Tusgen

Er jeg med risiko for Kaposis sarkom?

Visse faktorer kan gøre en person mere tilbøjelige til at få Kaposis sarkom (KS) end en anden person. Disse kaldes risikofaktorer. Men bare fordi du har en eller flere risikofaktorer betyder ikke, du vil helt sikkert få KS. Faktisk kan du have mange risikofaktorer, og stadig ikke udvikler sygdommen. På den anden side, kan du ikke har nogen risikofaktorer og stadig få KS. Fortæl din læge, hvis du er enig med nogen af ​​de fede udsagn.

Jeg har hiv eller aids.

En væsentlig risikofaktor for AIDS-relateret KS være HIV positiv eller har AIDS.

Jeg har et svagt immunforsvar.

Et svækket immunsystem øger din risiko for KS. Et svækket immunsystem kan være fra at have AIDS eller ved hjælp af immunosuppressive lægemidler.

Jeg er en homoseksuel eller biseksuel mand.

Mænd har en større chance end kvinder for at få AIDS-relateret KS. Bøsser og biseksuelle mænd er mere udsatte end lige mænd. Bøsser og biseksuelle mænd med hiv er de mennesker, mest sandsynligt at få KS.

Jeg har human herpesvirus 8 (HHV-8).

KS tumorer indeholder en virus kaldet human herpesvirus 8 (HHV-8), også kaldet Kaposis sarkom-associeret herpesvirus (KSHV). Selv synes nødvendigt infektion med HHV-8 for KS til at udvikle, de fleste mennesker smittet med HHV-8 ikke få KS. HHV-8 er relateret til andre herpesvira, såsom dem, der forårsager genital herpes. Forskerne er ikke sikker på hvordan HHV-8 hjælper KS udvikle sig. De tror, ​​at det kan fremme KS celler til at formere sig, og fører dem til at producere selvstændige styrke materialer, kaldet cytokiner. Cytokiner er proteiner fremstillet hovedsagelig af hvide blodlegemer, der fungerer som budbringere mellem celler.

Jeg er af jødisk, middelhavet, eller mellemøstlig afstamning.

Mennesker med disse etniske baggrunde er i højere risiko for den klassiske form for KS.