Tusgen

Fibromyalgi

Fibromyalgi fakta

Fibromyalgi, også kaldet fibrositis, er en kronisk, udbredte smerter i muskler og blødt væv omkring leddene i hele kroppen, ledsaget af træthed. Lær mere ›

Er der en kur mod fibromyalgi?

En kur mod fibromyalgi kan synes undvigende i dag. Men fremskridt er ved at blive gjort til en bedre forståelse af smerte veje. Den gode nyhed er, at fibromyalgi ikke synes at blive værre med tiden, og kan forbedre med aktiv behandling.

Læs mere om at finde en kur for fibromyalgi ›

Fibromyalgi hos mænd og kvinder

Mens det store flertal af fibromyalgi ramte er kvinder, er mænd også påvirket, men i mindre grad. Hvad forklarer disse kønsforskelle? Det er sandsynligt, at gener og hormoner spiller en rolle. Eller kunne det være, at mænd er mindre tilbøjelige til at indrømme smerter og er under diagnosen?

Læs mere om effekten af fibromyalgi har på mænd og kvinder ›

Diagnosticering Fibromyalgi: test og procedurer

Mange mennesker med fibromyalgi er fejldiagnosticeret med gigt, kronisk træthedssyndrom, depression, eller en anden form for smerte-relateret sygdom. Hvad kræver det at få en diagnose af fibromyalgi?

Læs mere om test og procedurer for fibromyalgi ›

At leve med fibromyalgi

Hvis du er en af ​​de anslået en i 50 mennesker, der lider af kroniske udbredte smerter af fibromyalgi, motion til at lindre dine symptomer er sandsynligvis den sidste ting på dit sind. Tager op en jogging rutine kan synes ulogisk, når du kæmper træthed, søvnforstyrrelser og problemer med hukommelsen, der kan ledsage sygdommen. Men det er præcis, hvad du skal gøre. Faktisk en af de bedste ting for fibromyalgi er regelmæssig motion. Forskning har gentagne gange vist, at det er en af ​​de mest effektive måder, du kan bekæmpe smerter forbundet med fibromyalgi.

Lær mere ›