Tusgen

Halsbrand og GERD

Halsbrand og GERD

Gastroøsofageal reflukssygdom (GERD) er en fordøjelsesproblemer, der er forårsaget af mavesyre strømmer fra maven ind i spiserøret. Lær mere ›

Symptomer på halsbrand og GERD

Gastroøsofageal reflukssygdom (GERD) er en kronisk fordøjelsesproblemer, der er forårsaget af den unormale strøm af mavesyre fra mavesækken til spiserøret.

Gastroesophageal refererer til maven og spiserøret, og reflux betyder at flyde tilbage eller tilbage. Gastroøsofageal reflux (GER) er afkastet af sure mavesaft eller mad og væske, tilbage op i spiserøret.

GERD er meget almindeligt hos spædbørn, selvom det kan forekomme i alle aldre. Det er den mest almindelige årsag til opkastning under vorden.

GERD er ofte et resultat af sygdomme, der påvirker den nedre esophageal sphincter (LES). LES, en muskel placeret i bunden af ​​spiserøret, åbner for at lade mad og lukker til at holde mad i maven. Når denne muskel afslapper for ofte eller for længe, ​​syre refluxes tilbage i spiserøret, der forårsager opkastning eller halsbrand.

Lær mere om symptomer på halsbrand og gerd ›

Behandling for halsbrand og GERD

GERD kan behandles med flere typer af over-the-counter eller receptpligtig medicin. I mange tilfælde kan medicin bruges sammen til hjælpe med at behandle din Gerd. Din læge vil fortælle dig, hvilken medicin eller medicin er bedst til dine symptomer.

Mange over-the-counter antacida er tilgængelige. Disse neutralisere eller svække mavesyre. Du behøver ikke en recept for at købe dem. Du bør tage disse antacida kun, når du har brug for, i henhold til din læges råd.

BEMÆRK: Bivirkninger kan omfatte forstoppelse eller diarré. Hvis du har forhøjet blodtryk, tjekke med din læge. Antacida kan være høj i natrium.

Hvis antacida alene ikke virker, kan din læge anbefale stærkere medicin kaldet H-2-blokkere. Disse medikamenter undertrykker meste af maven syre produktion. Mange af disse medikamenter er nu tilgængelige på en lavere dosis uden en læges recept.

Lær mere om medicin for gerd ›

At leve med halsbrand og GERD

Du kender følelsen: en brændende ubehag i brystet, stiger op i din nakke og hals. Det kan endda efterlade en sur smag i munden. Det er halsbrand, noget der mere end 60 millioner mennesker oplever mindst én gang om måneden. Hvis du er en af ​​dem, er der gode nyheder: Making nogle enkle livsstilsændringer kan hjælpe med at slukke ilden. Undgå fødevarer og drikkevarer, der kan påvirke de lavere esophageal sphincter handling, herunder chokolade, pebermynte, tomatsauce, citrusfrugter og juice, kulsyreholdige drikkevarer, og ketchup. Drik vand i stedet for sodavand, og se efter pastaretter lavet med lys, bouillon-type saucer i stedet for tunge tomat dem.

Lær mere om at leve med halsbrand og gerd ›