Tusgen

Hypertension

Hypertension

Blodtrykket er den kraft af blodet pumpe gennem arterierne. Højt blodtryk forårsager hypertension-en risikofaktor for hjerteanfald og slagtilfælde. Lær mere om hypertension ›

Symptomer på hypertension

Blodtrykket har to komponenter:

  • Systolisk tryk, jo højere tal, repræsenterer trykket hjertet genererer at pumpe blod til resten af kroppen.

  • Diastoliske tryk, det lavere antal, henviser til trykket i blodkarrene mellem hjerteslag.

Normalt systoliske blodtryk stiger, når vi bliver ældre. Men efter 60 år, diastolisk tryk normalt begynder at falde på grund af kroppens blodkar stivne.

Blodtrykket måles i millimeter kviksølv (mmHg). Normalt blodtryk er defineret som et systolisk tryk på mindre end 120 og et diastolisk tryk på mindre end 80 år. Mennesker med et systolisk blodtryk mellem 120 og 139 eller et diastolisk blodtryk mellem 80 og 89 siges at have prehypertension. Højt blodtryk eller hypertension, er opdelt i to faser:

Lær mere om symptomer på hypertension ›

Behandling af hypertension

Din læge kan ordinere antihypertension medicin, hvis dit blodtryk er højt. Der er flere former for medicin almindeligt taget alene eller i kombination, i henhold til European Heart Association (AHA).

Thiaziddiuretika er ofte de første medicin din læge vil forsøge at behandle din højt blodtryk. De bidrager til at sænke blodtrykket ved at fjerne overskydende væske og salt, ophobes i kroppen. Den overskydende væske udskilles i urinen. Eksempler på almindeligt ordineret diuretika er hydrochlorothiazid (Esidrix, Hydrodiuril) chlorothiazid (Diuril), spironolacton (Aldactone), og andre.

Disse holde hjertet at pumpe for hårdt ved at blokere virkningen af ​​de hormoner, der normalt stiger puls og blod pumpes fra hjertet. Eksempler på almindeligt ordineret betablokkere er atenolol (Tenormin), metoprolol (Lopressor, Toprol XL), nadolol (Corgard), propranolol (Inderal), og andre.

Lær mere om blodtryksmedicin ›

At leve med hypertension

Omkring én ud af tre voksne europæere har højt blodtryk. At have ubehandlet højt blodtryk kan føre til alvorlige helbredsmæssige problemer, herunder hjertesygdomme, hjertesvigt, slagtilfælde og nyresvigt. Har du fakta om blodtryk? Lavt blodtryk er ikke noget at bekymre sig om.

Lavt blodtryk eller hypotension, kan være en bekymring, hvis det forårsager symptomer såsom svimmelhed, besvimelse, eller endda stød. Svimmelhed eller besvimelse kunne føre til en alvorlig nedgang. Stød, hvis den ikke behandles omgående, kan ende i døden. Men det er sandt, at lavt blodtryk er faktisk normalt for nogle mennesker.

Lær mere om myter forbundet med blodtryk ›