Tusgen

Hjertesvigt: at få den pleje, du har brug

Hvis du eller en elsket en er blevet diagnosticeret med hjertesvigt, har du sandsynligvis har en masse spørgsmål. Hvad kan jeg forvente af behandlingen? Hvad kan jeg gøre for at håndtere sygdommen? Hvilken form for pleje vil være behov for i fremtiden? Det er vigtigt at have en åben og ærlig diskussion med din sundhedspleje udbyder om disse bekymringer. Disse tip kan hjælpe dig med at sikre dine behov er opfyldt.

Det er vigtigt at spørge din udbyder spørgsmål under dit besøg for at sikre, at du forstår din sygdom og hvad din behandling indebærer. Hvis du er ubehageligt at gøre det, kan det hjælpe at bringe en liste over spørgsmål med dig. Du kan give listen til din udbyder eller bruge den til at jogge din hukommelse under besøget. Du vil sandsynligvis vil have svar på spørgsmål som disse:

 • Hvad er min diagnose?

 • Hvad er mit hjerte funktion eller uddrivningsfraktion?

 • Vil min sygdom bliver værre?

 • Hvad er de behandlingsmuligheder?

 • Vil behandlingen har bivirkninger?

 • Hvorfor har jeg brug for denne medicin?

 • Vil min forsikring dækker behandlingen?

 • Hvor meget vil behandlingen hjælpe mig?

 • Vil jeg være i stand til at passe på mig selv i de kommende uger og måneder?

 • Hvad kan jeg gøre for at styre min sygdom?

 • Hvilke aktiviteter kan jeg gøre, og som bør jeg undgå?

Bring en notesbog til at skrive svarene ned. Nogle mennesker sætter en båndoptager, så de kan lytte igen til deres udbyder anvisninger senere. Må ikke være flov over at spørge udbyderen til at bremse eller gentage noget. Det er vigtigt, at du klart forstå din behandling, din medicin og hvad du skal gøre for at styre din sygdom.

Vær åben med din udbyder

Din udbyder vil også brug for nogle vigtige oplysninger fra dig. Fortæl din udbyder om dine symptomer, og hvordan du føler. Det er især vigtigt at lade din udbyder vide om eventuelle ændringer eller problemer, du har oplevet. Vær ærlig om, hvorvidt du har været i stand til at følge den kost, motion og andre råd, du har fået. Din udbyder har brug for at vide, hvor du har problemer, så han eller hun kan hjælpe. Din udbyder har også brug for at vide om alle de medicin, du tager, herunder over-the-counter medicin og kosttilskud, så bringe en liste med dig. Og hvis du ser mere end én udbyder, skal du sørge for, at hver enkelt kender alle medicin ordineret til dig.

Bede om en hjælpende hånd

Nogle gange din normale rutine kan virke udfordrende. Hvis det er udmattende at gå til og fra medicinske udnævnelser, bede et familiemedlem at komme med dig. Han eller hun kan tage noter, hjælpe dig med at huske spørgsmål at stille og lære at hjælpe dig derhjemme. Din udbyder kan give dig en henvisning til at se en registreret diætist, hvis du har problemer med at følge en lav-salt, kost lavt fedtindhold. Han eller hun vil arbejde med dig for at udvikle måltid planer, indkøbslister og opskrifter med dine livretter. Din udbyder kan også hjælpe dig med at udvikle en øvelse rutine rettet mod dine evner.

Hvad du kan gøre

Der er en masse du kan gøre derhjemme for at overvåge dit helbred. Din udbyder kan bede dig om at veje dig regelmæssigt og holde en log over din vægt, blodtryk og symptomer. Du kan spore dit blodtryk med en let-at-bruge digital skærm. Tag din medicin som foreskrevet. Hvis du har problemer med at gøre det, skal du kontakte din udbyder. Aldrig stoppe tage din medicin inden jeg taler med ham eller hende. Denne praksis vil hjælpe din udbyder vurdere, hvor godt behandlingen virker.

Tager en aktiv rolle i dit helbred kan have mange fordele. Jo mere du og din udbyder vide om din hjertesvigt, jo bedre behandling og pleje du modtager for din sygdom.