Tusgen

HPV og kønsvorter

HPV og kønsvorter

Det humane papillomavirus (HPV) er en af de mest almindelige seksuelt overførte sygdomme i Europa, med mere end 20 millioner mennesker i øjeblikket smittet. Lær mere om HPV og kønsvorter ›

Kønsvorter fakta

Det humane papillomavirus (HPV) er en gruppe af mere end 100 former for virus. Disse virus kan forårsage vorter, såsom kønsvorter. HPV er den mest almindelige seksuelt overførte sygdomme i Europa. Også kaldet papillomer, kønsvorter er noncancerous tumorer, der kan dukke op i eller på kønsorganerne. Der er mere end 30 typer af genitale HPV. At skelne mellem de forskellige typer af HPV, som hver har et nummer, såsom HPV-16. Nogle af disse er blevet knyttet til forskellige former for kræft, herunder livmoderhalskræft, penis, anal og oral cancer.

Lær mere om HPV og kønsvorter ›

Svar på spørgsmål om HPV

Den human papilloma virus (HPV) er en af ​​de mest almindelige seksuelt overførte sygdomme i Europa, med mere end 20 millioner mennesker i øjeblikket smittet, ifølge Centers for Disease Control (CDC).

HPV er mest almindelig hos kvinder og mænd i deres sene teenageår og tidlige 20'ere. Ved alderen 50, vil mindst 80 procent af kvinderne har erhvervet HPV-infektion. Læring om HPV kan hjælpe dig med at undgå infektion og søge behandling, hvis det er nødvendigt.

Se svar på dine spørgsmål om HPV ›

Kønsvorter (kondylomer)

Kønsvorter (også kaldet kondylomer) er forårsaget af en virus, der ofte overføres seksuelt. Denne virus er kendt som humane papillomavirus (HPV). De vorter er ofte så små, at de er svære at se. Men selv små vorter kan forårsage store problemer, især hos kvinder. Kønsvorter kan medføre celleforandringer, som kan føre til genitale cancere, såsom livmoderhalskræft. Vorter kan endda overføres til spædbørn under fødslen.

Lær mere om kønsvorter (kondylomer) ›

Genital HPV: diagnose og behandling

Genital HPV er ofte fundet under en rutinemæssig eksamen. Din læge, kan spørge, hvis du er seksuelt aktive, og hvis du har haft dysplasi eller kønsvorter før. Du kan også kontrolleres for tegn på andre seksuelt overførte infektioner. Genital HPV kan ikke helbredes, men dens virkninger kan behandles.

Lær mere om genital HPV diagnose og behandling ›

For teenagere: hvad du bør vide om kønsvorter

Kønsvorter er også kaldet kønsvorter. Denne sygdom spredes ved hud-mod-hud kontakt, primært under sex. De vorter kan være bump. Eller du kan ikke være i stand til at se dem på alle. Vorter vokser i eller omkring kønsorganerne. Nogle mennesker mærke nogen symptomer. Andre mennesker bemærker kløe eller smerte eller blødning.

Lær mere om, hvad teenagere bør vide om kønsvorter ›