Tusgen

Undersøgelser: helvedesild vaccine sikker, underudnyttet

En vaccine til forebyggelse af helvedesild er sikkert, men ikke brugt ofte nok, konkluderer ny forskning. En undersøgelse fulgt op på folk, der var i undersøgelsen, der førte til godkendelse af vaccinen i 2006. Denne undersøgelse omfattede 38.546 voksne, 60 år eller ældre. Den nye undersøgelse fokuserede på 6.616 af dem til at tage et nærmere kig på bivirkninger. Forskerne holdt styr på dem for 3,4 år. I denne tid, mennesker, der fik vaccinen, og dem, der fik placebo skud var lige tilbøjelige til at have hospitalsbehandling eller dø. Lige efter at få de skud, mennesker, der fik den rigtige vaccine var mere tilbøjelige til at have en hudreaktion på stedet. Et andet studie undersøgte 600 læger. Omkring 88% opfordret patienter over 60 får vaccinen. Men kun halvt så mange anbefalede det kraftigt. Mange læger citeret økonomiske barrierer. Vaccinen koster 150€. Færre end halvdelen af ​​lægerne vidste, at Medicare Part D vil betale for det. Undersøgelserne var i tidsskriftet Annals of Internal Medicine. MedPage dag skrev om dem 3. maj.

Hvad er lægens reaktion?

Når jeg tænker herpes zoster eller helvedesild, jeg mindet om en ældre kvinde, som var min patient mange år siden. Hun var en dynamisk, lyse, interessant kvinde, som udviklede helvedesild på siden af ​​hendes højre øre. Under helvedesild var forfærdeligt for hende. Det var smertefulde og det var kløende. Det tog lang tid at få det bedre.

Endnu værre, hun havde smerter efter helvedesild infektionen var væk. Denne smerte kaldes postherpetisk neuralgi. Det var forfærdeligt for hende og virkelig forstyrrede hendes livskvalitet.

Jeg var begejstret, når en vaccine kom ud for at forebygge helvedesild i 2006. Vaccinen nedsætter risikoen for helvedesild med omkring det halve. Det reducerer risikoen for postherpetisk neuralgi med to tredjedele.

De tidsskriftet Annals of Internal Medicine omfatter to nye undersøgelser og en redaktionel om denne vaccine. De bringer ud mange vigtige punkter.

Først og fremmest, at vaccinen er sikker. Shingles Prevention Study blev foretaget på 22 lokaliteter, med næsten 40.000 patienter. Meget få mennesker rapporteret problemer fra vaccinen. Ømhed ved injektionsstedet var den mest almindelige. Risikoen for alvorlige bivirkninger var 1,4% hos mennesker, der fik enten vaccinen eller et placebo. Vigtigere er det, var der ingen øget risiko for helvedesild i mennesker, der fik vaccinen.

Denne undersøgelse omfatter ikke meget syge, ældre voksne. Det gjorde ikke omfatte personer med svækket immunforsvar fra HIV eller kræft. Men for raske ældre voksne, vaccinen virker både sikker og effektiv. Det er vidunderligt at vide, og gode nyheder for patienter, der venter på at se om den nye vaccine.

En ledsager artiklen kigget på barrierer for lægers brug af vaccinen. Den største forhindring var opfattet omkostninger. Et andet problem var, at vaccinen skal holdes frossen. En leder med begge artikler gør et vigtigt punkt. Det siger Europa har en bedre proces til at vaccinere børn, end vi gør for teenagere og voksne.

Jeg tror, ​​vi er kommet godt fra start med en sikker vaccine til ældre voksne. Det er klart, vi nu brug for at oversætte den gode videnskab til god praksis blandt læger, forsikringsselskaber og politiske beslutningstagere på sundhedsområdet.

Hvilke ændringer kan jeg gøre nu?

Hvis du er over 60 og ikke har et svækket immunforsvar fra AIDS, HIV, leukæmi eller lymfom, bør du kraftigt overveje at få helvedesild vaccine. Folk, der er på høje doser af steroider bør ikke have denne vaccine. Hverken bør enhver, der er gravide eller overvejer graviditet. Selvfølgelig, hvis du er allergisk over for noget i vaccinen, bør du ikke have det enten.

Du er berettiget og sikkert at få denne skudt, selvom du har haft helvedesild før. Du kan også få vaccinen, hvis du ikke er sikker på, at du nogensinde har haft skoldkopper (som er fra den samme virus, som forårsager helvedesild).

Medicare D betaler for denne vaccine. Så gør mange andre forsikring planer. Spørg din læge eller forsikringsselskab for at se, om det er dækket. Da vaccinen skal forblive frosne indtil lige før brug, kan det være kompliceret at administrere. Igen, skal du kontakte din læge eller lokale afdeling af sundhed for at finde ud af den bedste måde at få det. På vores hospital har vi sat dage, hvor patienterne kan blive vaccineret. Dette giver mulighed for lettere og sikrere administration.

Hvad kan jeg forvente at se på fremtiden?

Jeg håber, at vi vil begynde at se en vækst i vaccination af helvedesild. Øgede data fra artikler som denne skulle hjælpe ved at vise, at vaccinen er sikker og effektiv. Som læger og social-sundhedshjælpere, er vi nødt til at finde en effektiv måde at hjælpe patienterne lære mere om vaccinen og finde ud af at betale for det. Vi er også nødt til at lære at give det nemt og hurtigt.

Jeg håber, at forskningen viser os også, hvorvidt vaccinen vil være ufarlig for mennesker med AIDS, kræft og andre sygdomme i immunsystemet.