Tusgen

Knæalloplastik information

Når et knæ er så alvorligt beskadiget af sygdom eller skade, kan en kunstig knæalloplastik overvejes. Under knæalloplastik, er ledfladerne substitueres eller erstattes af proteser. Næsten 600.000 knæalloplastik operationer udføres årligt i USA Den mest almindelige alder for knæalloplastik er i alderen 60 til 80 år.

Hvem kunne være en kandidat til knæalloplastik?

Anatomi af knæleddet

Den mest almindelige sygdom, der resulterer i et behov for knæalloplastik er slidgigt, en degenerativ, ledsygdom, som rammer oftest midaldrende og ældre voksne. Slidgigt er karakteriseret ved nedbrydning af ledbrusk og tilstødende knogle i knæene. Andre former for gigt, såsom rheumatoid arthritis og arthritis, der skyldes en knæskade kan også føre til degeneration af knæleddet. Hertil kommer, knoglebrud, revet brusk, og / eller revet ledbånd kan også føre til uoprettelige skader på knæleddet i årenes løb.

Beslutningen om at udskifte den smertefulde knæ med en kunstig ene er en fælles beslutning mellem dig og din læge. Andre alternative behandlinger kan først anvendes, herunder hjælpemidler vandre enheder og anti-inflammatoriske medicin.

Hvad sker der før operationen?

Ud over en komplet sygehistorie, kan din læge udføre en komplet fysisk undersøgelse, herunder røntgenbilleder, at sikre at du er ved godt helbred, før de undergik kirurgi. Derudover kan du også mødes med en fysioterapeut for at diskutere genoptræning efter operationen og gennemgå blodprøver (eller andre tests).

Hvordan er en knæ udskiftet med et kunstigt knæ?

Selv om hver procedure varierer generelt kirurgi til at erstatte en knæ normalt varer omkring to timer. Efter den beskadigede knogle og brusk i knæet er fjernet, vil den ortopædiske kirurg placere den nye kunstige knæ i dens sted.

De to mest almindelige typer af knæproteser bruges i stedet operationer er cementeret protese og ucementeret protese. Nogle gange er en kombination af de to typer bruges til at erstatte en knæ. En knæprotese består af metal med keramik og / eller plast. En cementeret protese er fastgjort til knoglen med en type epoxy. En ucementeret protese fastgøres til knoglen med en finmasket huller på overfladen, for at knoglen til at vokse ind i masken, og fastgør naturligt til protesen.

Protesen (kunstig knæ) består af følgende tre elementer:

  • Tibiale komponent (erstatter toppen af ​​skinnebenet eller skinnebenet)

  • Femurkomponent (at erstatte de to femorale [lårben] condyles og patellafuren)

  • Patellar komponent (for at erstatte den nederste overflade af knæskallen, der gnider mod lårbenet)

Mens undergår kirurgi, kan patienten være under generel anæstesi eller vågen med spinal eller epidural anæstesi.

Efter operationen

Knæalloplastik operationer kræver normalt en in-hospital ophold på flere dage. Selv mens på hospitalet, at patienten begynder som regel fysioterapi øvelser til at begynde at genvinde vifte af bevægelse i knæet. Fysisk terapi vil fortsætte derhjemme. Smertestillende medicin også vil blive administreret for at holde patienten behagelig.

Snittet vil have masker eller hæfteklammer, der vil blive fjernet efter et par uger.