Tusgen

Hjertesygdomme symptomer og årsager

Symptomer på hjertesygdomme

Brystsmerter kan være simpel fordøjelsesbesvær eller et hjerteanfald. Kendskab til advarselstegn på et hjerteanfald, og vide, hvordan man skal reagere, kan redde et liv. Læs mere om symptomer på hjertesygdomme ›

Brystsmerter og hjerteanfald

Brystsmerter er ofte en skræmmende symptom, og de fleste mennesker ville blive bange, hvis de oplevede det, tænker det var et hjerteanfald. Heldigvis er der mange mindre alvorlige årsager til brystsmerter. Så hvordan kan du fortælle om dine brystsmerter er seriøs og værdig ringer 911?

Læs mere om brystsmerter som et symptom på et hjerteanfald ›

Hvornår er mavesmerter Et tegn på hjertesygdom?

Når et hjerteanfald opstår i film eller på tv, offeret ofte kollapser med svær, knusning brystsmerter. I den virkelige verden dog hjerteanfald er ikke altid så dramatisk. I stedet kan din hjerteanfald producere vag mavesmerter, fordøjelsesbesvær eller halsbrand-lignende symptomer. Så hvordan kan du fortælle om din mave symptomer er resultatet af et hjerteanfald eller gastrointestinal problem?

Læs mere om mavesmerter som et symptom på et hjerteanfald ›

Hvad er årsagerne til og symptomer på ventil sygdom?

Hjerteklapper er flapper af væv, der åbner og lukker for at holde blodet flyder i én retning gennem de fire kamre i dit hjerte. Når hjerteklapper bliver indsnævret, syge eller ufleksible, dit hjerte er i stand til at pumpe blodet effektivt. I svære tilfælde ventilerne skal udskiftes eller repareres.

Læs mere om de typer og årsager til ventil sygdom ›

Hvad betyder en unormal hjerterytme for arytmi lyst?

Dit hjerte elektriske system fyrer beskeder, der fortæller dit hjerte muskler, når at kontrakten og slappe af. Det er det, der holder et sundt hjerte slå på en regelmæssig tempo. Når dette system er defekt, kaldes det en hjertearytmi. Pulsen kan blive for hurtigt (takykardi), for langsom (bradykardi), eller uregelmæssig (flimren).

Læs mere om arytmier og hvad du kan gøre, hvis du har en unormal hjerterytme ›

Hvad sker der i kongestiv hjerteinsufficiens?

Kongestiv hjerteinsufficiens opstår, når hjertets evne til at pumpe blod bliver utilstrækkelig. Der er mange grunde til, at dette kan ske. Der kan være skader på hjertemusklen fra et hjerteanfald, ventil sygdom, en hjertefejl, problemer med hjerterytmen, samt effekter fra andre underliggende sundhedsmæssige sygdomme.

Læs mere om årsagerne til kongestiv hjerteinsufficiens ›

Hvor voksen hjertesygdom begynder i barndommen

Du tror måske, at hjertesygdomme udvikler sig i midaldrende, fordi det er generelt, når det tager sin vejafgift. Men det viser sig, at risikofaktorer for hjertesygdom kan gnave i årevis, under radaren, der begynder i barndommen. Der er mange måder, du kan beskytte dit barns hjerte, mens de stadig er unge.

Læs mere om, hvordan hjertesygdomme i en voksen starter, når de er et barn ›