Tusgen

Hepatitis

Hepatitis fakta

Hepatitis er betændelse i leveren, hvilket resulterer i levercelle beskadigelse og ødelæggelse. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, i USA, en anslået 800.000 til 1,4 millioner mennesker har hepatitis B-infektioner. Lær mere om hepatitis ›

Symptomer af hepatitis

Kvalme er et meget almindeligt symptom, der ofte beskrives som en følelse af kvalme eller wooziness, eller et behov for at kaste op. Kvalme ledsager en bred vifte af milde til alvorlige infektioner, sygdomme, sygdomme og skader, og det forekommer i alle aldersgrupper og befolkningsgrupper.

Symptomerne kvalme kan være kortvarig og forsvinder hurtigt, som i tilfælde af fordøjelsesbesvær. Men symptomer kan også være langvarig eller igen over en periode på dage, uger og måneder, såsom kvalme forårsaget af migræne, kræft, pancreatitis, visse medikamenter, eller krop traumer.

Kvalme opstår med andre symptomer, der påvirker fordøjelsessystemet samt andre organ systemer.

Lær mere om symptomer på hepatitis ›

Behandling for hepatitis

Husk: ingen vaccine eller medicin kan forhindre spredning af HCV og hepatitis C. Det er op til dig at holde andre sikkert.

Det er sandsynligt, at hepatitis C-virus (HCV) blev fundet, når rutinemæssige levertal blev udført på dit blod eller efter du donorblod. Når hepatitis C er opdaget, en medicinsk vurdering hjælper vurdere, om du har en leversygdom. Du kan også have en lille prøve (biopsi), som tages fra leveren at se, om medicin kan hjælpe.

For at hjælpe med at holde din krop stærk og muligvis lindre symptomer:

  • Undgå at stresse leveren. Brug ikke alkohol og unødvendige medicin-selv over-the-counter medicin såsom acetaminophen. Disse kan understrege leveren.

  • Spis en afbalanceret kost. En kost lavt fedtindhold, højt fiberindhold, og fuld af frisk frugt og grøntsager hjælper dig med at bevare dit helbred.

  • Tag ordineret medicin. At hjælpe din lever fungere bedre, kan du få indsprøjtninger af medicin kaldet alpha interferon 3 gange om ugen i 6-12 måneder. I de fleste tilfælde vil du også blive givet ribavirin (et antiviralt medicin) for at tage oralt 2 gange om dagen. Din læge kan tale med dig om de mulige bivirkninger af behandlingen med disse lægemidler.

Lær mere om behandling for hepatitis ›

At leve med hepatitis

Preteen år er en tid, hvor unge mennesker eksperimentere med nye ting og begynde at udøve deres uafhængighed. Af disse grunde er det meget vigtigt for dit barn at blive vaccineret mod hepatitis B. Hepatitis B virus (HBV) er spredt ved at have sex med en inficeret person uden brug af kondom og ved at dele forurenede kanyler. Det er også spredes gennem utilsigtede nålestik, der påvirker sundhedspersonale, eller fra en smittet mor til hendes barn under fødslen.

Hepatitis B er en meget smitsom, seksuelt overført sygdom forårsaget af en virus, der angriber leveren, hvilket kan forårsage livslang leverbetændelse, skrumpelever (ardannelse) i leveren, leverkræft og død. I Europa, HBV er ansvarlig for anslået 2.000 til 5.000 dødsfald hvert år. Folk i alle aldre kan blive smittet med HBV. En person, der er ikke immune over for HBV kan blive smittet ved at komme i kontakt med en lille mængde blod eller kropsvæsker fra en inficeret person.

Lær mere om at leve med hepatitis ›