Tusgen

Hjertesvigt

Hjertesvigt fakta

Hjertesvigt, også kaldet kongestiv hjerteinsufficiens, er en sygdom, hvor hjertet ikke kan pumpe nok iltet blod til at opfylde behovene i kroppens andre organer. Lær mere ›

Hjertesvigt

Hjertesvigt, også kaldet kongestiv hjerteinsufficiens, er en sygdom, hvor hjertet ikke kan pumpe tilstrækkeligt iltet blod til at opfylde behovene af kroppens andre organer. Hjertet holder pumpning, men ikke så effektivt som et sundt hjerte. Normalt tabet i hjertets pumpefunktion er et symptom på en underliggende hjerte problem. Næsten 5,7 millioner mennesker lever med hjertesvigt, og 670.000 nye tilfælde diagnosticeres hvert år.

Hjertesvigt kan skyldes enhver / alle følgende:

  • hjerteklapsygdom - forårsaget af tidligere gigtfeber eller andre infektioner

  • forhøjet blodtryk (hypertension)

  • infektioner i hjerteklapperne og / eller hjertemusklen (dvs. endocarditis)

Lær mere om hjertesvigt ›

Behandling: at få den pleje, du har brug

Hvis du eller en elsket en er blevet diagnosticeret med hjertesvigt, har du sandsynligvis har en masse spørgsmål. Hvad kan jeg forvente af behandlingen? Hvad kan jeg gøre for at håndtere sygdommen? Hvilken form for pleje vil være behov for i fremtiden? Det er vigtigt at have en åben og ærlig diskussion med din sundhedspleje udbyder om disse bekymringer. Disse tip kan hjælpe dig med at sikre dine behov er opfyldt.

Det er vigtigt at spørge din udbyder spørgsmål under dit besøg for at sikre, at du forstår din sygdom og hvad din behandling indebærer. Hvis du er ubehageligt at gøre det, kan det hjælpe at bringe en liste over spørgsmål med dig. Du kan give listen til din udbyder eller bruge den til at jogge din hukommelse under besøget. Du vil sandsynligvis vil have svar på spørgsmål som disse:

Lær mere om at behandle din hjertesvigt ›

Lev godt med kongestiv hjerteinsufficiens

Hjertesvigt (HF) opstår, når hjertet ikke pumper tilstrækkeligt blod til resten af ​​kroppen. Hjertesvigt skyldes sygdomme eller sygdomme, skader eller overanstrengelse hjertemusklen. Heriblandt ukontrolleret koronararteriesygdom, højt blodtryk, sygdomme i hjerteklapperne, sygdomme i hjertemusklen, arytmi (uregelmæssig hjerterytme) og diabetes.

Opstår Hjertesvigt når formindsket pumpekapacitet af hjertet får blodet til at bakke op i vener og væske til at bakke op i lungerne. Væsken forårsager ofte hævede ankler og vægtøgning, National Heart, Lung, og Blood Institute siger. Det kan også føre til træthed og åndenød, især når de ligger ned. Hjertesvigt kan også påvirke, hvor godt dine nyrer fungerer.

Lær mere om at leve med hjertesvigt ›