Tusgen

Hip udskiftning kirurgi oversigt

Hip udskiftning er en kirurgisk procedure, der erstatter en beskadiget hofte med et kunstigt led, kaldet en protese.

Målet med hoftealloplastik at erstatte de beskadigede dele af hofteleddet og til at lindre hofte smerter, der ikke kan styres af andre behandlinger.

Du kan blive en kandidat til denne procedure, hvis hofte smerter får dig til at kæmpe med daglige aktiviteter såsom at gå, sidde, eller endda hvile. Hip udskiftning kirurgi er normalt udføres i voksne 60 og ældre, men yngre mennesker kan have det også.

Almindelige årsager til hoftealloplastik

Stærke smerter fra gigt er den mest almindelige årsag til hoftealloplastik. Slidgigt, en degenerativ ledsygdom, som rammer oftest midaldrende og ældre voksne, forårsager nedbrydning af ledbrusk og knogler i hofterne. Rheumatoid arthritis, som forårsager inflammation i leddene og nærliggende væv kan føre til smerter og stivhed. Gigt forårsaget af skade kan også skade brusk i hoften.

Et hoftebrud er en anden grund nogle mennesker har brug hoftealloplastik. De fleste brud er forårsaget af fald. Visse sundhed sygdomme, såsom osteoporose, svække dine knogler og gøre dem mere sårbare over for knoglebrud. Smerter fra en fraktur kan være alvorlig og gøre gå eller endda flytte dit ben vanskelig. Andre sygdomme, der kan kræve hofte omfatter infektioner og hippe deformiteter.

Den lægekonsultation

Du og din læge vil afgøre, om hoftealloplastik er rigtige for dig. Din læge kan foreslå alternative behandlinger først, herunder anti-inflammatoriske og smertestillende medicin, fysioterapi, begrænse dine aktiviteter, og anvender et hjælpemiddel vandre-enhed, såsom en stok. Hvis ingen af ​​disse hjælper lindre dine smerter, kan din læge anbefale operation.

Typer af kunstige hofteled

De to mest almindelige typer af kunstige hofteled, der anvendes i udskiftning kirurgi er cementerede proteser og ucementerede proteser. Nogle gange er en kombination af de to typer anvendes. En hofteprotese består af metal og plast. En cementeret protese er fastgjort til knoglen med en type af kirurgisk cement. En ucementeret protese tillægger knoglen med en finmasket huller. Den resterende knogle vokser omkring protesen og lægger naturligvis under helingsprocessen.

Før operation

Din læge vil gennemgå din sygehistorie og udføre en komplet fysisk undersøgelse, herunder røntgenbilleder, at sikre at du er ved godt helbred, før de undergik kirurgi. Du kan også mødes med en fysioterapeut for at diskutere genoptræning efter operationen.

Gøre visse tilpasninger derhjemme, før proceduren kan hjælpe i løbet af din opsving. Overvej at omarrangere møbler at gøre at komme rundt lettere og installere sikkerheds håndlister langs trappen og i brusebadet eller badet for at forhindre faldulykker.

Under operationen

En traditionel hofte involverer et indsnit omkring 10 til 12 inches lang over hofteleddet. Nyere tilgange, kaldet minimalt invasive hofte udskiftninger, bruge en eller to mindre snit til at udføre proceduren. Din læge vil fastlægge den bedste fremgangsmåde for dig.

Efter operationen

Hofte operationer som regel kræver, at du blive på hospitalet i flere dage. Mens på hospitalet, vil du begynde fysioterapi øvelser til at genvinde vifte af bevægelse og styrke i din hofte. Fysisk terapi vil fortsætte derhjemme.