Tusgen

Blodtryk stigende blandt børn

Næste gang du hører folk taler om deres blodtryk, tage et kig. De kan være børn.

Ja, børn kan have højt blodtryk, og eksperter siger, at antallet af børn med problemet er stigende. "Vi vurderer omkring 10 procent af børn mellem 2 og 18 år har forhøjet blodtryk," siger pædiatriske hjerte specialist Reginald Washington, MD, medformand for Den Europæiske Academy of Pediatrics taskforce om fedme. "Mange af disse børn har endda ikke er blevet diagnosticeret."

Højt blodtryk er indtrådt type 2 diabetes og højt kolesteroltal på en liste over lidelser, der engang ramte kun voksne, men nu plager børn. "Vi tror, ​​vi vil se hjertesygdomme og slagtilfælde i en tidligere alder, hvis vi ikke kan få det under kontrol, "Dr. Washington advarer.

Stigningen i børn med forhøjet blodtryk er direkte bundet til livsstil, selv om genetik spiller en rolle. Watch børn for disse risikofaktorer:

  • Overvægtige eller fede

  • Dårlig ernæring eller en kost for meget højt fedtindhold eller høj-natrium fødevarer med ringe næringsværdi

  • Mangel på fysisk aktivitet

  • Rygning

  • Slægtshistorie af højt blodtryk

"De fleste af børnene ikke behøver at blive sat på medicin," Dr. Washington bemærker. "Nemt, kan 80 procent af børnene, jeg ser for højt blodtryk gøre godt med livsstilsændringer alene.

"Riding en cykel er god motion, men rider på en cykel på tværs af gaden til din vens hus for at spille videospil udgør ikke motion," tilføjer han. "Børn har brug for i alt 60 minutters motion dagligt."

Du kan hjælpe med at få dine børn bevæger sig ved at begrænse tid til TV kiggeri og videospil.

Nogle børn, Dr. Washington siger, gå tre eller fire dage uden at spise noget frugt eller grøntsager, undtagen pommes frites. "Børn har brug for et minimum af fem portioner frugt og grøntsager dagligt."