Tusgen

Gigt

Gigt fakta

Gigt er en form for gigt er karakteriseret ved betændte, smertefulde led og er forårsaget af dannelsen af krystal aflejringer i leddene. Lær mere ›

Gigt

Gigt er karakteriseret ved betændte, smertefulde led på grund af dannelsen af ​​krystal aflejringer i leddene. Også kendt som "sygdommen konger og kongen af ​​sygdomme," gigt påvirker flere mænd end kvinder og er ofte forbundet med fedme, hypertension (forhøjet blodtryk), hyperlipidæmi (høje niveauer af lipider i blodet), og diabetes.

Lær mere om gigt ›

Gigt: en gammel sygdom blusser op igen

Gigt resultater af forhøjet indhold af et stof kaldet urinsyre. Urinsyre dannes, når kroppen nedbryder purin, et stof, almindelig i fødevarer som tørrede bønner og ærter, asparges, laks, indmad, og svampe. Det er, hvordan sygdommen fik sin kongelige legacy-historier om konger vågne op med en smertefuld tå efter en nat med frådseri. Høje niveauer af urinsyre kan forårsage skarpe, nåle-lignende krystaller til at vokse i mellem leddene, der forårsager rødme, hævelse, varme og stærke smerter. Mens storetåen er den mest almindelige site for gigt, fødder, ankler, knæ, hænder og håndled kan også blive påvirket.

Lær mere om, hvorfor gigt blusser op igen ›

Spise for at forebygge gigt

Gigt er en smertefuld sygdom forårsaget af et overskud af urinsyre (et affaldsprodukt fra kroppen). Urinsyre danner krystaller, der indsamler i leddene, at bringe på en gigt angreb. Alkohol og visse fødevarer kan udløse en gigt angreb. Nedenfor er nogle retningslinjer for at ændre din kost for at hjælpe dig med at håndtere gigt. Din læge, kan hjælpe dig med at bestemme den bedste spise plan for dig. Vid, at kosten er kun en del af ledelsen af ​​gigt. Tag din medicin som foreskrevet og følge de andre retningslinjer din sundhedsplejerske har givet dig.

Lær mere om at spise for at forebygge gigt ›

Hvad er gigt?

Gigt er en sygdom, der påvirker leddene. Venstre ubehandlet, kan det føre til smertefulde fod deformitet og endda nyreproblemer. Den gode nyhed er, at ved at behandle gigt tidligt, kan du lindre smerter og hjælpe med at forhindre fremtidige problemer. Gigt kan normalt behandles med medicin og ordentlig kost. I alvorlige tilfælde kan kirurgi være nødvendig.

Lær mere om gigt ›