Tusgen

Tag et kig på en sund kost

Det synes vi alle ved, hvad en sund kost er, vi kan bare ikke synes at følge et pålideligt.

Forstå, hvorfor du bør kan hjælpe dig med at få på rette spor.

"Chancerne er, du ved en masse om, hvad der udgør en sund kost, men afbryde kommer, når vi undlader at sætte vores viden til handling, for at gøre det rigtige," siger Marisa Moore, RD, en Atlanta-baserede talskvinde for den europæiske Diætetiske Association.

Ændring af gamle vaner er ikke nemt, så hvis du har gjort endnu et eller to positive ændringer i din mad valg, bør du føler dig godt om, hvad du har opnået.

Hvis du gerne vil gøre endnu flere skridt i den rigtige retning, Moore foreslår du give følgende strategier en prøve.

Vær positiv

Skift din tilgang fra en negativ-hvad kan jeg ikke spise til en positiv-hvad kan jeg spise for at gøre min kost mere sund.

Tænk på at tilføje mere frugt og grøntsager, fuldkorn, magert protein og lavt fedtindhold dagbog fødevarer til din madplan.

Tag små skridt

"Folk, der forsøger at gøre en komplet gennemgang af deres spisevaner på én gang en tendens til at blive overvældet og vil mere end sandsynligt droppe hele bestræbelse," siger Moore.

I stedet gør en positiv forandring en uge, som skifter fra hele til 1 procent mælk en uge og derefter at skimme den næste. Efter at erstatte en bagel til din sædvanlige doughnut.

Moore foreslår også du lader hver kostomlægning blive fortrolig, før de går videre til den næste.

Se på, hvor du er

Evaluer dine spisevaner ved at holde en fødevare dagbog for syv til 10 dage. Dette vil hjælpe dig se, hvor sund din nuværende kost er, og hvor man kunne foretage ændringer.

For eksempel, hvis din dagbog viser du har en burger og pommes frites til frokost tre gange om ugen, mener at have en salat med din burger mindst en gang om ugen.

"Når man vænner sig til, at bestille en salat to gange om ugen," siger Moore. "Med denne ændring alene du reducere dine kalorier og fedt og tilføje flere sunde vegetabilske portioner dagligt."

Sørg for at du har valg

Når du går ud for at spise med venner eller familie, foreslå restauranter, hvor du ved, du kan bestille et sundt måltid.

"De fleste fast-food og fornemme kæde restauranter har hjemmesider, der giver kalorier og fedt, indholdet af deres menupunkter," siger Moore. "Laver nogle forskning på steder, der har mindst nogle sunde menupunkter kan hjælpe med at sikre, at dine handlinger følge dine intentioner."

Vide, hvad der motiverer dig

"At finde ud af, er du nødt til at spørge dig selv, hvad der er vigtigst for dig," siger Moore. "Nogle mennesker måske ønsker at forbedre deres sundhed, så de kan lege med deres børn. Andre kan være mere interesseret i at have en sund pensionering, så de kan rejse eller spille golf. "

Når du kender din primære motivation, vil det være lettere at holde fast i dit ønske om at spise lavere fedtindhold, lavere kolesterol måltider.

"Med andre ord vil denne selverkendelse give dig en god grund til at bestille bagt kylling i stedet for en rib-eye steak," Moore tilføjer. "Og at have en skriftlig liste over dine grunde til at ville spise sundere, og læse det, når du har lyst til at give op, kan hjælpe dig med at holde på sporet."

Må ikke være i en fart

Det tager fire til seks uger for en ny vane at stoppe følelse nye.

"Det er svært at tro på første, men i sidste ende træffe sunde valg vil være naturligt for dig," siger Moore. "Og på dette punkt, vil du vide, du spiser sundere, fordi du ønsker det, ikke fordi du har til."