæggende problem er angst eller depression. En undersøgelse viste, at erektil dysfunktion er næsten dobbelt så udbredt blandt deprimerede mænd, da det er blandt dem, der ikke er deprimeret (se "erektil dysfunktion og depression "). Andre årsager omfatter stress, skyldfølelse, lavt selvværd, og frygt for seksuel fiasko.

Husk dog, at psykologiske faktorer spiller en medvirkende rolle i de fleste tilfælde af erektil dysfunktion. Selv hvis årsagen er rent fysisk eller medicinsk, erektil vanskelighed er næsten sikker på at have en følelsesmæssig og psykologiske konsekvenser. Disse følelsesmæssige konsekvenser kan føre til den slags præstationer angst, der udløser mere alvorlig erektil dysfunktion. Når dette sker, kan en mand begynde at undgå sin partner eller gøre undskyldninger for ikke at have sex - handlinger, der kan forevige angst eller depression. På dette stadium, kan den rolle, psykiske vanskeligheder faktisk overskygge den oprindelige medicinske eller fysiske årsag. At helbrede problemet, skal du tage fat både det fysiske problem og psykologisk.

Når psykiske lidelser alene er skyld, er der nogle tydelige tegn (se tabel 2). For én ting, erektil dysfunktion har en tendens til at dukke op pludseligt. Og det er sandsynligt, at forekomme med kun én partner, ofte på grund af spændinger i forholdet. Et andet tegn på, at problemet er primært psykologisk er evnen til at opnå en erektion med onani, og måske vigtigst, mens du sover. De fleste raske mænd har 04:57 erektioner under hver nats søvn. Natlige erektioner er svækket af fysiske problemer, såsom sygdom eller nerveskade, men ikke af psykiske lidelser.

Forholdet problemer, såsom vrede eller mistro, kan også bidrage til erektil dysfunktion. Hvis en partner er utilfreds med den anden, kan det dæmpe seksuel lyst, en vigtig del af erektil funktion. Hæmninger, der skyldes skjulte seksuelle fantasier eller præferencer kan også være årsagen til problemet. Hvis en mand føler for flov til at fortælle sin ægtefælle eller seksuel partner om hans præferencer, kan han have problemer med at blive vakt. Da alle disse eksempler illustrerer, intimitet og åben, ærlig kommunikation spiller en afgørende rolle (se "Herunder din partner" og "Oprettelse af et bedre sexliv").

Tabel 2: er det psykisk eller fysisk?

Psykologiske impotens

Fysisk impotens

Onset

Normalt brat

Normalt gradvis

Nighttime erektioner

Ja

Nej

Partnere

Kan forekomme med en partner kun

Optræder med alle partnere

Erektioner udløst af andre end samleje erotiske stimuli

Muligvis

Nej