Tusgen

Vasektomi

Hvad er det?

En vasektomi er en mindre kirurgisk procedure, der er gjort for at gøre en mand steril (ude af stand til at få børn). Proceduren er normalt udføres af en urolog, en specialist, der beskæftiger sig med den mandlige reproduktive system. En vasektomi nedskæringer eller blokke sædlederen til røret, der bærer sæd væk fra testiklen blive føjet til sæd. Der er to sædlederen, én for hver testikel på hver side. Når sædlederen skæres eller blokeret, kan sædcellerne ikke kan passere fra det sted, hvor der er fremstillet, testikel, til reservoiret, hvor sæd og prostata sekreter (sekret fra prostata) gemmes. Det er kombinationen af ​​sæd og sekret fra prostata, der tillader sædceller til at overleve. Under ejakulation er denne sæd fluid udstødes gennem udløsning kanalen og gennem penis under orgasme. Efter en vasektomi, kan en mand fortsætte med at have normal erektion, normal samleje og normale udløsninger af sæd, men dette ejakulere er sæd-fri og kan ikke imprægnere en kvindelig seksuel partner.

Omkring 500.000 vasectomies er færdig hvert år i Europa. Denne procedure tager normalt kun 15 til 20 minutter, og næsten alle vasectomies er udført i urolog kontor eller ambulant operationsstuen.

En vasektomi er beregnet til at producere permanent sterilisation. Særlig mikrokirurgi kan vende en vasektomi og genoprette fertiliteten i nogle tilfælde, men der er ingen garanti for, at fertiliteten eller Sterilisation vending vil blive en succes. Denne fine procedure er dyre og er vellykket i kun omkring 60-70% af tilfældene. Hvis du har bare den mindste tvivl om slutter dine chancer for fremtidig faderskab, så bør du overveje at bruge en anden form for prævention, der er lettere reversibel. Selv om en mand ikke behøver hans kones samtykke til at have denne operation, er det hensigtsmæssigt for ham at diskutere hans vasektomi med hende på forhånd.

Hvad det anvendes til

En vasektomi bruges til mandlig sterilisation ( prævention ). Efter en vasektomi, kan en mand fortsætte med at have normal erektion, samleje og ejakulation, men han vil ikke være i stand til at få børn. Der er ingen ændring i seksuel lyst eller libido efter en vasektomi.

Forberedelse

Fordi vasektomi er næsten altid en ambulant procedure, der er gjort med lokalbedøvelse, behøver du ikke at gøre noget for at forberede. Hvis der skal gøres din vasektomi særlige grunde under generel anæstesi (du er bevidstløs under proceduren), vil din læge fortælle dig om ikke at spise eller drikke efter en bestemt mængde tid på forhånd.

Hvordan det gøres

Efter en lokalbedøvelse anvendes til følelsesløs området i pungen (den sæk, der indeholder testiklerne) proceduren vil ske, er vasektomi gøres ved hjælp af en af ​​to metoder:

  • Traditionel vasektomi - Ved hjælp af en skalpel, kirurgen gør et eller to små snit (nedskæringer) i huden af pungen (den sæk, der indeholder testiklerne) nær bunden af penis (ene indsnit at nå sædlederen fra hver testikel). Når sædlederen er udsat for, skæres de til at forhindre sædcellernes evne til at rejse. Mulighederne omfatter skære rørene og binde enderne, brændende rørene med et varmt værktøj (elektrokautering) eller blokere dem med kirurgiske clips. De to små snit i pungen lukkes derefter med to eller tre små sting.

  • No-skalpel vasektomi - I dette mindre invasiv metode, er det nødvendigt kun små indsnit. Kirurgen gør et eller to punkteringer at få adgang til sædlederen. Punkteringen er udvidet en smule, så kirurgen nedskæringer eller blokke hver vas deferens. Punkturstedet kan dækkes med en lille forbinding. Det er ikke nødvendigt sting.

Opfølgning

Efter din vasektomi, kan du føle nogle mildt ubehag i området. Denne regel kan afhjælpes med en atletisk støtte, en ispose og nonprescription smertestillende medicin. Der kan være nogle sorte og blå blå mærker i scrotal hud og lyske. Mange mænd vælge at undgå anstrengende aktivitet i to til tre dage for at mindske deres ubehag. Din læge kan også råde dig til at afholde sig fra sex i flere dage.

Efter din vasektomi, vil det tage fra en til seks måneder for alle levende sædceller til at passere ud af din reproduktive tarmkanalen. Derfor bliver du nødt til at bruge en anden pålidelig form for prævention, indtil lægen bekræfter, at du er sterile. Dette vil ske ved kontrol af en sædprøve til at flytte sperm. Din læge vil fortælle dig, når din sæd er sæd-fri.

Risici

De fleste mænd komme ud af en vasektomi uden problemer. Indimellem kan mindre komplikationer, herunder infektioner, blødning, blå mærker eller hævelse. I et par mænd, vil væske akkumuleres i nærheden af ​​testikel eller en lille lomme af sædceller vil danne under huden. Dette vil sædvanligvis forbedre sig selv, selv undertiden en anden operation er nødvendig for at dræne denne væske. Sjældent vil den første vasektomi undlader helt at sterilisere manden og vasektomi bliver nødt til at blive gentaget.

Et par ældre undersøgelser har rejst bekymring for, at vasektomi kunne øge en mands risiko for prostatakræft. Imidlertid har nyere forskning ikke kunnet påvise nogen sammenhæng mellem prostatakræft og vasektomi. Foreningen var sandsynligvis på grund af det faktum, at mænd, der ønskede en vasektomi var ældre og var på besøg en urolog, der kan have gjort en generel urologisk vurdering, der omfattede test for prostatakræft.

Hvornår skal kalde en professionel

Efter vasektomi, ringe til din læge straks, hvis:

  • Du udvikler en feber.

  • Dit vasektomi websted lækker blod eller pus.

  • Du udvikler betydelige smerter eller hævelse på vasektomi site.

Selv om en vasektomi ikke bør gribe ind med en mands seksualitet, nogle mænd oplever psykologiske problemer, der påvirker seksuelle præstationer. Hvis dette sker for dig, skal du ikke være flov over at drøfte situationen med din læge.

Yderligere info

Planned Parenthood Federation of America
http://www.plannedparenthood.org/
434 W. 33rd St.
New York, New York 10001
Telefon: 212-541-7800
Toll-Free: 1-800-230-7526
Fax: 212-245-1845
E-Mail: