Tusgen

Hoftefraktur: typer

Den type operation du har ofte afhænger af, hvor hoften er sprunget. I nogle tilfælde er en intern fiksering anvendes. Disse stifter, skruer eller en stang anbragt i den brækkede knogle for at holde det på plads. I andre tilfælde er en del af eller hele hip udskiftes. Dette sker, når der er mangel på blodtilførsel til lederen af ​​lårbenet.

Metalstifter ofte anvendes til at reparere brud langs lårbenshalsen. Stifterne er indsat gennem knoglen for at holde den stabil, mens det heler.

En metal kompressionsskruen kan anvendes til at reparere et brud ned gennem lårbenet. Da knoglen heler, skruen bliver strammere. Dette gør det muligt for kanterne af knoglen til at vokse sammen.

En metalstang eller søm kan anvendes, hvis frakturen er langs skaftet af lårbenet. Stangen indsættes i knogleskaftet. En skrue holder knoglen kanter sammen, som de helbrede.

Hip udskiftning

Kunstige dele kan anvendes til at erstatte en del af eller hele hofteleddet. For en total hofte udskiftning er en ny stilk og bolden placeres i lårbenet. Disse passer ind i en ny kop fastgjort i bækkenet. Om en delvis ny hofte, kun stilken og bolden udskiftes.