Tusgen

Hypofysen

Hypofysen er en af ​​kroppens endokrine kirtler. Det er undertiden kaldes "master kirtel", fordi det styrer funktioner andre endokrine kirtler.

Endokrine kirtler frigive kemiske budbringere (hormoner) ind i blodbanen for at blive ført til organer og væv i hele kroppen.

Hypofysen er placeret i bunden af ​​hjernen. Det er lille og er opdelt i tre dele: forreste lap, mellemliggende lap og bageste lap. Den forreste lap er største, der udgør omkring 80 procent af kirtel.

Den forreste lap producerer følgende hormoner:

  • Væksthormon, som påvirker mange andre kirtler

  • Prolaktin, som stimulerer mælkeproduktionen hos kvinder efter fødslen

  • Adrenocorticotropt hormon, som stimulerer binyrerne

  • Thyreoidea-stimulerende hormon, som stimulerer skjoldbruskkirtlen

  • Luteiniserende hormon, som stimulerer æggestokkene eller testiklerne

  • Follikelstimulerende hormon, som stimulerer æggestokke eller testikler

Den mellemliggende lap producerer melanocyt, et hormon, der styrer hudpigmentering.

Den bageste lap af hypofyse butikker og frigiver antidiuretisk hormon, der øger absorptionen af ​​vand i nyrerne. Denne lap også butikker og frigiver oxytocin, et hormon, der får livmoderen til at trække sig sammen, hjælper med til at bremse blodgennemstrømningen under fødslen processen og forårsager mælk til at flyde, når en kvinde ammer.

Hypofysen er dybt involveret i vækst, udvikling, vedligeholdelse og reproduktion. Den hypofyse forsyninger væksthormon, som er ansvarlig for vækst fra før fødslen til slutningen af ​​vækst i slutningen af ​​puberteten. Hypofysen bestemmer tidsplanen for begyndelsen af ​​puberteten og cykling af den kvindelige menstruationscyklus. Det regulerer produktionen af ​​thyreoideahormoner, der styrer den overordnede metabolisme af kroppen. Den styrer også produktionen af kortikosteroider, der hjælper styre funktioner som elektrolyt vedligeholdelse, blodtryk, inflammatorisk respons og reaktion på stress.