Tusgen

Hvornår skal du kontakte en læge om influenza symptomer

Spørgsmål:

Når du har influenza, på hvilket tidspunkt bør du overveje at se en læge?

Svar:

De fleste voksne kontakte deres praktiserende læge, når de føler virkelig syge. Men det generelle råd ikke virker meget godt for influenza. Hvorfor er det?

En masse mennesker tror, ​​at influenza er som en almindelig forkølelse, en mindre og midlertidig sygdom. Det er det ikke. Bare få influenza gør nogen føler virkelig syg i et par dage. Du føler fysisk svage, har du ingen energi, du brænder det hele, du har en feber. Men hvis du hvile og drikke masser af væske, det normalt vil passere. Det er grunden til, selvom du føler virkelig syg, du normalt ikke brug for at kontakte din læge.

Men nogle gange influenzavirus overvælder kroppens forsvar, og en person udvikler lungebetændelse. Dette sker oftere at folk, der har en kronisk sygdom, men det kan også ske for raske voksne. Faktisk omkring 20.000 til 40.000 mennesker dør af influenza hvert år i Europa - mere end dø af kronisk nyresvigt eller kronisk leversvigt.

En voksen skal ringe til lægen, hvis han eller hun:

  • Begynder at føle sig usædvanlig åndenød;

  • Begynder at hoste op gul, grøn eller brun spyt;

  • Begynder at få en skarp smerte i brystet, hver gang han eller hun tager en dyb indånding;

  • Får en dårlig ørepine;

  • Har en feber over 103 grader Fahrenheit;

  • Begynder at føle sig svimmel, eller rent faktisk går ud;

  • Har en alvorlig kronisk sygdom som hjertesygdom, lungesygdom, nyresygdom eller sukkersyge, eller har medicinske sygdomme eller tager medicin, der undertrykker immunsystemet.

Bare få influenza betyder ikke, du skal ringe til lægen, men pas på disse faresignaler. De absolut er en god grund til at tale med din læge.