Tusgen

Hypertension behandling

Behandling af hypertension

Din læge kan ordinere antihypertension medicin, hvis dit blodtryk er højt. Der er flere former for medicin almindeligt taget alene eller i kombination, ifølge European Heart Association (AHA). Lær mere ›

Forståelse diuretika

Livsstilsændringer er ikke altid nok til at sænke et forhøjet blodtryk. Hvis ja, kan receptpligtig medicin være det næste skridt, siger National Heart, Lung og Blood Institute. Mange forskellige typer er tilgængelige. Men et diuretikum eller vand pille kan være blandt de første muligheder, som lægen anbefaler.

De diuretika mest almindeligt ordinerede kaldes thiazider. Kaliumbesparende diuretika er en anden type, der kan ordineres. Diuretika hjælpe dit blodtryk gå ned ved at hjælpe din krop til at slippe af med ekstra vand og salt ved at producere mere urin. De er undertiden kombineret med andre medikamenter til at arbejde mere effektivt.

Nogle over-the-counter medicin kan også hjælpe flush ekstra væske fra dit system. Men de er ikke alternativer til receptpligtig diuretika.

Lær mere om diuretika ›

Standsning blodtryk lægemidler risikerer et slagtilfælde

Medicin til at kontrollere højt blodtryk virker kun, hvis du tager det. Hvis du stopper med at tage antihypertensiv medicin uden at diskutere det med din læge, du sætter dig selv i risiko for et slagtilfælde.

Forhøjet blodtryk er den vigtigste forebyggelige risikofaktor for slagtilfælde, ifølge European Heart Association (AHA) og den europæiske Stroke Association (ASA). Jo højere blodtryk, jo større er risikoen for slagtilfælde og andre sundhedsmæssige konsekvenser.

Optimalt blodtryk er mindre end 120/80 mm Hg. Hos personer, der ikke har diabetes eller nyresygdom, behandling for højt blodtryk startes normalt, når tre separate blodtryk viser aflæsninger af 140 eller højere for det systoliske blodtryk (den øverste række) eller 90 eller højere for diastolisk (nederste tal ). Hos personer, der har diabetes eller nyresygdom, cue til at starte behandling er et systolisk blodtryk på 130 eller større eller et diastolisk blodtryk på 80 eller højere på tre separate lejligheder.

Lær mere om blodtryk narkotika og slagtilfælde ›