Tusgen

Fremsendende genital herpes i fødsel

Spørgsmål:

Hvis du har genital herpes, er det muligt at få børn uden at de bliver smittet?

Svar:

Selvom herpes virus kan være ødelæggende for nyfødte, vil de fleste kvinder med genital herpes har inficerede børn. Denne lykkelige virkelighed er et resultat af både biologi og omhyggelig pleje.

Kvinder smittet med herpes virus "stald" virus fra deres genitale fra tid til anden. Nogle kvinder har anfald mange gange om året, andre kun én eller to gange i livet. Herpes udbrud er præget af små sår eller sår og symptomer på brændende, kløe, prikken eller smerte. Nogle gange, men virus kan påvises, selv når symptomer og sår er fraværende. Spædbørn kan blive inficeret, når de passerer gennem fødselskanalen når virus er til stede.

Dog normalt virus er hvilende og ikke aktivt kaste. Så der er ringe risiko for et barn at blive smittet i løbet af arbejdskraft og levering. Også kvinder med en historie af herpes normalt har udviklet antistoffer mod virus. Disse antistoffer passerer gennem moderkagen til barnet, hvilket giver en vis grad af beskyttelse mod infektion under fødslen.

Den aktive virus er meget mere tilbøjelige til at blive kastet, hvis moderen har symptomer eller sår. Derfor, for at minimere eksponeringen for den nyfødte, de fleste fødselslæger anbefaler kejsersnit, hvis:

  • Der er tegn på herpes på tidspunktet for arbejdskraft

  • Membranerne har bristede eller

  • Den kejsersnit var tidligere planlagt.

Nogle læger og gravide kvinder vil vælge at bruge medicin i ugerne inden forfaldsdatoen for at reducere sandsynligheden for et udbrud, når det er tid til at levere.

Hvis du har en historie af genital herpes fortælle din læge eller jordemoder. Det er især vigtigt, at du rapportere eventuelle symptomer, der gør du tror, ​​du måske være at have et udbrud på det tidspunkt, du kommer til at levere. Hvis du har en historie af genital herpes din udbyder vil bede dig om symptomer, når det drejer sig tid til at levere og vil gøre en omhyggelig gennemgang af skeden, livmoderhalsen og de ​​omkringliggende væv til at være sikker på der er ingen tegn på et udbrud. Mistænkelige sår eller symptomer kan føre dig til at vælge kejsersnit fødsel.

Den største risiko en baby ansigter i at blive smittet er forbundet med en primær (første) herpes-infektion på tidspunktet for arbejdskraft og levering. Mængden af ​​virus skur er størst i de første infektioner, dels fordi moderen endnu ikke har gjort antistoffer til at beskytte barnet.

Hvis du har bekymringer om nye sår eller smerter i skeden eller omgivende hud, så lad din læge vide. Kvinder, der mener de er inficerede, bør være særligt forsigtige om at have sex med mænd, der har eller har haft herpes for at undgå en primær infektion under graviditeten.