Tusgen

Seksuelt overførte sygdomme

STD står for seksuelt overført sygdom. Det betyder, at sygdommen spredes under sex. (An STD kan også kaldes STI for seksuelt overførte infektioner.) Hvis du har en STD, er du ikke alene. Kønssygdomme er fælles, og alvorlig. Den gode nyhed er, at kønssygdomme kan behandles, og mange kan helbredes. Bedre endnu, kan alle kønssygdomme forhindres. Læs videre for at lære, hvordan du kan beskytte dig selv.

Hvordan kønssygdomme fanget?

Du kan fange en STD, hvis du har sex med nogen, der har en STD. Enhver sex, der involverer penis, vagina, anus eller mund kan sprede sygdommen. Nogle kønssygdomme spredes gennem kropsvæsker såsom sæd, vaginal væske eller blod. Andre spredes via kontakt med angrebne hud.

Hvem er i fare?

Det betyder ikke noget, hvis du er lige eller homoseksuelle, mand eller kvinde, ung eller gammel. Enhver person, der har sex kan få en STD. Din risiko stiger, hvis:

 • Du har mere end én partner. Jo flere partnere man har, jo større er din risiko.

 • Din partner har andre partnere. Hvis din partner er udsat for en STD, kan du også være.

 • Du eller din partner har haft sex med andre mennesker i fortiden. Enten af ​​jer måske bærer en STD fra en tidligere partner.

 • Du har en STD. STD kan forårsage sår eller andre sundhedsmæssige problemer, der øger din sårbarhed over for nye infektioner. Deres risiko vil forblive høje, medmindre du ændrer den adfærd, der sætter dig i risiko for den aktuelle infektion.

Få tjekket nu

Er du i risiko for en STD? Hvis du tror, ​​du kan være, gå til en klinik eller til din læge. Få tjekket. Må ikke forsinke! Jo før du søger behandling, jo bedre er dine chancer for at undgå store sundhedsproblemer. Hvis du finder du har en STD, være sikker på din partner får behandling, også. Hvis ikke, hans eller hendes helbred er i fare. Og venstre ubehandlet, kan din partner passere STD tilbage til dig, eller til andre.

Forebygge fremtidige problemer

Venstre ubehandlet, kan visse kønssygdomme føre til kræft eller endog døden. Nogle kan skade ufødte babyer, hvis mødre er smittede. Andre kan forårsage sterilitet (ikke at kunne få børn). Du kan forhindre disse problemer med sikker sex, regelmæssige eftersyn, og tidlig behandling. Brug altid en latex kondom, når du har sex. Blive testet, hvis du er i fare. Og få behandlet tidligt, hvis du har en STD.

Afspilning det sikkert

Når det kommer til sex, intet er uden risiko. Enhver seksuel kontakt med penis, vagina, anus eller mund kan sprede en STD. Den eneste sikre måde at forhindre kønssygdomme er afholdenhed (ikke have sex). Men der er måder at gøre sex mere sikker. Brug en latex kondom hver gang du har sex. Og vælg din partner med omtanke.

Brug kondom for sikker sex

Hvis du har sex, latex kondomer giver den bedste beskyttelse mod kønssygdomme. Latex kondomer stoppe udvekslingen af ​​kropsvæsker, der bærer visse kønssygdomme. De begrænser også kontakt med angrebne hud. Vær dog opmærksom på, er et kondom ikke dækker alle huden. Så ramte huden, der ikke er dækket stadig kan overføre sygdommen. Men du er mere sikker med et kondom end uden en. Kondomer kun fungere, hvis du bruger en hver gang du har sex. Brug kondom, selvom du bruger en anden prævention. Mens prævention metoder som p-piller eller spiral hjælpe med at forhindre graviditet, de ikke beskytter mod kønssygdomme.

Vælg den rigtige kondom

Kondomer lavet af latex forebygge sygdomme bedst. Hvis du er allergisk over for latex, brug polyurethan kondomer i stedet. Kondomer passe over penis. Kvindelige kondomer linje skeden. Før du køber et kondom, læse etiketten for at være sikker på det forebygger sygdom. Nogle nyhed kondomer ikke.

Den rigtige smøremiddel hjælper

Køb smurte kondomer eller brug smøremiddel. Dette giver større komfort og reducerer risikoen for kondom brud. Brug kun vand-baserede smøremidler såsom KY eller Astroglide. Brug ikke olie, lotion eller vaseline. De kan svække kondom, der forårsager brud. Desuden kan du ønsker at vælge smøremidler uden nonoxynol-9. Det er nu kendt, at denne sæddræbende creme ikke forhindrer sygdom og kan forårsage irritation.

Bruge kondom korrekt

For kondomer til at arbejde, skal de bruges på den rigtige måde. Husk på disse tip i tankerne.

 • Brug en ny latex kondom hver gang du har sex. Sæt kondomet på penis før enhver kontakt.

 • Når du er klar til at trække, holde kanten af ​​kondom, da penis trækker ud. Dette forhindrer kondomet glider.

 • Kontrollér udløbsdatoen, før du bruger et kondom.

 • Opbevar ikke kondomer på steder, der kan få varme, såsom en bil eller en tegnebog, der gennemføres i en baglomme.

Få at vide din partner

Sikker sex begynder længe før kondom wrapper kommer fra. Sikker sex er en proces. Det indebærer at få at vide, din partner og gøre informerede valg. Tal åbent med din partner, før du beslutter dig for at have sex. Spørg hinanden, hvor mange partnere du har haft tidligere, og hvor mange du har nu. Find ud af om nogen af ​​jer har en STD. Hvis du beslutter dig for at have sex, skal du bruge et kondom hver gang. Du må ikke stoppe med at bruge kondom, medmindre du er sikker på ingen af ​​jer har andre partnere, og du har begge blevet testet for at bekræfte, at du ikke har kønssygdomme. Derefter ophold fri for sygdom ved at have sex kun med hinanden (monogami).

Hold din cool

For sikker sex til at arbejde, planlægge og holde fast i din plan. Lad ikke alkohol eller narkotika cloud din dom. De kan føre dig til at have sex med nogen, du ikke ville have valgt, hvis du var ædru. Eller måske du har glemt at bruge kondom. Hvis du planlægger at have sex, holde en latex kondom med dig. Må ikke vente, indtil du er i varmen i passion for at forsøge at finde en.

Overvej afholdenhed

Den eneste måde at være sikker på at du vil ikke få en STD er at afholde sig fra sex. Afholdenhed er et valg, som mange mennesker gør på et tidspunkt i deres liv. Måske du ønsker at vente, indtil du er sikker på du er klar, før du har sex. Måske du gerne vil have en pause fra det ansvar, køn for en stund. Eller måske du bare ønsker at vide din partner bedre, før du tager det næste skridt. Afholdenhed er et valg du kan gøre nu for at beskytte din fremtid.

Kom tjekket

Den eneste sikre måde at vide, hvis du har en STD er at få tjekket af en sundhedsplejerske. Hvis du bemærker en ændring i, hvordan din krop ser ud eller føles, det har tjekket ud. Men husk, behøver kønssygdomme viser ikke altid symptomer. Så hvis du er i risiko for kønssygdomme, få tjekket regelmæssigt.

Almindelige symptomer

Vær opmærksom på eventuelle ændringer i din krop og din partners krop. Symptomerne kan forekomme i eller i nærheden skeden, penis, endetarm, mund eller hals. De omfatter:

 • Usædvanlig udledning

 • Klumper, bump, eller udslæt

 • Sår, der kan være smertefuld, kløende, eller smertefri

 • Kløende hud

 • Brænding med vandladning

 • Smerter i bækken, mave, eller endetarmen

Selv hvis du ikke har symptomer

Du kan have en STD, selvom du ikke har symptomer. Hvis du tror, ​​du er i fare, få tjekket. Gå til en klinik eller til din læge. Hvis din partner har en STD, skal du blive testet for, selvom du føler bøde.

Din historie og eksamen

Du vil blive spurgt om din sex vaner og sygehistorie. Du kan også blive spurgt om stofmisbrug. Giv ærlige svar. Din læge, vil derefter kontrollere din krop for tegn på kønssygdomme. Han eller hun kan også udføre en eller flere af følgende prøver:

 • Fluid podet fra alle sår. Prøver kan også tages fra skeden, penis, mund eller endetarm. Prøverne testes derefter for kønssygdomme.

 • Kan tages blod-eller urinprøver. De er kontrolleret for virus eller bakterier, der forårsager kønssygdomme.

 • For kvinder, celler fra livmoderhalsen (hvor skeden og livmoderen mødes) kontrolleres for tegn på kræft. Dette kaldes en celleprøve. Hvis der findes celleforandringer kan et forstørrelsesglas omfang bruges til at tage et nærmere kig ( kolposkopi ).

At få behandlet

Behandling af kønssygdomme tidligt begrænser de problemer, de kan forårsage. Hvis du har en STD, bliver behandlet med det samme. Spørg din partner, der skal testes, også. Så undgå sex, indtil du er færdig med behandling og din sundhedsplejerske siger, det er okay at have sex igen.

Følg din behandling plan

Behandlingen afhænger af typen af ​​STD du har. Spørg din sundhedspleje udbyder de spørgsmål, du har om din behandling. Almindelige behandlinger omfatter injektioner og mundtlige piller eller væsker. Cremer og geler kan anvendes til sår forårsaget af visse kønssygdomme. Følg nedenstående tips:

 • Få ny behandling for hver ny STD.

 • Brug ikke gammel medicin, selv for den samme STD. Brug medicin som anvist.

 • Del ikke medicin, medmindre bedt om at gøre det ved din læge eller klinik.

Tal med din partner

Hvis du har en STD, er det din pligt at fortælle alle dine seneste partnere, så de kan blive testet og behandlet. Dette er en vigtig måde at forhindre sygdommen i at blive spredt. At fortælle en partner, at du har en STD kan være svært. Du kan blive flov, vred eller bange. Det er ofte uklart, hvem havde STD først. Så prøv ikke at placere skylden. Vælg et roligt sted at tale med din partner om kønssygdomme. Derefter fokusere på at dele information. Din læge, kan tilbyde nogle råd om, hvordan man begynde.

Forebygge fremtidige problemer

Selv efter du er blevet behandlet, kan du stadig blive smittet igen. Dette er et almindeligt problem. Det sker, når en partner passerer STD tilbage til dig. For at undgå dette, skal din partner skal testes. Han eller hun kan også brug for behandling. Efter behandling, gå til nogle planlagte opfølgende besøg. Så forebygge fremtidige problemer med sikker sex. Begræns dit antal partnere og altid bruge en latex kondom.

Klamydia

Klamydia er en bakteriel sygdom. Det spreder når inficeret væske fra kønsorganerne eller endetarmen kontakter penis, vagina, mund eller anus. Klamydia viser ofte ingen tidlige symptomer. Men over tid, kan det ar reproduktive organer. Klamydia kan helbredes. Men enhver skade fra ardannelse tilbage.

Tidlige symptomer

Når klamydia viser tidlige symptomer, kan de omfatte udledning, brændende med vandladning, eller brændende eller kløe omkring kønsorganerne. Det endetarmen kan være smertefuldt, hvis sygdommen blev fanget gennem analsex.

Behandling og forebyggelse

Klamydia kan kureres med antibiotika. Få behandlet tidligt at begrænse varig skade. Din partner skal behandles også, selvom ingen symptomer er til stede. Må ikke have sex før du har taget al din medicin og din sundhedsplejerske siger, det er okay. Derefter praktisere sikker sex. Brug altid en latex kondom. Og begrænse dit antal partnere.

Venstre ubehandlet...

Mænd: Chlamydia første angreb urinrøret. Sygdommen kan derefter sprede sig til testiklerne og prostata. Dette kan forårsage smerte, hævelse og feber. Med tiden opstår ardannelse.

Kvinder: Infektion begynder i livmoderhalsen. Det kan sprede sig til livmoderen og æggelederne, forårsager PID og relaterede problemer. Venstre ubehandlet, klamydia kan passere fra en mor til hendes barn under fødslen. Dette kan forårsage øjen-, lunge-eller andre sundhedsproblemer i barnet.

PID (underlivsbetændelse)

PID begynder, når bakterier inficere livmoderen og æggelederne. PID kan have milde til svære symptomer, eller slet ingen. Symptomerne kan omfatte abdominal eller lav rygsmerter, feber, kvalme, smerter under sex, og blødning mellem perioder. Ardannelse fra PID kan forårsage sterilitet. Det kan også forårsage tubal graviditet (barnet begynder at vokse i en æggeleder, hvor det ikke kan overleve). Resulterende brud og blødninger kan sætte moderens liv i fare.

Gonoré

Ligesom klamydia, gonoré er en bakteriel sygdom. Det spreder når inficeret væske fra kønsorganerne eller endetarmen kontakter penis, vagina, mund eller anus. Kondomer beskytter dig mod gonoré ved at forhindre kontakt med inficerede kropsvæsker. Gonoré kan ikke vise tidlige symptomer. Men venstre ubehandlet, kan infektionen ar reproduktive organer. Gonoré kan helbredes. Men enhver skade fra ardannelse tilbage.

Tidlige symptomer

Når der forekommer kan tidlige symptomer omfatter udledning, brændende med vandladning, eller brændende eller kløe omkring kønsorganerne. Det endetarmen kan gøre ondt, hvis sygdommen blev fanget gennem analsex. Hvis sygdommen blev fanget gennem oralsex, kan en halsbetændelse resultat.

Behandling og forebyggelse

Gonoré kan kureres med antibiotika. Tidlig behandling grænser varig skade. Din partner skal behandles også, selv om han eller hun viser ingen symptomer. Må ikke have sex før du er færdig tager din medicin og din sundhedsplejerske siger, det er okay. Derefter praktisere sikker sex. Begræns dit antal partnere. Og altid bruge en latex kondom.

Venstre ubehandlet...

Mænd: Gonoré først inficerer urinrøret. Det kan derefter sprede sig til testiklerne og prostata. Dette forårsager smerte, hævelse og ardannelse.

Kvinder: Sygdommen først inficerer livmoderhalsen. Det kan derefter sprede sig til livmoderen og æggelederne, hvilket PID og relaterede problemer. Venstre ubehandlet, kan gonoré passere fra en mor til hendes barn under fødslen. Dette kan medføre blindhed eller inficeret blod og led i baby.

Mænd og kvinder: Sygdommen kan inficere blodet, led og hud (dissemineret gonoré ). Dette kan være alvorlige og endda livstruende.

Herpes

Herpes er en virus, der forårsager udbrud af sår omkring kønsorganerne eller i munden. Det er spredes gennem kontakt med angrebne hud under sex, kysse, eller intime rørende. Herpes udbrud tendens til at falde over tid. Selvom herpes kan behandles, virus forbliver i kroppen.

Tegn og symptomer

Når der opstår et udbrud, synes smertefulde blærer på eller nær penis, vagina, endetarm eller mund. Efter et par dage, blister pause, forlader ømme sår. Det første udbrud kan tage uger at klare. Det kan også forårsage feber og hævede kirtler. Senere udbrud ikke forårsage disse influenzalignende symptomer og har tendens til at heles hurtigere.

Behandling og forebyggelse

Der er ingen kur mod herpes. Men medicin kan begrænse udbrud og fremskynde helbredelse. For at hjælpe sår heler hurtigere, holde dem rene og tørre. Og ikke ridse dem. For at undgå spredning af virus, ikke have sex under et udbrud i kønsorganerne. Også, ikke kysse eller have oralsex, når du har et sår på munden. Selv efter sår heles, kan herpes virus stadig spredes. Så altid bruge en latex kondom. Disse kondomer medvirke til at begrænse spredningen af ​​herpes ved at reducere kontakt med huden. Men husk, kan herpes stadig føres gennem kontakt med angrebne hud, som et kondom ikke dækker.

Venstre ubehandlet...

Herpes virus kan overføres fra en mor til hendes barn under fødslen. Dette kan ske, hvis moderen har et udbrud i kønsorganerne nær leveringstidspunktet. I et sådant tilfælde kan en kirurgisk levering (kejsersnit, også kaldet C-sektion) udføres for at beskytte barnet. Hvis du er gravid, skal du fortælle din læge, hvis du eller din partner har herpes.

Syfilis

Syfilis er en bakteriel sygdom. Det breder sig gennem kontakt med angrebne hud. Syfilis skrider i tre faser. Symptomer og sundhedsmæssige komplikationer bliver mere alvorlige med hver etape. Syfilis kan helbredes. Men visse typer af skader forårsaget af sygdommen kan ikke vendes.

Tidlige symptomer

Under den første fase af syfilis, kan en smertefri ømme vises. Den ømme måske ikke bemærket det, og vil gå væk af sig selv. Efter ømme heler sygdommen forbliver i kroppen. Virkningerne af syfilis er ofte ikke set eller følt i første omgang. Men tavse beskadigelser.

Behandling og forebyggelse

Syfilis behandles oftest med et antibiotikum injektion. Antibiotika fjerne bakterier fra kroppen. Men de kan ikke vende komplikationer, såsom nerveskader, der er forårsaget af sygdommen. Eventuelle komplikationer skal behandles, også. Som med alle kønssygdomme, ikke have sex før du er færdig med behandlingen og din sundhedsplejerske siger, det er okay. Derefter praktisere sikker sex. Begræns dit antal partnere. Og altid bruge en latex kondom.

Venstre ubehandlet...

Over tid, syfilis udvikler sig til det andet trin. Denne fase kan producere en udslæt på kroppen, der kan sprede sig til håndflader og fødder. Det kan også forårsage hævede kirtler, feber, ondt i halsen og hovedpine. Pletvis hårtab, vægttab eller træthed kan også forekomme. Hvis syfilis forbliver ubehandlet, det kommer ind i tredje fase. Skader på hjernen, nerver, blodkar og hjerte kan forekomme. Dette kan føre til blindhed og endda død. I en gravid kvinde, kan ubehandlet syfilis på noget tidspunkt medføre orgel og hjerneskader til hendes ufødte barn.

HPV og kønsvorter

HPV er en familie af virus, der spredes via hudkontakt. Nogle former for HPV forårsager kønsvorter (også kaldet kondylomer). Andre typer sætte kvinder i højere risiko for livmoderhalskræft. HPV kan ikke helbredes. Men der er behandlinger til at fjerne vorter. Der er også prøver at hjælpe spot advarselstegn af livmoderhalskræft.

Signs

Vorter er et tegn på HPV. De kan vokse i, på eller i nærheden af ​​penis, vagina, livmoderhals, rektum og svælg. Vorter kan være ujævn eller blomkål-formet. Nogle gange er de flade og svære at se. Nogle typer af HPV aldrig producere vorter. I stedet disse typer forårsage unormale celleforandringer i en kvindes livmoderhalsen. Celleprøve hjælpe fange celleforandringer i livmoderhalsen (dysplasi) tidligt, når behandlingen er mest effektiv.

Behandling og forebyggelse

Vorter kan fjernes med kemikalier, varme, frysning, eller lasere. Mere end en behandling kan være nødvendig. Hvis du er gravid, skal du fortælle din sundhedsplejerske. Visse behandlinger bør ikke anvendes, mens gravid. Husk: Fjernelse af vorter ikke helbrede virus. HPV kan stadig spredes og nye vorter kan vises senere. Mindske spredningen af ​​HPV ved at begrænse dit antal partnere. Fortsæt med at bruge latex kondomer. Men vær opmærksom på, at HPV kan overføres via kontakt med angrebne hud, som et kondom ikke dækker.

Venstre ubehandlet...

Visse typer af HPV kan føre til kræft i livmoderhalsen hos kvinder. Årlige celleprøve hjælpe med at finde livmoderhalskræft ændringer, før de bliver kræft. Meget sjældent, kan HPV overføres fra en gravid kvinde til hendes barn under fødslen.

Vaginitis

Vaginitis er en gruppe af infektioner, der oppiske skeden. Ikke alle typer af vaginitis er kønssygdomme. Men efter at have sex kan gøre nogle typer af vaginitis mere sandsynligt. Afhængigt af typen af ​​vaginitis, kan begge parter har brug for behandling. Dette skyldes, at mænd kan bære og sprede infektionen. Alle former for vaginitis kan helbredes.

Problemerne og symptomerne

 • Trichomoniasis (trich) er en STD. Det producerer skummende gul udledning, der kan have en lugt. Skeden kan kradse eller brænde.

 • Gær infektion producerer udledning, der kan ligne hytteost. Det kan forårsage en intens kløe.

 • Bakteriel vaginose (BV) producerer grålig-hvid våde udledning. Udledningen har en stærk, fiskeagtig lugt.

Behandling og forebyggelse

Receptpligtig medicin kan behandle og helbrede hver type vaginitis. Fordi trich er en sand STD, skal alle partnere skal behandles. Partnerne er også behandlet for gær infektion i visse tilfælde. Over-the-counter cremer eller stikpiller er til rådighed for gær infektioner. Brug disse kun hvis du er sikker på at du har en gær infektion. Hvis du kunne have noget andet, så tjek med din sundhedsplejerske. Hvis gær er et vedvarende problem, bære bomuld undertøj, vask med mild sæbe og undgå douching. For at reducere risikoen for vaginitis, praktisere sikker sex. Begræns dit antal partnere. Og altid bruge en latex kondom.

Venstre ubehandlet...

Uden behandling kan brændende, kløe, og udledning fortsætter. Hvis din partner ikke bliver behandlet for trich når du er, kan han eller hun inficere dig igen. Ubehandlet BV kan føre til PID og relaterede problemer. Hos gravide kvinder, kan trich og BV forårsage tidlig brud på membraner eller for tidlig fødsel.

Hepatitis

Hepatitis er en virus, der skader leveren. Hepatitis A er spredt via inficerede afføring. Kontakt kan ske ved at spise inficerede fødevarer eller gennem sex. Hepatitis B og C spredes gennem udveksling af kropsvæsker under sex eller stofmisbrug. De har også spredes via kontakt med inficeret blod. Hepatitis ofte forbliver i kroppen. Over tid, kan alvorlige helbredsproblemer resultat.

Tidlige symptomer

I mange tilfælde har hepatitis ikke udviser symptomer. Når det sker, kan tidlige symptomer omfatter muskelsmerter, feber, gul hud og øjne ( gulsot ), kløende hud, kvalme, mørk urin, eller diarré. Symptomerne kan vare dage eller måneder.

Behandling og forebyggelse

I første omgang vil målet for hepatitis behandling være at lindre symptomer.

 • Hvis du har hepatitis A, er det sandsynligt, du vil ikke brug for yderligere behandling.

 • Hvis du har hepatitis B eller C, kan du blive sendt til en specialist. Han eller hun vil teste for leverskade og yde behandling, hvis nødvendigt. Behandlingen kan omfatte medicin. Du kan blive bedt om at undgå alkohol og visse former for medicin, der kan skade leveren.

Hvis du er i fare, bliver vaccineret for hepatitis A og B, er den bedste måde at beskytte dig selv. For at undgå spredning af enhver form for sygdommen, praktisere sikker sex. Begræns dit antal partnere. Brug altid en latex kondom. Og aldrig dele medicin, tatovering eller piercing nåle.

Venstre ubehandlet...

Hepatitis A tendens til at gå væk uden behandling. Hepatitis B kan gå væk af sig selv. Hepatitis C næsten altid forbliver i kroppen. Da hepatitis B og C tilbage, kan de fortsætte med at blive videregivet til andre. Med tiden kan de forårsage leverskader. Gennem mange år, kan ardannelse i leveren føre til leversvigt eller leverkræft. Som et resultat, kan en levertransplantation være nødvendig.

HIV og AIDS

HIV er en virus. Det svækker immunforsvaret, så kroppen ikke kan forsvare sig mod infektioner. Hiv smitter gennem udveksling af kropsvæsker under sex eller stofmisbrug. Det breder sig også gennem kontakt med inficeret blod. Der er ingen kur mod hiv. Men behandlingen er effektiv i at hjælpe folk til at føle sig bedre tilpas og leve længere.

Tidlige symptomer

I begyndelsen kan HIV ikke forårsage symptomer. Eller, kan det forårsage influenzalignende symptomer. Disse omfatter hævede kirtler, feber, nattesved, ekstrem træthed, vægttab, hovedpine, udslæt eller body ømhed. Symptomerne ofte gå væk efter et par uger eller måneder. Så mange mennesker er fri for symptomer i årevis.

Behandling og forebyggelse

Hvis du er i risiko for kønssygdomme, blive testet for hiv. På den måde kan du begynde behandling, hvis nødvendigt. Den type af behandling afhænger af dit blod testresultater. Du og din sundhedspleje udbyder vil arbejde tæt sammen for at danne en behandlingsplan, der er bedst for dig. Igangværende opfølgningsbesøg er nøglen til at holde sig sund. Antibiotika og antivirale medicin kan hjælpe dig med at modstå infektioner. For at forhindre spredning af HIV, begrænse dit antal partnere. Brug altid en latex kondom. Og aldrig dele medicin, tatovering eller piercing nåle.

Venstre ubehandlet...

Når du har HIV, er du mere tilbøjelige til at få andre infektioner. Over tid, kan hiv videre til aids som kroppens immunforsvar svækkes. Infektioner såsom trøske (en svamp der forårsager hvide pletter i munden), kan lungebetændelse (lungeinfektion) og meningitis (hjernebetændelse) forekomme. Komplikationer fra AIDS kan føre til døden. Ubehandlet, HIV sandsynligvis blive videregivet til et barn under graviditeten.

Beskyttelse af din fremtid

Ophold i kontrol over din fremtid ved at praktisere sikker sex. Begræns dit antal partnere og altid bruge en latex kondom. Også få tjekket for kønssygdomme regelmæssigt, hvis du er i fare, eller hvis du bemærker ændringer i din krop. Vær sikker på din partner testes, også. Finde kønssygdomme tidligt hjælper dig med at kontrollere dem, før problemerne bliver alvorlige. På den måde kan du se frem til en sund fremtid.

Lær mere

For bedre at beskytte dig selv, lære mere om kønssygdomme. The Public Health Department kan være en nyttig ressource. Kig efter en notering i din lokale telefonbog. Andre nyttige ressourcer omfatter:

 • CDC national STD og AIDS-Linien

  800-344-7432 (en español)

 • Europæiske sociale sundhed forening

  www.ashastd.org

 • Nationalt center for HIV, STD, og tuberkulose forebyggelse

  www.cdc.gov / std