Tusgen

Opdatering fra koldfront

Der er ingen kur i sigte, men der synes at være måder at gøre en almindelig forkølelse mindre almindelige.

Måske er den eneste emne, der rivaler vejrudsigten for tomgang småsnak denne tid af året er en gennemgang af forkølelsessymptomer. Var jeres lide et gået i stå tryk foran, lingered dage, eller kom det på som en Nor'easter og banke dig flad? Men det meste af tiden, er vi heldige. Den typiske kulde er en forholdsvis mild elendighed maker, der går væk uden særlig behandling efter ca en uge.

Forkølelse er forårsaget af virus, der invaderer de øvre luftveje (mund, næse og luftrør). Over 200 forskellige vira er i stand til at forårsage en sådan infektion, som måske er en af ​​grundene til forkølelse er så almindelige - og at en kur har været ualmindelig svært at finde.

Fordi infektionen er viral, ikke bakteriel, antibiotika vil ikke hjælpe de ramte føler sig bedre. Folk kan lejlighedsvis få en bakteriel infektion på toppen af ​​den virale én, men det forekommer kun i et lille antal sager. Dusinvis af over-the-counter koldt medicin er til rådighed, men ved design, de kun lindre symptomerne, og der er spørgsmål om, hvor godt de gør det.

Så søgningen går efter noget, der kan afværge kulde-fremkaldende virus eller fremskynde deres exit fra kroppen. Her er en kort gennemgang af nogle af kandidaterne.

Vitaminer. En af de første alternative metoder til at bekæmpe forkølelser blev fremmet af nobelpristager Linus Pauling i sin 1970 bog C-vitamin og almindelig forkølelse. I det store og forskning har ikke understøttet Pauling påstand om, at de store daglige doser - 1.000 til 2.000 milligram (mg) - af C-vitamin vil forhindre forkølelse. Resultater fra behandlingsundersøgelserne have været tilsvarende glansløse. Døren er lidt på klem for anstrengende motionister, især hvis de udøver i koldt vejr: nogle undersøgelser tyder på, at de måske kan forebygge forkølelse med vitamin C.

Forskere har fundet korrelationer mellem høje D-vitamin i blodet og færre indberettede luftvejsinfektioner. En undersøgelse viste en beskeden præventiv virkning fra E-vitamin blandt plejehjem patienter. Men der er ikke nok beviser til at anbefale enten vitamin for kold-kampe formål.

Echinacea forebyggelse og behandling. Forsøg med echinacea ikke har været meget opmuntrende. En pålidelig gennemgang udgivet flere år siden ankom en højt kvalificeret konklusion, at der er nogle (men ikke helt i overensstemmelse) dokumentation for, at et præparat baseret på luftfotos (overjordiske) dele af Echinacea purpurea (der er mere end én art af echinacea anlæg) kunne være en effektiv tidlig behandling af forkølelse hos voksne. I 2010 Consumerlab.com, en test selskab, frigivet resultaterne af sin gennemgang af 18 echinacea-produkter. Virksomhedens tests kunne ikke afgøre, om produkterne indeholdt echinacea ingredienser opført på etiketterne. Nogle mindre trøst kan tages fra ingen af ​​de produkter, der overskrider grænseværdierne for tungmetaller, chlorerede pesticider, eller mikrobiel forurening.

Mange andre botaniske er blevet tilbudt op som kolde preventives og kure - ginseng, hyldebær, hvidløg og oliven blade, for blot at nævne et par stykker. Men forskningen er begrænset, og ingen har vist sig som klart effektiv.

Zink. Zink kolde-kampene karriere startede med en 1984 rapport fra en Texas forsker, George Eby, der hævdede sugetabletter forkortet forkølelser med syv dage. I mellem dengang og nu, har undersøgelser på zink været blandet. B 2011 metaanalyse, der kiggede på 15 randomiserede forsøg med zink sugetabletter eller sirup versus placebo fandt, at generelt raske mennesker, der tog zink inden for 24 timer efter debut af forkølelsessymptomer reduceret varigheden og sværhedsgraden af ​​deres kolde, i forhold til mennesker, der tog placebo. Det er sagt, fandt forskerne finder, at mennesker, der tager zink i form af sugetabletter rapporteret kvalme og en dårlig smag i munden. De bemærkede også, at der er behov for yderligere undersøgelser til at drille ud af, hvad dosis og formulering af zink er bedst.

Resultater fra tidligere undersøgelser af en zink-gel var gunstige, men geler har også været forbundet med tab af lugtesansen.

Øvelse. Intens motion svækker immunologiske forsvar, i det mindste midlertidigt, men moderat, regelmæssig fysisk aktivitet kan styrke dem. En undersøgelse offentliggjort i 2010 i British Journal of Sports Medicine tilføjet til dokumentation for, at en stabil baggrund af fysisk aktivitet er beskyttende. Undersøgelsen omfattede 1.000 voksne i alderen 18-85, som udfyldte spørgeskemaer i tre måneder beskriver deres motionsvaner og eventuelle forkølelsessymptomer. Undersøgelsen frivillige, der udøves fem dage om ugen havde 43% færre luftvejssymptomer end dem, der udøvede en dag om ugen eller mindre.

Empati. Forskere ved University of Wisconsin uddannede praktikere på to primære pleje klinikker at udstille forskellige niveauer af empati med patienterne, der kom ind for luftvejsinfektioner. Patienterne blev bedt om at vurdere deres samspil med udbyderen og vende tilbage to gange i løbet af de næste 14 dage for at have deres symptomer kontrolleres. Ifølge resultater rapporteret i tidsskriftet Family Medicine i 2009, de patienter, der klassificeret deres leverandører størst for empati på det første besøg rapporterede, at deres forkølelsessymptomer ryddet op et gennemsnit af en dag tidligere end de øvrige deltagere Study. Tests af nasal væske viste, at en empatisk møde syntes også at styrke immunforsvaret.

Sleep. Koldt vejr ikke forårsager forkølelse, heller ikke klæg sokker eller gå ud uden en hat. Men nagende forældre kan have ret i én henseende - at få en god nats søvn holder dig sund og kan holde forkølelse væk. University of Pittsburgh forskere, der rekrutteres 150 raske frivillige for at holde en søvn dagbog i to uger, og derefter indtaste et laboratorium miljø, hvor de blev udsat for en kold virus og overvåget i fem dage. De mennesker, der havde rapporteret mindre end syv timers søvn hver nat var næsten tre gange så stor sandsynlighed for at blive smittet som dem, der fik otte eller flere timers søvn.