Tusgen

HIV og AIDS

Hiv og aids fakta

Human immundefekt virus (HIV) er en virusinfektion, der svækker kroppens immunsystem og forårsager erhvervet immundefekt syndrom (AIDS). Læs mere om hiv og aids ›

Aids-forebyggelse er stadig vigtig

Sandt eller falsk: Nu, hvor lægemidler er til rådighed til behandling af AIDS, denne seksuelt overførte sygdom er ikke meget af en trussel for de fleste mennesker.

Svaret er falsk. Aids-eksperter bekymre sig, at alt for mange mennesker tror ellers, og er blevet mindre forsigtige med at beskytte sig selv. Forskning viser, at de, der tror nye lægemidler vil holde dem godt, hvis de ikke bliver smittet med hiv, kan vælge ikke at dyrke sikker sex. Og det er en farlig valg.

Lær mere om betydningen af forebyggelse af aids ›

Symptomer på hiv / aids

Symptomerne på hiv / aids-smitte skyldes HIV angribe cellerne i kroppens immunsystem. Tidligt i sygdommen, mange mennesker med HIV-infektion har ingen symptomer. Nogle mennesker kan opleve influenzalignende symptomer, der opstår omkring fire til otte uger efter infektionen. Tidlige symptomer på hiv / aids kan omfatte:

  • Træthed

  • Hovedpine

  • Tilbagevendende feber

Lær mere om symptomer på hiv / aids ›

De myter og fakta om at donere og modtage blod

Mange myter er forbundet med at donere og modtage blod, herunder truslen om at fange hiv, hepatitis og andre smitsomme sygdomme.

Den europæiske Røde Kors anslår, at mindre end 5 procent af de støtteberettigede mennesker donere blod.

Lad os aflive nogle af de myter ved at undersøge fakta om at donere og modtage blod.

Lær mere om at donere og modtage blod ›

AIDS / HIV i børn

HIV forårsager AIDS. AIDS dræber ved at gøre en person ude af stand til at kæmpe off sygdom. Der er ingen kur. Hiv / aids ikke bare dræbe ældre homoseksuelle mænd. Det kan dræbe dig. Hiv er gået fra person til person. Det ledes gennem kropsvæsker. Dette omfatter blod, sæd, og vaginalvæske. HIV kan overføres fra en gravid mor til hendes ufødte barn.

Du kan få hiv fra:

  • At have sex med en person, der har hiv eller aids. Dette omfatter vaginal, oral-eller analsex. Det kan være sex med en person af det modsatte eller samme køn.

Find ud af, hvad enhver teenager bør vide om hiv og aids ›

Rejser med HIV

For personer med human immundefekt virus (HIV), den virus, der forårsager aids, kan rejse udgøre nogle særlige risici. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC), rejser, især til udviklingslandene, kan øge risikoen for at pådrage opportunistiske infektioner. Disse infektioner er benævnt opportunistisk fordi en person er svækket immunsystem giver infektion mulighed for at udvikle sig.

Særlige forholdsregler, der bør tages, hvis du rejser med hiv, omfatter følgende:

Lær mere om rejser med hiv ›