Tusgen

Hvordan fibromyalgi påvirker dit sexliv

Seksualitet er en vigtig del af et sundt liv. Intimitet tilbyder glæde, stress relief, og en dyb forbindelse med din partner. Nogle tyder det kan endda hjælpe med at lindre kroniske smerter.

Men alt for ofte, fibromyalgi påvirker din evne til at føle, røre og bevæge sig frit under seksuelle aktiviteter. Faktisk så mange som halvdelen af ​​alle kvinder med fibromyalgi rapport problemer med intimitet. Nogle oplever mindre lyst og ophidselse. Andre har smerter med samleje.

Din læge kan ikke bede dig om disse bekymringer. Det kan være svært at bringe dem op på egen hånd. Men deres indvirkning på dit liv og dine partner's-er meget reel. En åben diskussion med din partner og din sundhedspleje team kan være det første skridt mod at genoprette seksuel sundhed.

Fysiske og følelsesmæssige problemer

Sund seksualitet involverer både krop og sind. Fibromyalgi kan have en negativ indflydelse på både.

Mennesker med fibromyalgi har en øget følsomhed over for smerte. Fornemmelser og pres, der kan være behageligt at nogle kan være ubehageligt eller smertefuldt for dig. For eksempel kan hvis du har smerter i dit ansigt eller hoved, selv kysse være ulidelig.

Andre symptomer på fibromyalgi, inklusive stivhed og problemer med at sove, kan også gøre intimitet vanskelig. Og bivirkninger fra antidepressiva eller andre medikamenter kan nedsætte dit ønske.

Psykologisk, fibromyalgi og depression ofte går sammen. Depression er kendt for at sænke den seksuelle lyst. Hvad mere er, kan den stress af at leve med en kronisk sygdom forårsager spændinger i dit forhold, der forstyrrer intimitet.

Fordi så mange flere kvinder end mænd rammes af fibromyalgi, forskerne vide mere om disse emner i kvinder. Men er det sandsynligt, at påvirke mænd, der har sygdommen samt seksuelle problemer.

Breaking mønstret

Efter din behandling plan for fibromyalgi kan forbedre alle aspekter af dit liv, herunder dit sexliv. Smerte, depression og seksuelle problemer skaber en ond cirkel. Tager medicin og modtage rådgivning til at forbedre din fibromyalgi symptomer kan stoppe denne nedadgående spiral.

At have en åben, ærlig samtale med din ægtefælle eller partner om intimitet er også kritisk. Henvender sig til hinanden i tider med stress kan forbedre dit forhold og hjælpe dig med at identificere grundlæggende årsager til dine problemer. For eksempel kan du opleve, at han eller hun ønsker mere intimitet, men er bange for at få dig smerte. Et seksuelt eller forhold rådgiver kan hjælpe dig med at arbejde sammen om at løse begge dine behov.

Ikke bare tale

Ud over at diskutere problemet, kan du også tage konkrete skridt til at klare fibromyalgi virkninger. En fysioterapeut med ekspertise i behandling af fibromyalgi kan lære dig øvelser, der opbygger din styrke og udholdenhed. Han eller hun kan også anbefale måder at ændre seksuel aktivitet for at mindske smerter.

På egen hånd, kan du prøve at udforske forskellige seksuelle positioner, der undgår pres på dine ømme punkter. Du kan finde rejser, der ikke stiller sig på din mave-som dem, hvor du ligger på din side mere komfortabel.

Det kan være nyttigt at bruge smertestillende behandlingsformer såsom medicin eller varme før eller under seksuel aktivitet. Og overveje at prøve alternative metoder til seksuelle udtryk foruden samleje. Disse kan tilbyde lignende fysiske og følelsesmæssige fordele og bringe dig tættere på din partner så godt.