Tusgen

Hypertension med tallene

Håndtering af højt blodtryk kan hjælpe med at forhindre hjertesygdomme og slagtilfælde, så det er vigtigt at kende dine numre. Det øverste tal (systolisk) er det tryk, mens dit hjerte pumper. Det nederste tal (diastolisk) er trykket mellem beats.

Hold øje med din systolisk tryk, hvis du er ældre end 50 år. Er den højere end 140 mm Hg? Det er en mere vigtig risikofaktor for hjertesygdom end din diastoliske tryk.

Risikoen for hjertesygdomme fordobles hver gang blodtrykket stiger 20/10 mm Hg over 115/75 mm Hg. Dette er i henhold til den syvende rapport i den fælles nationale udvalg om forebyggelse, detektering, vurdering og behandling af forhøjet blodtryk. Risikoen for at dø af iskæmisk hjertesygdom og slagtilfælde også fordobler hver gang dit systoliske blodtryk stiger 20 mm Hg eller din diastoliske tryk stiger 10 mm Hg.

Slagtilfælde har dog advarselstegn, at du kan kigge efter. Søger hjælp lige med det samme kan hjælpe med at reducere skader fra et slagtilfælde. Disse advarselstegn kræver hurtig handling:

  • Pludselig følelsesløshed eller svaghed i ansigtet, arm eller ben, især på den ene side af kroppen

  • Pludselig forvirring eller problemer med at tale eller forståelse

  • Pludselig svært ved at se i et eller begge øjne

  • Pludselig besvær med at gå, er svimmel, eller miste balancen eller koordination

  • Pludselig, svær hovedpine uden kendt årsag

Hvis du eller nogen i nærheden af ​​dig bemærker nogen af ​​disse symptomer, ringe 911 på en gang. Hvis du vil vide mere om højt blodtryk, besøge National Heart, Lung, og Blood Institute hjemmeside på http://www.nhlbi.nih.gov/health/dci/Diseases/Hbp/HBP_WhatIs.html.