Tusgen

Elektrokardiogram

(EKG, EKG, hvile-EKG, Resting EKG)

Procedure

Hvad er et elektrokardiogram?

Et elektrokardiogram (EKG eller EKG) er en af ​​de enkleste og hurtigste procedurer, der anvendes til at vurdere hjertet. Elektroder (små, plast patches) er placeret på bestemte steder på brystet, arme og ben. Når elektroderne er forbundet til en EKG-maskine af ledningstråde, den elektriske aktivitet i hjertet målt fortolkes og printes ud til lægens information og yderligere fortolkning.

Andre beslægtede procedurer, der kan anvendes til at vurdere hjertet omfatter motion elektrokardiogram (EKG), Holter monitor, signal-gennemsnit EKG, hjertekateterisation, bryst x-ray, computertomografi (CT scanning) af brystet, ekkokardiografi, elektrofysiologiske undersøgelser, magnetisk resonans (MRI) af hjertet, myokardie perfusion scanninger, radionuklid angiografi, og ultrahurtig CT-scanning. Se venligst disse procedurer for yderligere oplysninger.

Hjertets elektriske ledningssystem:

Hjertet er i den enkleste form, en pumpe består af muskelvæv. Hjertets pumpefunktion er reguleret af en elektrisk ledningssystem, der koordinerer sammentrækning af de forskellige kamre i hjertet.

Illustration af det elektriske system i hjertet

En elektrisk stimulus er genereret af sinusknuden (også kaldet sinusknude eller SA node), som er en lille masse af specialiserede væv placeret i højre atrium (højre øvre kammer) af hjertet.

Sinusknuden genererer en elektrisk stimulus regelmæssigt ved 60 til 100 gange per minut under normale sygdomme. Denne elektriske stimulus bevæger sig ned gennem ledningsbaner (svarende til den måde, elektricitet løber gennem elledninger fra kraftværket til dit hus), og forårsager hjertets nedre kamre at kontrakten og pumpe blod. Den højre og venstre forkammer (de to øverste kamre i hjertet) stimuleres først og kontrakt en kort periode, før højre og venstre ventrikler (de to nederste kamre af hjertet).

Den elektriske impuls bevæger sig fra sinusknuden til AV-knuden (også kaldet AV-knuden), hvor impulser bremset for en meget kort periode, derefter fortsætte ned overledning vej via bundt af Hans ind i hjertekamrene. Den bundt af Hans deler sig i højre og venstre veje til at give elektrisk stimulation til højre og venstre ventrikler.

Denne elektriske aktivitet i hjertet er målt ved et elektrokardiogram. Ved at placere elektroder på bestemte steder på kroppen (bryst, arme og ben), en grafisk repræsentation, eller sporing af den elektriske aktivitet kan opnås. Ændringer i et EKG fra den normale sporing kan indikere en eller flere af flere hjerte-relaterede sygdomme.

Forståelse EKG tracings:

Næsten alle ved, hvad en grundlæggende EKG ser ud. Men hvad betyder det?

Den første korte opadgående hak af EKG kaldes "P bølge." P bølge indikerer, at forkamre (de to øverste kamre i hjertet) er kontraherende at pumpe blod.

Illustration af en grundlæggende EKG sporing

Den næste del af sporing er en kort nedadgående sektion forbundet til en høj opadgående sektion. Denne næste del kaldes "QRS komplekset". Denne del tyder på, at hjertekamrene (de to nederste kamre af hjertet) er kontraherende at pumpe blod.

Den næste korte opadgående segment kaldes "ST-segmentet." ST-segmentet angiver mængden af ​​tid fra slutningen af ​​sammentrækning af hjertekamrene til begyndelsen af ​​det tidsrum, inden hjertekamrene begynder at trække til næste slag.

Den næste opadgående kurve kaldes "T-bølge". T-bølgen indikerer hvileperiode hjertekamrene.

Når lægen ser et EKG studerer han / hun størrelsen og længden af ​​hver del af EKG'et. Variationer i størrelse og længde af de forskellige dele af opsporing kan være betydelig. Sporing for hver afledning af en 12-aflednings-EKG vil se anderledes ud, men vil have de samme grundlæggende komponenter, som beskrevet ovenfor. Hver spidsen af ​​12-aflednings-EKG er "leder" på en bestemt del af hjertet, så variationer i en bly kan indikere et problem med den del af hjertet er forbundet med en bestemt bly.

Årsager til den procedure,

Nogle grunde til din læge for at anmode om en EKG omfatter, men er ikke begrænset til, følgende:

 • at fastslå årsagen til brystsmerter

 • at evaluere andre tegn og symptomer, som kan være hjerte-relaterede, såsom træthed, åndenød, svimmelhed eller besvimelse

 • at identificere uregelmæssige hjerteslag

 • at bestemme status af hjertet før procedurer såsom kirurgi og / eller efter behandling for sygdomme, såsom et hjerteanfald (myokardieinfarkt eller MI), endocarditis (betændelse eller infektion af en eller flere af hjerteklapperne) eller efter procedurer såsom hjertekirurgi eller hjertekateterisation

 • at vurdere funktionen af ​​en implanteret pacemaker

 • at bestemme effektiviteten af ​​visse hjerte medicin

 • at opnå en baseline sporing af hjertets funktion under en fysisk undersøgelse, der kan anvendes som en sammenligning med de kommende EKG'er, at afgøre, om der er sket ændringer

Der kan være andre årsager til din læge til at anbefale et EKG.

Risici i proceduren

Et EKG er en hurtig, ikke-invasiv metode til vurdering af hjertets funktion. Risici forbundet med EKG er minimale og sjældne.

Langvarig anvendelse af de selvklæbende elektrode patches kan forårsage nedbrydning af væv eller hud irritation på påføringsstedet.

Der kan være andre risici afhængigt af dine specifikke medicinske sygdom. Vær sikker på at drøfte eventuelle bekymringer med din læge forud for proceduren.

Visse faktorer eller sygdomme, kan forstyrre eller påvirke resultatet af testen. Disse indbefatter, men er ikke begrænset til, følgende:

 • fedme, graviditet, eller ascites (ophobning af væske i bughulen)

 • anatomiske overvejelser, såsom størrelsen af ​​brystet og placering af hjertet i brystet

 • bevægelse under proceduren

 • motion, indtagelse af høj-kulhydrat måltid, og / eller rygning forud for proceduren

 • visse medikamenter

 • elektrolyt-anomalier, såsom for meget eller for lidt kalium, magnesium og / eller calcium i blodet

Før proceduren

 • Din læge eller tekniker vil forklare den procedure, til dig og give dig mulighed for at stille eventuelle spørgsmål, du måtte have om proceduren.

 • Generelt er fastende ikke påkrævet før prøven.

 • Informer din læge om al medicin (ordineret og over-the-counter) og naturlægemidler kosttilskud, som du tager.

 • Informer din læge, hvis du har en pacemaker.

 • Det område (r), hvor elektroderne skal placeres, kan være barberet.

 • Baseret på din medicinske sygdom, kan din læge anmode andre specifikke forberedelse.

Under proceduren

Et EKG kan udføres på en ambulant basis eller som en del af dit ophold på et hospital. Procedurer kan variere afhængigt af din sygdom og din læges praksis.

Generelt en EKG følger denne proces:

 1. Du vil blive bedt om at fjerne eventuelle smykker eller andre genstande, der kan interferere med proceduren.

 2. Du vil blive bedt om at fjerne tøj fra taljen op. Teknikeren vil sikre dit privatliv ved at dække dig med et ark eller kjole og udsætter kun de nødvendige hud.

 3. Du vil ligge fladt på et bord eller seng til proceduren. Det vil være vigtigt for dig at ligge stille og ikke tale i løbet af proceduren, så for ikke at blande sig i sporing.

 4. Hvis dit bryst, arme eller ben er meget behåret, kan teknikeren barbere små pletter af hår, efter behov, således at elektroderne vil holde sig tæt til huden.

 5. Elektroder vil blive knyttet til dit bryst, arme og ben.

 6. Ledningerne vil blive knyttet til de hudelektroder.

 7. Når ledningerne er monteret, kan teknikeren indtaste oplysninger om dig i maskinens computer.

 8. EKG vil blive startet. Det vil kun tage en kort tid til sporing, der skal udfyldes.

 9. Når opsporingen er afsluttet, vil teknikeren afbryde kundeemner og fjerne huden elektroder.

Efter proceduren

Du bør være i stand til at genoptage din normale kost og aktiviteter, medmindre din læge beder dig anderledes.

Generelt er der ingen særlig pleje efter et EKG.

Informer din læge, hvis du udvikler tegn eller symptomer, du havde forud for testen (fx brystsmerter, åndenød, svimmelhed eller besvimelse ).

Din læge kan give dig yderligere eller alternative instruktioner efter den procedure, afhængigt af din særlige situation.

Online ressourcer

Den leveres her Indholdet er kun til orientering, og var ikke beregnet til at diagnosticere eller behandle et sundhedsmæssigt problem eller sygdom, eller erstatte professionel lægelig rådgivning, du modtager fra din læge. Kontakt din læge med eventuelle spørgsmål eller problemer du måtte have vedrørende din sygdom.

Denne side indeholder links til andre hjemmesider med oplysninger om denne fremgangsmåde og relaterede sundhedsproblemer sygdomme. Vi håber du finder disse websteder hjælpsom, men husk vi ikke kontrollerer eller godkender de oplysninger, der præsenteres på disse web-steder, heller ikke disse websteder godkender oplysningerne her.

Europæiske College of Cardiology

Europæisk hjerte forening

Hjerterytmen samfund

National hjerte, lunge og blod Institute (NHLBI)

National Institutes of Health (NIH)

National Library of Medicine