Tusgen

Behandlinger

Spørgsmål:

Hvad er den bedste behandling for at lindre smerten af ​​hæmorider? Jeg er ikke interesseret i kirurgi.

Svar:

Først, se din læge for at sikre, at problemet er hæmorider. Smerte er en usædvanlig symptom fra hæmorider. (Du har måske en analfissur eller byld.)

Hvis du har hæmorider, den bedste måde at mindske hævelse og ubehag er at holde afføringen blød og anale område rent.

Her er nogle forslag:

Tag fiber til at holde afføringen blød. Bulk danner fiber pulver (psyllium fiber) er tilgængelig uden recept. "Metamucil", "Citrucel", "Konsyl" og "Perdiem Plain" er nogle mærkenavne. Dit apotek kan være i stand til at foreslå andre. Du kan finde flavored og sødet typer. Den sædvanlige dosis er 2 teskefulde eller 2 pakker i flydende en gang eller to gange om dagen.

Uforarbejdet klid er en alternativ måde at tage fiber. Det kan være billigere end psyllium fiber, men kan være mindre bekvemt at tage. Du kan købe det fra helsekostforretninger og nogle købmandsforretninger. (Se efter "Quaker Ubehandlet Bran".) Tag 1/4 til 1/3 kop per dag. Bland det med korn, brød, salat, æblemos, eller hvad du ønsker. "All Bran" og "Bran Chex" korn har en god mængde af fiber, men "40% Bran Flakes" har meget lidt.

Klid og psylliumfibre ikke afføringsmidler. De er fra naturlige, ufordøjelige frø avner. De opholder sig i tarmen og absorbere vand for at gøre afføringen blød. De ikke stimulerer tarmene til at flytte. De gør afføring voluminøse og blød, og lettere for din tarm at håndtere. Nogle mennesker ser lidt kramper, oppustethed, eller gas, når de begynder at tage fiber. Hvis det er tilfældet, skal du starte med en lille mængde (en teskefuld om dagen af ​​psyllium pulver, eller et par spiseskefulde en dag med klid), og gradvist øge dosis. Hold øge dosis, indtil din afføring er helt bløde, ligesom pasta. Drik masser af væske med det.

Salater, frugt og grøntsager indeholder mange gavnlige vitaminer, men giver kun små mængder af fiber.

Docusat ("Colace") er en svag taburet skyllemiddel i pilleform, og meget mindre vigtig end klid eller psyllium fiber.

Tag hyppige SITZ bade, især efter afføring. Sid i en balje eller gryde med almindeligt varmt vand 2 til 4 gange om dagen i 15 minutter hver gang. (Apoteker sælger plast SITZ bade, som passer ind på et toilet). Vandet renser området og varme reducerer inflammation og ubehag. "Tucks Pads", "Moist Mates" eller endda baby vådservietter kan bruges til udrensning. (De er ikke så grundig som en Sitz bad, men de er mere bekvemt.) Aftørring med en fugtig væv eller vatrondel efter afføring kan også hjælpe. Undgå farvet eller parfumeret toiletpapir og sæbe, som kan indeholde kemikalier, der irriterer. Efter en regelmæssig bad eller brusebad, skylle sæbe fra det anale område helt.

Hvis en hemorrhoid skubber ud eller falder ned uden for anus, skubbe den ind igen.

Må ikke sidde på toilettet i lange perioder. Denne tendens til at gøre hæmorider skubbe ud og svulme op.

Salver, cremer og suppositorier er normalt ikke nødvendig.