Tusgen

Gigt oversigt

Gigt er en form for gigt er karakteriseret ved betændte, smertefulde led og er forårsaget af dannelsen af ​​krystal aflejringer i leddene.

Denne type af gigt kan gøre dine led meget smertefuld og hævede. Selv om det normalt rammer storetåen, kan det påvirke andre led så godt, så som din ankel eller knæ.

Gigt er blevet omtalt som "sygdommen konger og kongen af ​​sygdomme." Det påvirker flere mænd end kvinder og er ofte forbundet med fedme, hypertension (forhøjet blodtryk), hyperlipidæmi (høje niveauer af lipider i blodet) og diabetes.

Årsag

Sygdommen er forårsaget af mononatriumsalte urate krystal indskud i leddene, hvilket er resultatet af overskydende urinsyre i kroppen. Den overskydende urinsyre kan være forårsaget af en stigning i produktionen af ​​kroppen, dårlig udskillelse af urinsyre i nyrerne, eller øget indtag af visse fødevarer, der nedbryde ind urinsyre i kroppen.

Fødevarer for at undgå

Fødevarer, der er høj i purines (den del af den mad, der metabolizes i urinsyre) omfatter visse former for kød, fisk og skaldyr, tørrede bønner og ærter. Alkoholiske drikkevarer kan også øge niveauet af urinsyre i kroppen. Podagraanfald kan være udløst af indtagelse af store mængder alkohol, forbrug af store mængder af proteinrige fødevarer, træthed, følelsesmæssig stress, mindre operation eller sygdom.

Diagnose

Ud over en komplet sygehistorie og en fysisk undersøgelse, kan en diagnose af gigt bekræftes med behandlingen af ​​en flydende prøve for tilstedeværelsen af ​​urat krystaller.

Behandling og livsstilsændringer

Begrænsning af alkohol indtag og drikke masser af vand kan reducere risikoen for en gigt angreb. Undgå fødevarer med højt purin hjælper også. Disse fødevarer omfatter lever, ansjoser, rødt kød, skaldyr, og sauce.