Tusgen

At leve med kolesterol

9 gode fødevarer til dit kolesteroltal

Gå let på cheeseburgers, pølse, stegte fødevarer, kager og is. Disse fødevarer er højt indhold af mættet fedt, hvilket kan øge dit blod kolesterol til et farligt niveau. Lær, hvad de skal spise til sunde kolesterol niveauer ›

Skær dit kolesterol, uden stoffer

Med hensyn til den besværlige fedt din krop gør kaldes kolesterol: Chancerne er gode, at du ikke kan have brug for medicin for at holde det i skak.

Sandt nok, folk med en stærk genetisk disposition for højt kolesteroltal ofte brug for medicin til at kontrollere kolesterol. Men en masse mennesker ikke.

For de fleste mennesker, livsstilsændringer er nøglen til at opretholde en sund balance mellem dårlige kolesterol, som medfører åreforkalkning og gode kolesterol, som modvirker tilstopning proces.

Næsten 100 millioner voksne europæere har kolesterol niveauer over 200 milligram pr deciliter (mg / dl) i henhold til European Heart Association. Omkring 34 millioner mennesker har cholesterolniveauer på 240 mg / dl, hvilket betragtes som høj risiko. Disse tal viser, at et skift i hverdagens sundhedsvaner er i orden. Selvom du ikke kan gøre meget om sådanne risikofaktorer som familiens historie, alder eller etnicitet, der er andre, som du kan styre.

Lær mere om at skære dit kolesterol ›

Hvad du kan gøre for at forhindre åreforkalkning

Dit gode helbred har en fjende: åreforkalkning. Åreforkalkning er fælles, og dens virkninger kan være ødelæggende, der forårsager slagtilfælde, hjerteanfald og død. Den gode nyhed er, at du kan tage skridt til at beskytte dig selv fra denne sygdom.

Sunde arterier er ligesom rør i et nyt hus. Deres indvendige vægge er glatte og rene, hvilket gør det muligt let at transportere blodet din krop har brug for. Men arterier, ligesom rør, kan blive tilstoppet. Fedtstoffer, såsom kolesterol, kan holde sig til den indvendige vægge af en arterie. Disse aflejringer, kaldet plak, kan i sidste ende bremse eller blokere for strømmen af ​​blod. Denne blokering er åreforkalkning, og det kan påvirke ethvert medium-til store og mellemstore arterie i kroppen. Når åreforkalkning påvirker arterierne, der leverer blod til hjertet, kaldes det koronararteriesygdom.

Lær mere om forebyggelse af antherosclerosis ›