Tusgen

Lev efter de faktiske forhold

Hvad er sandt og hvad der ikke når det kommer til AIDS? Her er et kig på nogle fælles myter omkring HIV-infektion og AIDS.

Myte: HIV og AIDS er de samme.

Faktum: HIV eller human immundefekt virus, er den virus, der forårsager AIDS. Når nogen har HIV, betyder det, at han eller hun er blevet smittet med human immundefekt virus. HIV kan skade dit immunforsvar, så du ikke kan bekæmpe off andre infektioner og sygdomme. De fleste mennesker med HIV i sidste ende vil udvikle AIDS eller erhvervet immundefekt syndrom. Dette er den mest fremskredne stadier af HIV-infektion, og betyder, at immunsystemet er blevet alvorligt skadet. Omkring halvdelen af ​​befolkningen smittet med hiv udvikler aids i 10 år. AIDS er et syndrom, en gruppe af symptomer, som tilsammen indikerer en sygdom. I tilfælde af AIDS, kan symptomer omfatter udviklingen af ​​visse nye infektioner og kræftformer, og et fald i antallet af særlige celler i immunsystemet. AIDS i sidste ende forårsager dødsfald.

Casual kontakt OK

Myte: Det er ikke sikkert at være omkring mennesker, der har hiv eller aids.

Fakta: Det er sikkert at arbejde med, gå i skole med og leve med mennesker, der har hiv eller aids. Du kan ikke få hiv eller aids gennem dagligdags kontakt, såsom rystende hænder, krammede eller bruger objekter (såsom en telefon eller toiletsæde), der er blevet berørt af en person, der har HIV. Du kan ikke få hiv fra en inficeret person hoste, nys, sved, tårer, urin eller afføring. Hiv spredes ikke ved at bide insekter.

HIV bor i blod, sæd og vaginale væsker hos den smittede person. Den eneste måde du kan få hiv, er, hvis en af ​​disse inficerede væsker kommer ind i dit blod. Dette kan ske, hvis du har anal, oral eller vaginal sex med nogen, der har hiv eller aids. Det kan også ske, hvis væsken føres ind i kroppen gennem et snit i huden. Du kan få hiv ved at bruge usteriliseret nåle til tatovering, piercing eller injicere medicin, der tidligere blev brugt på nogen smittet med hiv. Kvinder kan overføre hiv til deres babyer under graviditet, fødsel eller amning. HIV overlever ikke godt uden for kroppen, hvilket gør muligheden for at blive smittet med hiv fra dagligdags genstande meget usandsynligt.

Myte: Der er ikke meget, jeg kan gøre for at beskytte mig selv.

Fakta: Du kan gøre meget for at beskytte dig selv. De eneste måder at være sikker på du ikke får HIV er ikke at have sex, ikke bruger nåle tidligere blev anvendt af en smittet person og ikke har en transfusion med inficeret blod eller blod koagulationsfaktorer.

Hvis du vælger at have sex, forskning viser, at du kan hjælpe med at beskytte dig selv ved at gøre disse ting:

  • Før de har sex for første gang med en person, bør begge parter får en hiv-test.

  • Begræns dine seksuelle partnere til dem, du kender har ingen seksuelt overførte sygdomme eller HIV.

  • Brug en ny latex kondom korrekt hver gang du har anal, oral eller vaginal sex.

Brug aldrig en nål at nogen andre har brugt.

Før donorblod blev screenet for hiv-smitte, og før varmebehandling teknikker til at ødelægge HIV i blodprodukter blev indført, kunne HIV kan overføres gennem transfusioner af inficeret blod eller blodkomponenter. Dag, på grund af blod screening og varmebehandling, risikoen for at få HIV sådanne transfusioner er meget lille.

Mange berørt

Myte: Folk som mig ikke får HIV eller AIDS.

Fakta: Det er, hvad du gør, ikke hvem du er, der betyder noget. HIV inficerer alle mulige mennesker, herunder forskellige racer, aldre og indkomstniveau.

Myte: Jeg er bedre tjent med ikke at vide, hvis jeg er inficeret.

Fakta: Hvis du har HIV, jo før du finder ud af, jo før du kan få den støtte du har brug for. Der er ingen kur for HIV, men lægemidler, der anvendes til behandling af HIV og AIDS hjælpe nogle mennesker lever længere, sundere liv. Også, kan du tage skridt til at beskytte din partner fra at få HIV.