Tusgen

Hjerteanfald

Hjerteanfald fakta

Et hjerteanfald, også kaldet myokardieinfarkt, der sker, når blodtilførslen til hjertet bliver blokeret, forhindrer ilt nok nå hjertet. Blokeringen er ofte forårsaget af en ophobning af plak i kranspulsårerne. Lær mere om hjerteanfald ›

Hjerteanfald forebyggelse programmer

Nogle af de faktorer, der øger risikoen for hjerteanfald er under din kontrol. Hvorvidt en læge har udstedt dig en stærk advarsel, eller du ønsker at komme på en sti af hjerte sundhed på egen hånd, kan du overveje at indskrive i et hjerteanfald forebyggelse program. På denne måde kan du løse dine personlige hjerte farer og sænke chance har du et hjerteanfald.

Læs mere om, hvad et hjerteanfald forebyggende program kan gøre for dig ›

Advarsel tegn på et hjerteanfald hos kvinder

Tegn og symptomer på et hjerteanfald i kvinder ofte afvist eller tilskrives andre sygdomme. Men denne børste-off er en forfærdelig idé, fordi forsinke hjerteanfald behandling kan betyde forskellen mellem liv og død. Hvilke tegn på et hjerteanfald, bør kvinder være opmærksomme på? Hint: Det er ikke kun smerter i brystet.

Lær de advarselstegn på et hjerteanfald hos kvinder ›

Advarsel tegn på et hjerteanfald hos mænd

Hvis du aldrig har haft et hjerteanfald, det er svært at forestille sig, hvad man kunne føles. Men at vide, hvad symptomerne at være opmærksom på kan holde dig fra at forsinke behandlingen og muligvis redde dit liv. Trods folketro, brystsmerter er ikke det eneste symptom. Hvis brystsmerter er til stede, er det ikke altid pludselig og voldsom. Symptomer på et hjerteanfald hos mænd kan også være gradvis, subtile og komme og gå med tiden.

Lær de advarselstegn på et hjerteanfald hos mænd ›

Førstehjælp for et hjerteanfald: hvad skal du gøre?

Hvis nogen har et hjerteanfald, er det afgørende, at de får lægehjælp straks så livreddende foranstaltninger kan begynde så hurtigt som muligt. Med ingen tid at spilde, hvad skal du så gøre? Der er et par gode handlinger, du kan tage til i høj grad sænke risikoen for alvorlige skader på hjertet eller endog dødsfald.

Lær mere om førstehjælp til en person har et hjerteanfald ›

Hvor koronar hjertesygdom forårsager et hjerteanfald

Koronar hjertesygdom er den hyppigste dødsårsag i Europa. Blodkar, der bringer næring og ilt til hjertemusklen kan blive indsnævret eller blokeret med fedtsyrer plak eller blodpropper. Sultende hjertet af blod forårsager væv til at dø, og dette skader på hjertet er grunden til, at du kan have et hjerteanfald.

Hvor koronar hjertesygdom forårsager et hjerteanfald ›

Typer af hjertesygdomme hos kvinder

Mens hjertesygdom er den hyppigste dødsårsag hos både mænd og kvinder, er der flere overraskende forskelle i, hvordan en kvindes symptomer opfattes, vurderes og behandles. Men at være opmærksom på disse centrale forskelle, og modtager pleje fra kardiologer kyndige i hjertesygdomme hos kvinder, kan hjælpe kvinder får hurtig og hensigtsmæssig pleje.

Lær mere om hjertesygdomme hos kvinder ›

Hjertesygdomme og slagtilfælde: Hvad er forbindelsen?

Hjertesygdomme og slagtilfælde kan virke som forskellige sygdomme, men de er nært beslægtede og er forårsaget af den samme sygdom proces i arterierne. Når blodkarrene snævre strømmen af ​​blod gennem dem er begrænset. Uden adgang til ilt og næringsstoffer blodet fører celler i hjertet og hjernen dø.

Læs mere om sammenhængen mellem hjertesygdomme og slagtilfælde ›