Tusgen

Hodgkins sygdom

Hodgkin sygdom fakta

Hodgkins sygdom er en kræft i lymfeknuderne. Hodgkin sygdom forårsager celler i lymfesystemet unormalt reproducere, til sidst gøre kroppen mindre i stand til at bekæmpe infektioner. Læs mere om Hodgkins sygdom ›

Symptomer på Hodgkins sygdom

Hævede lymfeknuder er forstørrede lymfeknuder, som er meget små klynger af immunceller, der fungerer som en del af kroppens immunsystem. Der er mere end 600 lymfeknuder i hele kroppen, men dem hyppigst forstørret eller hævede findes i halsen, under hagen, i armhulerne og i lysken.

Hævede lymfeknuder er også kendt som lymfadenitis, lymfadenopati, hævede lymfeknuder, eller hævede kirtler. De kan forekomme i enhver aldersgruppe eller befolkning, men generelt forekommer oftest hos børn.

Din krop er afhængig af lymfesystemet til at kæmpe off bakterier, infektioner og unormale stoffer såsom kræftceller. Lymfeknuder er en vigtig del af kroppens immunsystem. Hævede lymfeknuder kan skyldes infektion, malignitet og autoimmune sygdomme.

Lær mere om symptomer på Hodgkins sygdom ›

Behandling for Hodgkins sygdom

Hodgkins sygdom behandlinger er enten lokal eller systemisk. Lokale behandlinger fjerne, ødelægge eller kontrollere kræftceller i et bestemt område af din krop. Strålebehandling er en lokal behandling. Systemiske behandlinger anvendes til at ødelægge eller kontrollere kræftceller i hele kroppen. Kemoterapi og stamcelletransplantation er systemiske behandlinger.

Hver type af behandling af Hodgkins sygdom har et andet mål. Her er en liste over de vigtigste behandlinger og deres mål. Du må kun have én behandling eller en kombination af behandlinger.

  • Kemoterapi. Denne behandling bruger medicin til at dræbe kræftceller. Kemoterapi, anvendt alene eller med stråling, er den mest almindelige behandling for Hodgkins sygdom. De fleste mennesker tager en kombination af narkotika via intravenøse infusioner og piller.

Lær mere om behandling for Hodgkins sygdom ›

At leve med Hodgkins sygdom

Forskere og læger arbejder hårdt på at bedre at forstå, hvem der får Hodgkins sygdom, og hvorfor. For nu, er der ingen måde at fortælle, hvis du vil få Hodgkins sygdom, før det sker. Mange kræftformer har været knyttet til defekte gener, kemisk eksponering, eller kostvaner. Hodgkin sygdom ikke har.

Den bedste måde, du kan beskytte dig selv fra Hodgkins sygdom er at være opmærksom på, hvad der gør dig mere tilbøjelige til at få det. Disse kaldes dine risikofaktorer. Vide, hvad der sætter dig i risiko for Hodgkins sygdom kan hjælpe dig med at træffe sunde valg, der kan hjælpe dig med at undgå det.

Lær mere om at leve med Hodgkins sygdom ›