Tusgen

Urter og kirurgi ikke blandes

Omkring 60 millioner mennesker siger, at de bruger kosttilskud eller naturlægemidler. Nogle af dette nummer er også at tage receptpligtig medicin.

Alligevel visse urter og kosttilskud kan interagere med medicin på en negativ måde. Værre, efterhånden som antallet af kosttilskud vokser, så gør de mulige interaktioner.

Kirurgi indebærer typisk medikamenter såsom anæstesi, såvel som et snit. Så brugen af ​​naturlige kosttilskud og retsmidler kan påvirke kirurgi og dens udfald.

Af denne grund er det afgørende vigtigt, at du fortæller din læge om enhver urte medicin, kosttilskud eller megavitamins du kan tage. Hvis du har brug for akut kirurgi, er det vigtigt, at en slægtning eller ven kunne give skadestuen kirurg de samme oplysninger.

Udbredt problem

Interaktioner af urter og kosttilskud med medicin, der anvendes under operationen - herunder anæstesiologi, adrenalin, muskelafslappende midler, og antiarytmika - er blevet hverdagskost. Som et forsvar mod komplikationer, din læge, anæstesilæge, og plejepersonalet kan bede dig om eventuelle kosttilskud og urter, du tager.

Du kan blive bedt om at stoppe med at tage kosttilskud og urter to til tre uger før operationen. Dette er den sikreste fremgangsmåde, siger European Society of narkoselæger. For akut kirurgi, men du vil ikke have mulighed for at stoppe kosttilskud i forvejen.

Her er en kort forklaring af komplikationer i forbindelse med nogle af de mere almindelige naturlægemidler og kosttilskud.

Ephedra

Mulige komplikationer: hjerteanfald og slagtilfælde

Efedrin er kun tilgængelig i begrænset dosering i dette land, fordi det kan forårsage hjerteanfald og slagtilfælde. Efedrin øger blodtrykket og øger pulsen. Det kan forårsage hovedpine, kvalme, hurtig hjerterytme, og den manglende evne til at tømme blæren helt. På fordelagtig side, det øger blodtilførslen til hjertet, hjerne og muskler og kan åbne indsnævrede bronkierne under et astma angreb.

Hvidløg

Mulige komplikationer: blødning under og umiddelbart efter operationen

I store doser kan hvidløg sænke blodtrykket og blande sig med blodpropper. Dette øger risikoen for alvorlig blødning under kirurgi. Hvidløg kan øge effekten af ​​warfarin, et lægemiddel, der anvendes til at forebygge blodpropper. I kombination med chlorpropamid, kan hvidløg forårsage for lavt blodsukker

Ginkgo

Mulige komplikationer: blødning under og umiddelbart efter operationen

Ginkgo forstyrrer blodpropper og udvider blodkarrene også. Dette kan føre til øget blødning under kirurgi og lige efter operationen. Ginkgo kan også føre til unormal blødning, når de anvendes i forbindelse med receptpligtig medicin warfarin eller med aspirin.

Ginseng

Mulige komplikationer: blødning under og umiddelbart efter operationen

Ginseng kan forstyrre normal blodpropper. Desuden har betydelige stimulerende virkninger på centralnervesystemet. Det kan forårsage hovedpine, nervøsitet og søvnforstyrrelser eller søvnløshed. Ginseng kan forårsage hypoglykæmi. Ginseng forstyrrer nogle receptpligtig medicin. Det øger effekten af ​​warfarin og kan resultere i uønsket og farlig blødning. Når det tages med phenelzin, kan det forårsage søvnløshed og psykologiske virkninger, navnlig mani fra overstimulation.

Kava

Mulige komplikationer: kan øge den sedative effekt af anæstesi

I de sydlige Stillehavsøer er Kava bruges socialt til afslapning. Det kan øge virkningen af ​​alkohol, beroligende midler eller bedøvelse. Kava har også været forbundet med at forårsage leverskade, med nogle dødsfald. Den nøjagtige virkningsmekanisme er endnu ikke færdigbehandlet. Fordi kava forstyrrer cytochrom, det har potentiale til at interagere med et temmelig stort antal lægemidler. Der foreligger imidlertid ingen specifikke studier på dette tidspunkt. Kava har været impliceret i flere tilfælde af leversvigt.

Saint-Johns-urt

Mulige komplikationer: kan forårsage akut afstødning af et transplanteret organ ved at gribe ind med anti-afvisning medicin, afvisning kan begynde inden for 24 timer at tage saint-Johns-urt

Saint-Johns-urt interagerer også med mange lægemidler. Det hurtigt falder plasmaniveauerne af cyclosporin, en medicin, der almindeligvis anvendes til at forhindre afstødning af et transplanteret organ. Det kan mindske plasmakoncentrationen af astma medicin theophyllin, HIV medicin (indinavir), hjerte medicin (digoxin), og antidepressiva (amitriptylin). Det nedsætter antikoagulerende egenskaber af warfarin, acenocoumarol, og phenprocoumon. Når det bruges med selektive serotonin reuptake hæmmere, såsom sertralin, paroxetin eller nefazodon, kan det forårsage serotonin syndrom.

Valerian

Mulige komplikationer: kan øge den sedative effekt af anæstesi

Baldrian bruges typisk til at fremkalde søvn. Denne egenskab kan faretruende forstærke effekten af ​​anæstesi. Når det tages med opiat medicin, kan det øge risikoen for overdreven centralnervesystemet (CNS) depression. Baldrian kan også forårsage overdreven CNS depression, når det tages med benzodiazepiner.

Vitamin E

Mulige komplikationer: blødning under og umiddelbart efter operationen

Under E-vitamin over det anbefalede dosering kan interferere med blodets evne til at koagulere. Store doser af E-vitamin formindske blodplader klæbeevne, en ejendom nødvendig for at tilslutte huller i kapillærer og udløser koagulation.

Ophold sikker

Herb / medicin og urter / kirurgi interaktioner er ikke trivielt. De kan resultere i uønskede komplikationer, øget længde af hospitalsophold, og endda død. Her er hvad du kan gøre for at beskytte dig selv:

  • Fortæl din læge om eventuelle naturlægemidler medicin eller kosttilskud, som du tager eller har taget inden for de sidste to uger.

  • Stop alle urte medicin, kosttilskud og megadoser af vitaminer ved leasing to uger før planlagt operation. (En vitaminpille flere gang om dagen er OK.)

  • I tilfælde af en nødsituation, sørge for at nogen er til rådighed, der kan fortælle lægerne, hvad medicin du tager eller føre en liste over medicin (recept, OTC, naturlægemidler og supplerende) i din tegnebog.