Tusgen

Oversigt over karsystemet

Hvad er det vaskulære system?

Det vaskulære system, også kaldet kredsløbssygdomme, består af de fartøjer, der fører blod og lymfe gennem kroppen. Arterier og vener bære blod i hele kroppen, der leverer ilt og næringsstoffer til kroppens væv og tage væk væv affald sagen. Lymfekar bære lymfe væske (en klar, farveløs væske, der indeholder vand og blodlegemer). Lymfesystemet hjælper med at beskytte og bevare det flydende kroppen ved filtrering og dræning lymfeknuder fra hver region af kroppen.

Skibene i blodet kredsløbssygdomme er:

 • Arterier. Blodkar, der fører iltet blod væk fra hjertet til kroppen.

 • Årer. Blodkar, der fører blod fra kroppen tilbage til hjertet.

 • Kapillærer. Små blodkar mellem arterier og vener, der distribuerer ilt-rige blod til kroppen.

Blood bevæger sig gennem kredsløbet som et resultat af at blive pumpet ud af hjertet. Blood forlader hjertet gennem arterierne er mættet med oxygen. Arterierne nedbrydes i mindre og mindre grene for at bringe oxygen og andre næringsstoffer til cellerne i kroppens væv og organer. Da blodet bevæger sig gennem kapillærerne, ilt og andre næringsstoffer bevæge sig ud i cellerne, og affaldsstoffer fra cellerne bevæger sig ind i kapillærerne. Da blodet forlader kapillærerne, bevæger det sig gennem venerne, som bliver større og større for at bære blodet tilbage til hjertet.

Ud over at cirkulerende blod og lymfe hele kroppen det vaskulære system fungerer som en vigtig bestanddel af andre organsystemer. Som eksempler kan nævnes:

 • Åndedrætsorganerne. Som blodet strømmer gennem kapillærerne i lungerne carbondioxid givet op og oxygen afhentet. Kuldioxiden bortvist fra kroppen gennem lungerne og ilt er taget til kroppens væv ved blodet.

 • Fordøjelsessystemet. Eftersom fødevarer fordøjes, blod strømmer gennem tarm kapillærer og opsamler næringsstoffer, såsom glukose (sukker), vitaminer og mineraler. Disse næringsstoffer leveres til kropsvæv blodet.

 • Nyrer og urinveje. Affaldsmaterialer fra kroppens væv filtreres fra blodet, når det strømmer gennem nyrerne. Affaldet materiale derefter forlader kroppen i form af urin.

 • Temperaturkontrol. Forordning af kroppens temperatur bistås af strømmen af blod mellem de forskellige dele af kroppen. Varme produceret af kroppens væv, som de går gennem de processer af nedbryde næringsstoffer til energi, hvilket gør nyt væv, og opgiver affald sagen.

Hvad er vaskulær sygdom?

En vaskulær sygdom er en sygdom, der påvirker arterier og / eller vener. Oftest, vaskulær sygdom påvirker blodgennemstrømningen, enten ved at blokere eller svække blodkar eller ved at beskadige ventiler, der findes i vener. Organer og andre strukturer i kroppen kan blive beskadiget af vaskulær sygdom som følge af nedsat eller helt blokeret blodgennemstrømning.

Hvad er årsagen til vaskulær sygdom?

Årsager til vaskulær sygdom omfatter:

 • Åreforkalkning. Åreforkalkning (en ophobning af plak, som er en deponering af fedtstoffer, kolesterol, cellulære affaldsprodukter, calcium og fibrin i den indvendige foring af en arterie) er den mest almindelige årsag til vaskulær sygdom.

  Det er ukendt, præcis hvordan åreforkalkning begynder eller hvad der forårsager det. Åreforkalkning er en langsom, fremadskridende, vaskulær sygdom, der kan starte så tidligt som barndom. Men sygdommen har potentiale til at udvikle sig hurtigt. Det er generelt karakteriseret ved akkumulering af fedtaflejringer langs det inderste lag af arterierne. Hvis sygdommen skrider frem, kan plakdannelse finde sted. Denne fortykkelse indsnævrer arterier og kan nedsætte blodgennemstrømningen eller helt blokere for strømmen af ​​blod til organer og andre kroppens væv og strukturer.

 • Blodprop / blodprop. Et blodkar kan være blokeret af en embolus (en lille masse af snavs, der bevæger sig gennem blodbanen) eller en blodprop (blodprop).

 • Inflammation. Generelt er betændelse i blodkarrene benævnt vaskulitis, som omfatter en række lidelser. Inflammation kan føre til indsnævring og / eller blokering af blodkar.

 • Traume / tilskadekomst. Traumer eller skade involverer blodkarrene kan føre til betændelse eller infektion, som kan beskadige blodkarrene og føre til forsnævring og / eller blokering.

Hvad er virkningerne af vaskulær sygdom?

Fordi de funktioner i blodkarrene er at drive alle organer og væv i kroppen med ilt og næringsstoffer, kan fjernelse af affaldsstoffer, væskebalance og andre funktioner, sygdomme, der påvirker karsystemet påvirke del (e) af kroppen leverede af en bestemt vaskulære netværk, såsom kranspulsårerne af hjertet.

Eksempler på effekten af ​​vaskulær sygdom omfatter:

 • Koronarvaskulær (arterie) sygdom. Hjerteanfald, angina ( brystsmerter )

 • Cerebrovaskulær sygdom. Slagtilfælde, forbigående iskæmisk anfald (en pludselig eller et midlertidigt tab af blodtilførslen til et område af hjernen, der normalt varer mindre end fem minutter, men ikke længere end 24 timer, med fuldstændig helbredelse)

 • Perifer arteriel sygdom. Claudicatio (haltende på grund af smerter i låret, kalv, og / eller balder, der opstår, når du går), kritisk lemmer iskæmi (manglende ilt til lemmer / benet i hvile)

 • Vaskulær sygdom i store kar. Aortaaneurisme (en svulmende, svækket område i væggen i et blodkar medfører en unormal udvidelse eller ballooning) coarctio af aorta (forsnævring af aorta, den største arterie i kroppen), Takayasus s arteritis (en sjælden inflammatorisk sygdom, der påvirker aorta og dens filialer)

 • Thoracic karsygdom. Thorax aortaaneurisme (en svulmende, svækket område i væggen i et blodkar medfører en unormal udvidelse eller ballooning i bryst eller brystet, del af aorta)

 • Abdominal karsygdom. Abdominal aortaaneurisme (en svulmende, svækket område i væggen i et blodkar medfører en unormal udvidelse eller ballooning i den abdominale del af aorta)

 • Perifer venøs sygdom Dyb venetrombose (også kaldet DVT, en blodprop i en dyb vene placeret inden musklerne i ben)., Åreknuder

 • Lymfatiske kar-sygdomme. Lymphedema (hævelse forårsaget af afbrydelse af den normale dræning mønster i lymfeknuder)

 • Vaskulære sygdomme i lungerne Wegeners granulomatose. (En ualmindelig sygdom, hvor blodkarrene er betændte, primært påvirker luftvejene og nyrer), angiitis (betændelse i blodkarrene), hypertensiv pulmonal vaskulær sygdom (forhøjet blodtryk i lungerne ' blodcirkulationen grund kar-sygdomme)

 • Nyrer (nyre) kar-sygdomme. Nyrearteriestenose (blokering af en nyrearteriestenose), fibromuscular dysplasi (en sygdom, der svækker væggene i mellemstore arterier og forekommer overvejende hos unge kvinder i den fødedygtige alder)

 • Genitourinary kar-sygdomme. Vaskulær erektil dysfunktion (impotens)

Fordi karsygdomme og sygdomme kan involvere mere end et af kroppens systemer på et tidspunkt, mange typer af lægerne behandler vaskulære problemer. Specialister i vaskulær medicin og / eller kirurgi arbejde tæt sammen med læger i andre specialer, såsom intern medicin, interventionel radiologi, kardiologi, og andre for at sikre omfattende pleje af patienter med karsygdomme.